icon

Záhradný nábytok celoročne

11. aug 2025

Ahojte. Riešim takú dilemu. Máme veľmi malú predzáhradku, cca 80 m2, a chceli by sme si dať vonku sedenie na terasu, také rohové pohodlné, nie skladacie, a slnečník zaťažený, a takú tú hojdaciu sedačku vajíčko. Nebudeme to mať ale kam schovať, keďže nemáme žiadnu kôlňu ani garáž ani nič iné na pozemku, a dnu na to nie je miesta. Časom by sme chceli záhradný domček ale keby máme dať taký aby tam vošlo aj celé sedenie tak by nám zabral asi 1/4 pozemku. Tak by sme chceli mať sedenie vonku celoročne, že len vankúše poschovávať. Myslíte že je to bezpečné? Bojím sa že nám ho vietor bude fúkať po záhrade, nedajbože do francúzskeho okna, alebo že sa rýchlo zničí, že to nie je moc dobrý nápad, kým nemáme altánok. Ten bude vzhľadom k financiám možno o rok-dva, ale zas neužívať si terasu dovtedy naplno... už sme pozerali aj nejaké lacnejšie altánky ale to má všetko okolo 30-50 kg a to sa zas bojím že odfúkne ten altánok. Po bokoch pozemku sú betónové ploty, z tretej strany dom a zo štvrtej pletivový plot s textíliou. Možno sa zbytočne strachujem, ale ja som už raz taká... dali by ste si záhradný nábytok len tak voľne von alebo ako by ste to riešili?

anonym_26b600
11. aug 2025

@anonym_autor Prvé dva roky sme toez nemali altanok, ale kúpili sme si k sedeniu aj ochranný obal a od konca jesene bol prikryty. A sedenie sme si kúpili kvalitne, nezmenilo ani len farbu, ani nepopraskalo.

autor
11. aug 2025
@anonym_26b600

@anonym_autor Prvé dva roky sme toez nemali altanok, ale kúpili sme si k sedeniu aj ochranný obal a od konca jesene bol prikryty. A sedenie sme si kúpili kvalitne, nezmenilo ani len farbu, ani nepopraskalo.

@anonym_26b600 ďakujem za odpoveď. Tie obaly sú super nápad. A kupovali ste nejaké ťažšie, masívne? Prípadne kde ste kupovali také kvalitné sedenie? Nefúka vám ho po terase, keď je silnejší vietor?

petamich
11. aug 2025

Mame tak, mame ochranny obal a ziadny problem, drevo ale aj tak zvetrava (mali sme uz na starom byte), tak ho manzel raz za x prebrusil a nalakoval. Este sa nestalo, ze by nam stolicku alebo stol odfuklo, mame z Ikea zahradne sedenie. Cca. take ako na fotke (narychlo som nasla len styl).

luccija
11. aug 2025

@anonym_autor obaliť, slnečník zložiť a dať niekde do rohu na zem, vajíčko zložiť a dať pod obal.Ci to bude na tom kovovom stojane?My máme tak dom, že musím dávať veľa veci pred búrkou, vetrom preč produkt k oknu či zložiť stoličku nam odfukne až na trávu.Nie sme krytí z jednej strany

janka_266
12. aug 2025

https://www.4home.sk/set-zahradneho-nabytku-tai... máme niečo takéto od jari, ale z mobelixu, zatiaľ to neodfúklo a rýchlo to preschne, nechceli sme nič drahé, kým nebude krytá terasa

tilly
12. aug 2025

Ja mám agatovy nábytok z ikea už roky vonku. Schovavam na jeseň len matrace. Nič tomu nie je. Mám to ale aspoň pod strechou.