icon

Aká veľkosť topánočky na 10cm nôžku?

evinkal
15. nov 2010

Milé maminky,chcela by som kúpiť dcérke nejaké papučku (topánočky) na bežkanie,ale neviem akú veľkosť.Saška má chodidielko 10cm.Poradíte mi prosím?Našla som v bazáriku rôzne pekné a rada by som nejaké kúpila.Ďakujem za pomoc

dadis
15. nov 2010

moja rada, kupovat topanocky, az ked bude sama chodit v priestore a stvornozkovat uz takmer nebude a radsej v predajni, kde si moze topanocku vyskusat...predavacka ti poradi, aku velkost, maju na to tabulky, urcite su aj na webe, ale naco si takto dobredu zatazovat hlavicku.. 😵 😵 😵

beruska.zuzanka
15. nov 2010

my sme kúpili malej cca dva týždne dozadu prvé topánočky, ale riadne v predajni, kde sme mohli vyskúšať, ako sedia, predsa len sú to prvé topánočky a treva, aby riadne sedeli, držali nôžku, nikde netlačili a bolo v nich zároveň dosť miesta... emka má nohu cca 10cm aj kúštik a číslo topánky má 18, ale v dnešnej dobe závisí isto od výrobcu a jeho číslovania... cez bazárik an nete by som topánky pre tak malé dieťatko nekupovala...

abbey1
15. nov 2010

Dajú sa tu na nete kúpiť super topánočky aj nové.Treba dobre komunikovať s predávajúcimi.Úplne super je obzrieť si topánočky naživo v obchode a potom tu rovnaké kúpiť.Podarilo sa mi tu uloviť zopár skvelých kúskov za zlomkovú cenu.My máme 3,5 mesiaca a nôžku už 11 😀 cm.To si ale žijeme na vysokej nohe!

exupery
15. nov 2010

No botka by mala byt minimalme o 1cm vecsia,treba komunikovat s predajcom a pytat si dlzku vnutornej vlozky v topanocke,a pytat sa ci boli chodene alebo len v kociku,ci su na vyssi nart,ci a ako sa obuvaju a pod,moc chodene by som nekupovala,ak len v kociku -preco nie?Ale,naj je kupovat v obchode,alebo aspon tam vyskusat a potom najst na nete...

traktor
15. nov 2010

neriad sa cislovanim..vzdy si pytaj rozmer, lebo napr. 20tka môze mat rozmer 12- 12,5- niektore su aj 13..takze je tazko vyberat podla cislovania...takze urcite podla rozmeru.. 🙂 inak na bazariku sa daju kupit krasne topanocky, aj nove..ale aj pouzite, ak su vo vybornom stave/ nie su zoslapane alebo inak poskodene, ved niektore deti ich maju len v kociku.../..nevidim problem...ak mas moznost pozriet a vyskusat si ich v obchode, tak tak urob a potom si ich uz len objednaj cez net...niekedy je neskutocny rozdiel v cene...a preco neusetrit, ked môzes🙂

vefi89
15. nov 2010

ja som kúpila troje, ale riadila som sa len vnútorným rozmerom!!! sú divne číslované: papučky 12-tky, a topánky 15,19,21!!!a všetky čísla sedia na jednu nôžku!!

miskinadamko
15. nov 2010

ja by som topanocky v bazariku nikdy nekupovala, oblecenie ok, ale topanky nikdy, lebo kazde dieta ma inu nohu a ked uz kupis po niekom tak ta topanka ma tvar taky ako malo to dieta nozicku napr vychodena podrazka na jednu stranu a podobne.
nove papucky stoja okolo 5 euro takze to nie je az taka velka investicia a urcite kupuj take ako napr. znacku RAK co ma vyvysenu patu.
inak moja rada je kupovat topanocky vzdy len po vyskusani a nie cez net alebo podla velkosti lebo nie vzdy sedi 😉 🙂

andrea487
16. nov 2010

no ked má nožicka 10cm,tak ti treba topánocku s vnutornou dlžkou 10,5cm-11cm,ja neviem presne aká jeto velkost,ale vela záleží od výrobcu,ved i nike,a bata maju uplne odlisne velkosti..
mi vsetko kupujeme cez net,cez eshopy,alebo máme botasky,ako nové z bazariku.
ja viem že moja malá má dlžku chodidielka 13cm.a stále sa pýtam a cítam akávelkostjej presne sedí ved také malé dieta nepotrebuje skusat topánky,ona aj tak nepovie že ju tlací 😀 😀
,vacinou máme 22,teraz zimné 23,ale mali sme aj 21,a to mojej nožicka za posledné mesiace velmi nevyrástla 😀

takže hlavne sa pýtaj na tu vnutornu dlžku!