Aké lieky mať pripravené pre novorodenca?
prosim poradte...napadaju ma len paralen cipky, nurofen sirup, espumisan a kvapky vit, D. Co vlastne budem potrebovat? ďakujem za rady
@ladybug6 nebudeš možno potrebovať hneď, ale ja som používala a aj používam Libenar roztok do nosteka, niečo podobné Phisiomeru, len je to praktickejšie v ampulkach a keď už bol soplik, taký že soplik, tak aj Nasivin pre novorodencov. Vigantol-Dcko a Kanavit na krvotvorbu predpise pediater. A ako píšeš paralen čipky a Nurofen (Mig), keďže mám deti tri je súčasť lekárničky 🙂
Urcite Espumisan, Nasivin do nosteka, Libenar ampulky, cipky paralen-nurofen, sirup paralen-nurofen. Burrow kvapky do uska, rektalnu rurku, vit C, D, K....
Stačí nurofen sirup ako prvá pomoc pri horúčke,všetko ostatné u novorodenca treba riešiť s lekárom..oči,uši,sople,nadmerné koliky bruška...
Ono čipky aj sirup na teplotu sa majú použiť od určitej hmotnosti alebo veku bábätka, ak by mal horúčku novorodenec, určite by som to riešila s dr, že čo vlastne dať, sama by som si netrúfla.. vitamíny predpise dr, max tak niečo na bruško a možno probiotiká
Malemu babatku stacia probiotika, prip.nieco na brusko, ale treba si to odsledovat lebo nie vsetko robi dobrotu. A morsku vodu do nosteka. Lieky od horucky by som takemu malemu len tak nedavala, rovnako ani rektalna rurka nie je stastne riesenie.
Este tu nik nespomenul expiraciu. Nekupovala by som dopredu vela nech to potov v lekarnicke neexpiruje zbytocne. Ja som mala len paralen cipky (su od 7 kg). Nastastie nebolo treba. Vitaminy ti predpisu. A na brusko kupis az ked bude brusko boliet.
@ladybug6 pre mňa dôležitá bola odsávačka soplikov na vysávač...lebo novorodenec nevie vraj dýchať ustockami....a kvapky do nosa.Pupik krém na nafúknuté bruško....a repikovy čaj...keby zahnisali očká....lieh na pupcek, olivový olej ak by mal mazok vo vlasoch.....naviac sa už nepamätám😂
Bože môj... Novorodenec a takýto zoznam liekov? 😲😲😲
A ozaj ešte si odsleduj či ho nebude bolieť bruško z vigantolu....ja kým som na to prišla tak preplakala chuďa asi mesiac vždy po podaní také dve hodiny...a ja som nevedela čo jej je🤔 vymenila som a bolo dobré😁
Vopred som nekupovala NIC. Vsetko som kupila az ked bolo treba a po porade s pediatrickou. Jedine lieh na cistenie pupceka som mala vopreď. Resp aj to kupoval manzel az po porode ked som mu volala z porodnice ze nam to nakazali.
Do nošteka môžeš pred čistením vstreknúť aj materské mliecko, ak budeš kojiť. Ja chystám len Espumisan, vid D kvapky a čípky proti teplote.
@ladybug6 ja osobne by som nekupovala dopredu nič, lekárne sú otvorené denne a zbytočne to potom prejde zarukou. Môj malý ma už síce 3 roky, ale nič som nemala dopredu kúpené a keď mal prvé sopliky hneď som v lekárni nechala cca 15 eur. Pred prvým ocko som kúpila sirup proti horúčke a keď bol teraz cez zimu chorý tak som zistila ze už aj tak prešiel zárukou a keď sme potrebovali tak sme museli do lekárne ísť. Aj tak keď by bolo také malé babo choré tak by som s nim bežala hneď k dr
@minttu preco preboha? Moj starsi syn mal neskutocne koliky a vetry, ktore neprestali ani po podani liekov od kolik....takze radsej nechat dieta trapit sa ako mu pomoct? Nechapem tieto ustipacne komentare konikovske. Slecna/pani pytala radu, co mat pre istotu doma a myslim si, ze toto su veci, ktore pri babatku vyuzije....nie hned utocit!
Nič. A už vôbec nie dopredu.
Som jediná ktorá nemala doma žiadne lieky pripravené pre malú 🙄.. Mňa to vtedy ani nenapadlo riešiť a zásobovať lieky čo ak..
@aleshka_supermama inak ani mne to pri prvom nenapadlo, ze lieky, akurat lieh na pupcek a UM som kazala chlapovi pre istotu kupit, ked sme isli z porodnice. pri druhom uz sme mali niektore lieky doma...
@aleshka_supermama nie, nie si. ja som nemala nikdy. A ani nemam, a to mame niekolko deti. Taku klasik vobec, lebo len prepadne zaruka.
@zabina27 Ja ani len lieh, to sa vobec neodporuca, staci cista prevarena voda. naco alkohol. A UM uz vobec nie. Ani pre pre pripad.
@zabina27 ja som lieh dostala v nemocnici, UM mi kúpila sestra nekojila som. Ja do teraz nemám žiadne lieky doma minule som kúpila sirup použil to chlap keď mal horúčku 🤣 lebo chudáčik môj umieral 🙄🙈.. Neviem ci by som par dnovemu dieťaťu niečo dávala bez súhlasu Dr.
@yanni ja som v tomto fakt neporiadna lebo fakt ja doma nemám žiadne lieky možno pre seba nejaké proti bolesti ale nič viac možno nejaké kvapky do nosa 🤔. Bývame v meste je tu lekáreň ktorá je nonstop otvorená..
@ladybug6 prepac ale celkom nechapem preco cces mat pre novorondeca mat pripravene paralen cipky a nurofen. Ved ked bude mat teplotu nad 38 tak pojdes aj tak hnet k lekarke a kupis hnet v lekarni. Ja by som zbyotcne taketo lieky neskladovala. Co sa tyka D-cka lekarka ti predpise ak bude babtko po nom boliet brusko tak muz zbehne a kupi volnopredajne D-cko. A ani krem na ritku by som zbytocne nedavala. Ja som prcemu syncekovi davala od narodenia a potom som mala problem pokozku od kremu oducit. Druhemu syncekovi som nedavala a nikdy nemal ritky zaparenu. Jedine co by som naozaj asi mala je morska voda do nosteka.
Ďakujem všetkým sa odpovede 😊🌷
@yanni mne UM pomohlo, kedze sme mali nejake problemy, bola som rada, ze mam taku nejaku istotu, ze mam dat babatku co jest 😀 mala som nachystane aj pri mladsej, ale ja nepatrim medzi kojomaniacky, takze v klude som to UM dala, ked som mala pocit, ze moje nestaci. je to kazdeho osobna vec... pokial to niekto ani nechce mat doma, nemusi, ja som bola pokojnejsia, ked som mala 😉

Nieco na brusko espumisan napr. 🙂 nieco na zaparenu ritku 🙂