icon

Tipy na nenáročné rastliny do kvetináča na balkón

31. júl 2025

O rastliny som sa začala zaujímať len prednedávnom a nie som v tom skúsená 😀. Viac by som sa tomu chcela venovať a mať nejaké pekne rastlinky na balkóne. Vedeli by ste mi poradiť nejaký strom/palmu/rastlinu, ktora je nenáročná a môže byt cez jar/leto vonku ma balkóne na byte a bola by schopná vyrásť aspoň do 1 metra?

slniecko39
31. júl 2025

@anonym_autor oliva😍🌱

majus2323
31. júl 2025

@anonym_autor pripnem sa, ak by vedel niekto o niečom možno takom plazivom ( máme zasklenny balkón tak by bolo super keby to aj prezimuje)
Prepáč autorka že som ti takto vliezla do kapusty 😀

kataina
31. júl 2025
@majus2323

@anonym_autor pripnem sa, ak by vedel niekto o niečom možno takom plazivom ( máme zasklenny balkón tak by bolo super keby to aj prezimuje)

@majus2323 plamienok, lat. clematis je veľa farieb a druhov, daj si do gugla
Ja ho mam na balkone v kvetinači

ika02
31. júl 2025

Ahoj, ja by som si tam dala niečo, čo má jedlé plody. Muchovník, egreše, čučoriedky, nejaký citrus....

lintu
31. júl 2025

Môžeš sa pridať k tým, čo si pestujú na balkóne rajčiny. Ale v podstate aj taký ibištek sýrsky by ti to tam mohol zvládnuť. Dokonca celoročne. Záleží aj aké svetelné, poveternostné podmienky máš.

doriiis
1. aug 2025

Bobkový list....ale na zimu ho daj dnu

tykat
1. aug 2025

@anonym_autor zalezi aj na aku svetovu stranu je balkon orientovany

kp7333
1. aug 2025

Na terase pestujem cucoriedky, cernice, vinic, bobkovy list - celorocne su vonku a su to uz riadne kriky. V tieni mam aj niekolkorocne hortenzie, tiez prezimuju vonku.

autor
1. aug 2025
@majus2323

@majus2323 nevadi ja práve tiež hľadám niečo plazivé na stenu na balkóne, aspoň sa inšpirujem 😀

autor
1. aug 2025
@ika02

Ahoj, ja by som si tam dala niečo, čo má jedlé plody. Muchovník, egreše, čučoriedky, nejaký citrus....

@ika02 presne i muchovníku som sa bavila, len ma to nenapadlo dať na balkón 😀

autor
1. aug 2025
@anonym_autor

@ika02 presne i muchovníku som sa bavila, len ma to nenapadlo dať na balkón 😀

mi*

autor
1. aug 2025
@tykat

@anonym_autor zalezi aj na aku svetovu stranu je balkon orientovany

@tykat balkon je na najvyššom poschodí, na svetovú stranu neviem, ale predpokladám, že tam bude dostatok slnečno 😀

barborka2708
2. aug 2025

Za mna určite oleander, ale pozor je velmi jedovatý.