Aké oblečenie pre jesenné dieťa?

martina374
26. aug 2014

Ahojte, neviete mi poradit ake oblecenie kolko kusov coho potrebujem pre babätko narodene v oktobri?.....zistila som ze mam doma nejake tie kosielky a body bez rukavov alebo body len s takymi kratuckymi rukavmi. Ja si myslim ze to dietatko bude male a bude väcsinu casu v perinke takze ked mu dam kosielku, plienku a zakrutim ho do perinky tak ani ho tam nic nebude tlacit a malo by mu tam byt dobre, ked bude len doma, nie? Opravte ma ak sa mylim, ak by malo mat babo viac vrstiev oblecenych na sebe v perinke. .............. A ked pojdem s nim vonku tak obleciem aj kosielku aj body, ponozky, rukavice, ciapka, dam do perinky, fusaku a prikryjem dekou a dam do kociara?? Je to moje prve babo a vobec neviem ako ho budem obliekat, ci mam dost veciciek pre nu,ci nemam este nieco dokupit. Ale zas vela malych veci nechcem kupovat lebo uz napr, o 2,3 mesiace mu uz mozu byt tie kosielky male a body tiez a vtedy bysom uz pouzila dupacky ked sa uz bude trosku samo hybat a nebude vzdy v perinke nie? Vopred dakujem za rady.

marseillka
26. aug 2014

@martina374 ahoj, no ja som kosielky vobec nepouzivala, u nas boli a su doteraz len bodynka a pyzamka/overaly.Moja sa narodila koncom septembra, takze podobne, z porodnice sme odchadzali v bodynku s dlhym rukavom, mikinke, teplakoch, ponozkach a ciapocke. Ak v perinke, tak pod nou bodynko, overal, ciapocka, rukavicky tenke..Ja neviem, ale fusak a este aj deka v oktobri...sa mi zda prehnane..tenku deku mat so sebou vzdy, ale zas nie vela vrstiev hrubych, prehrievat ich isto nie. A celkovo, na doma fakt len bodynka s dlhym rukavom staci, to aj 10ks, pyzamka/overaly tak 3ks, dupacky, polodupacky/teplacky s nohami tak 4ks..kratke rukavy by som nekupovala a bez rukavov uz vobec nie.Ak ho planujes mat aj cez den doma v perinke, tak staci jedna vrstva myslim.

safranca15
26. aug 2014

Dlhy rukav body by som si par kusov kupila moja je koncom augusta a ta hned nosila dlhy rukav to dietatko sa nezahreje tak ako ty lebo iba lezi ja by som ju vtedy obliekla doma body dlhy rukav a svetrik ponozky a teplocikyaalebo dupacky a papucky a hlavne ciapocku na hlavu lebo cez hlavku ide najviac tepla prec a von kdby tak este aj neaku tenku bundicku a dala tak ako si vrsvela fusak deka

safranca15
26. aug 2014

Nezabudaj ze uz bude iba zimsie a zimsie radsej mat teplejsie veci ako letne

janickacrazy
27. aug 2014

@martina374 Záleží aj na tom ako teplo alebo chladno máte v byte, príp. v dome, kde bývate a akú hrubú máš perinku. Ja som mala jednu hrubú perinku a do tej som dávala len košielku a plienku a bolo mu teplo. Potom som mala takú tenšiu perinku a tam som dávala body s krátkym rukávom, tričko s dlhým alebo tenký svetrík a dupačky. Sama uvidíš, či sa bude bábo potit, treba to skúšat vzadu na krčku rukou, nie podla teploty ručičiek, ako to mnohí skúšajú. Ked som išla von, nedávala som perinku, ale zimný overal a fusak a šup do kočíka. Deku som už nedávala, lebo je ešte aj ten kryt na kočík, čiže tade neprefúka. Moj bol tiež októbrový a bolo dost hnusné počasie ten rok.

modrofuzik11
27. aug 2014

ked pojdete na prechadzku, urcite potrebujes teplejsie oblecenie. aj ciapocku, body s dlhym rukavom, svetriky...

zani84
27. aug 2014

Moj maly sa tiez narodil na jesen a body s kratkym rukavom sme vobec nevyuzili ani doma...odporucila by som ti kupit urcite s dlhym rukavom pre take malinke babenko;)

janickacrazy
27. aug 2014

@zani84 No ked už má nejaké s krátkym rukávom nakúpené, tak ich treba využit, ved dá na to košielku alebo tričko s dlhým rukkávom a je vybavené. Ja som tiež podostávala body s krátkym rukávom, takže som to tak riešila, ved škoda ich nevyužit.

nenabaja
27. aug 2014

Ahoj, kup mu aj nieco s dlhym rukavom. Najpraktickejsie pre malicke babo su dupacky s dlhym rukavom so zapinanim vpredu. Ovela lahsie sa prezlieka, prebaluje, atd. Kosielky sme mali tiez, ale takmer ich nenosil, su dost neprakticke. Na prechadzke babo bohato zahreje fusak a/alebo deka, netreba zbytocne prehrievat. Podla skusenosti babatku vydrzia tieto najmensie veci tak 2 - 3 tyzdne, lebo aj pranim sa zbiehaju. Takze si radsej nakupuj postupne, co sa ti osvedci a co budes potrebovat. Cez internet to mas objednane raz dva. Vela stastia!

zanet1
29. aug 2014

Ahojte baby,
prosim Vas ja budem mat decembrove babo.Chcem sa opytať ohladne body.Viem ze potrebujem s dlhym rukávom a k tomu potom dupacky alebo polodupacky, treba davat aj tenky kabatik ,ked sme doma ?
Ked dam overal doma tak mu treba tiez dat body s dlhym rukávom?

dakujem velmi pekne 🙂

lasofia
13. sep 2014

Ahojte baby
našla som kalkulačku na výbavičku pre bábätko. môžete si to tam pekne vypočítať, čo všetko potrebujete a navyše Vám to ukáže koľko vás to bude stáť. je to zadarmo na http://www.lababy.sk/kalkulacka-vybavicky/