Ako dlho ste používali monitor dychu?

janna86
9. feb 2022

Ahojte, chcela by som sa spytat, ako dlho ste pouzivali monitor dychu pre dieta?
Moja dcera mala teraz 2 roky a pouzivala som ho az doteraz. Posledne dni uz nie.
A najnovsie uz nechce spavat ani v postielke, najradsej by spinkala na velkej posteli pripadne s nami na jednej posteli... Akurat, ze ona sa v noci tak velmi toci, ze mam strach, aby nespadla z tej postele. Viete poradit nejaku dobru postel pre deti od 2 rokov?
A este by som mala otazocku... Planujeme dlhsiu cestu autom (ca. 10 hodin, 1000 km) - byvame v zahranici a ideme k rodicom. Malej ale byva obcas zle v aute. Je lepsie cestovat v noci alebo radsej cez den? My sme s nou este neskusali cestovat v noci, tak si nie som ista, ci by to v noci v pohode zvladla v autosedacke. Ake mate skusenosti? Dakujem!

sapetka
9. feb 2022

@janna86 2rocnej kup uz normlanu postel so zabranou. My budeme tiez cestovat so 4,5 r 1400km. A cesrujeme rano cize cez den. Ked bol mensi cestovali sme do Prahy a potom autovlakom na vychod a pospal v noci vo vlaku.

lovesimkaaa
9. feb 2022

@janna86 monitor dychu sme používali 4 mesiace. Potom sme cestovali po výletoch na Slovensku a nebrali sme so sebou monitor dychu.

matildam
9. feb 2022

Používali sme 6 mesiacov. Pokiaľ je dieťa zdravotne v poriadku, stačí ho používať max do roka. Kúpte jej akúkoľvek posteľ so zábranou, aby v noci nespadla, určite jej je v malej postieľke tesno...

zuzuliennka1
9. feb 2022

@janna86 monitor dychu som nepouzivala vobec a z klasickej detskej postielky sme dali syna do tejto ikeackej, so zabranou, mal tiez tak tesne pred 2 narodeninami, to je uz najvyssi cas na taku postel podla mna 🙂
A s malinkymi detmi je najlepsie cestovat na noc, aby dieta spalo

https://www.ikea.com/sk/sk/cat/rastuce-postele-... (my mame postielku Sniglar, ale aj Kritter vyzera podobne)

karmen118
9. feb 2022

Monitor dychu sme nepoužívali vôbec a naše deti šli z postieľky, v cca 2 rokoch, rovno do veľkej postele. Kúpili sme im kvalitnú zábranu, aby nespadli v spánku. Obliečky si vyberali sami s obrázkami z rozprávok, ktoré sa im páčia, takže sú spokojné. Čo sa týka cestovania autom, nám sa osvedčilo cestovať cez deň, vyraziť hneď ráno hlavne ak sa ide dlhšia trasa, občas treba zastaviť decká si pobehajú, najedia sa v kľude - keď jedli počas jazdy, hlavne dcérke zvyklo potom prísť zle ak bolo na ceste viacej zákrut.

annm81
9. feb 2022

Monitor stačí používať do roka. Po dosiahnutí jedného roka života sa SIDS už prakticky nevyskytuje. Dvojročné dieťa, pokiaľ máš dostatok miesta, už pokojne daj do veľkej postele, ktorá jej vydrží až do dospelosti. Existuje kopec kvalitných zábran na každú veľkosť postele.

Tú cestu autom si treba jednoducho vyskúšať. Osobne na také dlhé cesty vždy preferujem lietadlo, pretože sedieť tak dlho v autosedačke je utrpenie. Veď si skús vyskúšať, že sa nemôžeš takú dobu pohnúť, hoc aj budeš mať prestávky. My dospelí to máme v aute neporovnateľne pohodlnejšie ako dieťa v sedačke.