icon

Odporúčanie na cenovo dostupnú elektrickú kosačku

5. okt 2025

Ahojte viete mi odporučiť el kosačku za fajn cenu? Pozemok máme menší,takže nič extra nepotrebujeme ☺️

madeincssr
5. okt 2025

Kazdy predajca sa opyta na velkost (pocet m2) travnika, rovinatost/svahovitost (potreba pojazdu) a rozumny aj na suvislost travnika resp. mnozstvo vsakovakych prekazok (kriky, zahony, soliterne velke kvety, male ihlicnany...) ktore treba pri koseni obchadzat (vtedy je lepsia uzsia a lahka). Na heureke si uz pozerala rebricek najpredavanejsich elektrickych kosaciek a ich recenzie? Da sa to tam vsakovako (aj cenovo) filtrovat. Elektricka kosacka je pomerne jednoduchy vyrobok a malokomu sa pokazi, skor ju zoderie.

autor
5. okt 2025
@madeincssr

Kazdy predajca sa opyta na velkost (pocet m2) travnika, rovinatost/svahovitost (potreba pojazdu) a rozumny aj na suvislost travnika resp. mnozstvo vsakovakych prekazok (kriky, zahony, soliterne velke kvety, male ihlicnany...) ktore treba pri koseni obchadzat (vtedy je lepsia uzsia a lahka). Na heureke si uz pozerala rebricek najpredavanejsich elektrickych kosaciek a ich recenzie? Da sa to tam vsakovako (aj cenovo) filtrovat. Elektricka kosacka je pomerne jednoduchy vyrobok a malokomu sa pokazi, skor ju zoderie.

@madeincssr pozemok máme 400m s tým že dom má cca 103m ( úžitková nejakých 93m).
Myslím že benzínová je v Tomto prípade asi zbytočná však ?

viestta
5. okt 2025
@anonym_autor

@madeincssr pozemok máme 400m s tým že dom má cca 103m ( úžitková nejakých 93m).

@anonym_autor ked chces elektricku na kabel, tak mas mznost napajat ju? Vies ono tahat 20 - 30 metrov kabla za sebou a este strazit aby si ho nepokosil, nie je ziadna sranda. Ked uz, tak hladaj akumulatorovu aspon s dvoma bateriami, ktore maju dostatocnu kapacitu po nabiti aby si to pokosil na jeden sup

madeincssr
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor niekto preferuje nezavislost benzinovej (vyzaduje trosku vacsiu starostlivost - benzin, obcas olej + vycistenie/naolejovanie vzduchoveho filtra a velmi obcas vymena sviecky; kvoli oleju v motore ju nemozes cistit zospodu tak, ze ju prekotis na bok), niekto radsej tichsiu a nesmradiacu, lahko cistitelnu elektricku. Obe sa daju kupit s pojazdom ci bez (na rovinaty upraveny pozemok az tak netreba). Kompromisom (ale drahsim a s otaznou/loteriovou zivotnostou drahych baterii) je kvalitna akumulatorova.
Mozno by som poradil kupit na zaciatok lacnu elektricku, snad sa s kablom naucite fungovat a ked nie, nadobudnete vlastne skusenosti, ci investovat do aku, alebo kupit (len trosku drahsiu) benzinovu.

autor
5. okt 2025
@madeincssr

@anonym_autor niekto preferuje nezavislost benzinovej (vyzaduje trosku vacsiu starostlivost - benzin, obcas olej + vycistenie/naolejovanie vzduchoveho filtra a velmi obcas vymena sviecky; kvoli oleju v motore ju nemozes cistit zospodu tak, ze ju prekotis na bok), niekto radsej tichsiu a nesmradiacu, lahko cistitelnu elektricku. Obe sa daju kupit s pojazdom ci bez (na rovinaty upraveny pozemok az tak netreba). Kompromisom (ale drahsim a s otaznou/loteriovou zivotnostou drahych baterii) je kvalitna akumulatorova.
Mozno by som poradil kupit na zaciatok lacnu elektricku, snad sa s kablom naucite fungovat a ked nie, nadobudnete vlastne skusenosti, ci investovat do aku, alebo kupit (len trosku drahsiu) benzinovu.

@madeincssr ďakujem pekne 🩷 za vysvetlenie

slavomira236
5. okt 2025

@anonym_autor my mame velky zahradu a kosim s elektrickou alko znacka. Ano treba napajat kable ale uz som si zvykla. Skusala aom aj benzinovu no mala som problem nastartovat (dostala som starsiu) olus ja nemam auto takze stale ist kupovat benIn do kanistra. A pri velkej zahrade a castejsom koseni nejak ten benzin sa rýchlo minal. Vratila som sa k elektrickej a benzínová stoji v garazi

babushkaem
5. okt 2025

my sme mali benzinovu, ale u nu sa aj treba starat, kupili sme si na baterky a nevieme si ju vynachvalit, iba nabijame a brusime noze. travu mame asi na 400m2. do kablovej by som nesla, mali sme taky vetikutator, aj ten uz mame na baterky

anonym_05ab83
5. okt 2025

S káblovou treba narábať opatrene, v mojom okolí takto pri kosení presekol kábel, úraz elektrickým prúdom a ostali po ňom maloleté siroty.

anonym_b577e2
6. okt 2025

El.kosackou Alko kosim už 25 rokov. A pokiaľ si rozumné naplánujete smer kosenia nemáš problém ani s káblom.