icon

Reakcia na poškodenie záhrady pri výmene okien

13. aug 2025

Rozhodli sme.sa dať vymeniť okná na letnej kuchynke. Objednali sme si okná u jednej.firmy z okolia. Prišli odmietali po pár týždňoch došli vybrali staré okná naložili nové, všetko ok ja som vyplatila faktúru. A teraz prekvapenie.robotníci vylomili 2 okrasné strkmy, volal som do tej firmy ale ku škode sa niktko nehlási. Žial na kamere vidno iba okrajovo čo sa dialo,aj to iba pri presnom okne. Ale človek sa dovtipi,že zamestnanec tej firmy strčil vylomený stromček len tak do zeme ako by sa nič nestalo.

chrobak7
13. aug 2025

@anonym_autor Stane sa, teraz už ťažko dokážeš. Keďže ich vylomili, boli to asi malé stromy. Kúp nové stromy a zasaďte ich. Alebo sa s nimi chceš súdiť o pár desiatok €?

44janica44
13. aug 2025

Už asi nejako...
Nemáš kamerový záznam, neriešilo sa to hneď namieste.... To už je len slovo proti slovu.

autor
13. aug 2025
@44janica44

Už asi nejako...
Nemáš kamerový záznam, neriešilo sa to hneď namieste.... To už je len slovo proti slovu.

@44janica44 ako sa to malo riešiť na mieste podľa teba?

autor
13. aug 2025
@chrobak7

@anonym_autor Stane sa, teraz už ťažko dokážeš. Keďže ich vylomili, boli to asi malé stromy. Kúp nové stromy a zasaďte ich. Alebo sa s nimi chceš súdiť o pár desiatok €?

@chrobak7 nie, 4-5 ročne magnólie

autor
13. aug 2025
@anonym_autor

@chrobak7 nie, 4-5 ročne magnólie

@anonym_autor výška tej zlomenej časť je cez 3m za pár desiatok eur 3m stromcek nekúpim

ivanztt
13. aug 2025

Ak sa neda s nimi dohodnut, asi uz nevyriesis nic. Skoda ze si to nevidela hned ked to robili. Jedina moznost je sudne, ale to nema vyznam, pretoze by si to zrejme nemohla dokazat a stalo by ta to vela penazi. Jednie co mozes, je dat im vsade negativne recenzie,...

44janica44
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor skontrolujeme si prácu a okolie keď mi niekto odovzdáva hotovú robotu.
Teraz už nič nevyriešis.

autor
13. aug 2025
@44janica44

@anonym_autor skontrolujeme si prácu a okolie keď mi niekto odovzdáva hotovú robotu.
Teraz už nič nevyriešis.

@44janica44 áno všetko bolo ok. Ale teba by napadlo po jednom vyťahovať všetky stomy zo zeme?

simca06022011
13. aug 2025

stane sa, zasad nove a neorb si vrasky.. pri prerabkach sa kadejake veci deju. Mimochodom muselo byt vidno ze strom je vylomeny a len tak strceny do zeme... neexistuje ze nie :DDd

autor
13. aug 2025
@simca06022011

stane sa, zasad nove a neorb si vrasky.. pri prerabkach sa kadejake veci deju. Mimochodom muselo byt vidno ze strom je vylomeny a len tak strceny do zeme... neexistuje ze nie :DDd

@simca06022011 od trávy nebolo vidno nič

chrobak7
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Mne pred pár týždňami poškodili plot. Hneď za plotom máme pole a nastohované baly slamy padli na plot a od toho popraskali 3 betónové dielce. Hneď som išiel za vodičom nakladača a povedal som mu, čo sa stalo. Normálne sme sa dohodli, že to opraví. Minulý víkend prišli traja, priniesli 3 plotové dielce a za hodinu to vymenili. Zlomili mi aj 2 liesky vedľa plota, ale tie neriešim.

Tak sa to rieši na mieste.

autor
13. aug 2025
@chrobak7

@anonym_autor Mne pred pár týždňami poškodili plot. Hneď za plotom máme pole a nastohované baly slamy padli na plot a od toho popraskali 3 betónové dielce. Hneď som išiel za vodičom nakladača a povedal som mu, čo sa stalo. Normálne sme sa dohodli, že to opraví. Minulý víkend prišli traja, priniesli 3 plotové dielce a za hodinu to vymenili. Zlomili mi aj 2 liesky vedľa plota, ale tie neriešim.

Tak sa to rieši na mieste.

@chrobak7 ha,ha,ha
Je iné ak človek pristihol páchateľa pri čine a iné keď to zistí neskôr. Nestála som nad nimi celý čas

chrobak7
14. aug 2025
@anonym_autor

@chrobak7 ha,ha,ha
Je iné ak človek pristihol páchateľa pri čine a iné keď to zistí neskôr. Nestála som nad nimi celý čas

@anonym_autor Ja ti verím, že to boli oni. Viem si predstaviť mentalitu toho oknára - zlomil som stromček, tak to nejako zamaskujem, aby to domáci nevidel - tak to pichnú naspäť do zeme. Ale ako mu to teraz dokážeš?

Aj tak skús kontaktovať majiteľa firmy, pošli mu fotky toho stromčeka a požaduj nejakú náhradu. Musela o tom vedieť celá partia a verím, že večer pri pive sa na tom zabávali, že ako vyj...li s majiteľom.

Ak ti ale dobrovoľne škodu neuhradí, nemáš iné možnosti, len si sama kúpiť nový strom.

frflos_nespokojny
15. aug 2025

treba si uvedomit, ze pracovnici to neurobili naschval. ludia su rozny a preto sa aj nepriznali. ked nerobis, tak nic nepokazis a nie si ani prva ani posledna. mne polamali stromky. bol som nasrdeny a co uz spravis? nic. peniaze to nenahradia.

autor
15. aug 2025
@frflos_nespokojny

treba si uvedomit, ze pracovnici to neurobili naschval. ludia su rozny a preto sa aj nepriznali. ked nerobis, tak nic nepokazis a nie si ani prva ani posledna. mne polamali stromky. bol som nasrdeny a co uz spravis? nic. peniaze to nenahradia.

@frflos_nespokojny už vidím ten intelekt toho zamestnanca, náhodou sa mu vyšmyklo okno z rúk a vylomili stromček ani náhodou si nedával pozor keď vyberal druhé okno. A nejakým zázrakom žiadne sklo nebolo rozbité.