icon

Čo spôsobuje lepkavé škvrny na orchideách?

annaannies
8. sep 2025

Ahojte
Taketo lepkavé niečo sa mi objavilo na všetkych orchideách
Čo to môže byť?a ako sa toho zbaviť?
Utierala som mokrou čistou handričkou ale objavia sa znova

Čo spôsobuje lepkavé škvrny na orchideách?
luga_luga
8. sep 2025

cervce - vlnatka, tej sa tazko zbavit, najidealnejsie je rastlinu vyhodit, lebo sa ti skodca rozlezie aj do dalsich rastlin. Z dostupnych insekticidov na 100% nezabera nic.

koniarova
8. sep 2025

Vyhodiť. Hneď.

janocka
8. sep 2025

vlnatka... mala som raz na viacerých orchideách - orchidey som osprchovala, vatovou tyčinkou dala dolu chrobáky a následne postriekala Molispanom. Orchidey som zachránila. Suseda raz mala orchideu s vlnatkami pred bytom, že ju ide vyhodiť, no ja som sa jej ujala a zachránila. Všetky orchidey prežili a vlnatky sa nevvrátili

annaannies
autor
8. sep 2025
@janocka

vlnatka... mala som raz na viacerých orchideách - orchidey som osprchovala, vatovou tyčinkou dala dolu chrobáky a následne postriekala Molispanom. Orchidey som zachránila. Suseda raz mala orchideu s vlnatkami pred bytom, že ju ide vyhodiť, no ja som sa jej ujala a zachránila. Všetky orchidey prežili a vlnatky sa nevvrátili

@janocka no skusim je mi luto ich vyhodit vsetky

annaannies
autor
8. sep 2025
@annaannies

@janocka no skusim je mi luto ich vyhodit vsetky

@annaannies viete mi poslat foto toho postreku?

koniarova
8. sep 2025
@janocka

@janocka nie náhodou Mospilanom?

janocka
8. sep 2025
@koniarova

@janocka nie náhodou Mospilanom?

@koniarova áno, ďakujem 🙂 neviem prečo som si myslela, že je to Molispan.. ale aj keď dám do google Molispan, nájde mi len Mospilan, takže autorka by sa k postreku dopracovala 🙂

annaannies
autor
8. sep 2025
@janocka

@koniarova áno, ďakujem 🙂 neviem prečo som si myslela, že je to Molispan.. ale aj keď dám do google Molispan, nájde mi len Mospilan, takže autorka by sa k postreku dopracovala 🙂

@janocka ano som si to uz nasla dakujem skusim urcite
Je mi luto vyhodit vsetky orchidei ak este je nadej na ich zachranu😀

janocka
8. sep 2025
@annaannies

@janocka ano som si to uz nasla dakujem skusim urcite
Je mi luto vyhodit vsetky orchidei ak este je nadej na ich zachranu😀

@annaannies mojim tento postup pomohol... osprchovať, mokrou vatovou tyčinkou tie malé lepkavé beštie pozbierať a potom ešte Mospilanom postriekať.