Aké nočné svetielko zvoliť pre novorodenca?
Aké svetielko ste v noci používali k novorodencovi? Uvažujem aj nad soľnou lampou, má niekto skúsenosti?
Mala som ziarovku na ovladac, dali sa menit farby, svietila som v noci pri prebalovani cervenou.
My sme mali tuto.
Mame takeho kralika, ten svieti roznou intenzitou a tiez ma taky tlmeny oranzovy odtien svetla. Syn ma este slona a mys, tych vyuzivame casto prave pre cestu na toaletu.
Akekolvek cervene svetlo.
Mne na orientáciu v čase a priestore veľmi pomohol rádiobudík. Rádio sme nikdy na ňom nepočúvali, ale kedykoľvek som sa akokoľvek rozbitá v noci zobudila, tak som sa vedela rýchlo zorientovať pri pohľade naň - kde som a koľko je hodín.
Okrem toho som mala pri prebaľovacom pulte aj pri posteli obyčajnú stojanovú lampu s najslabšou žiarovkou a zapínala som ju iba v prípade potreby.
Ziadnu najlepsie a svietit len pri prebalovani
Do buducna sa ti dieta podakujem
Staci obyc svetielko z dmky
Cim vacsia tma, tym lepsi spanok. Je uplne zbytocne na noc svietit, akurat si zasvietit malicku lampu pri prebalovani. M sme mali taku na baterky na nocnom stoliku
Dodnes na orientáciu pri dcére používam hodinky (s podsvietenim), stačí mi to na to, aby som na ňu kukla kde je, v akej je polohe atď, plus som sa rýchlo vedela orientovať pri kojeni hlavne spočiatku koľko je hodín, či už môže byť hladná alebo ešte nie atď, a potom na prebaľovanie malý macko z ikei alebo takého väčšieho zajaca mame. Všetko tlmené svetlo s nizkou intenzito, ale zapinam len v prípade potreby (prebaľovanie, teraz už cikat...)

K babatku som zo zaciatku pouzivala tlmenu lampicku, ktoru som vsak zapinala len na prebalovanie (kojila som uz po tme). Pre mozog nie je dobre spat pri zapnutom svetle v ziadnom veku. Potrebuje si oddychnut.