icon

Ako obliecť dieťa v pôrodnici?

16. júl 2023

Ahojte prosím vás neviem ako to chodí ..môj gynekológ mi dal papier čo si mám priniesť do pôrodnice a su tam napísané že dojčenské košieľky oki tak som objednala zo stránky ale napadlo ma že to bude mať bábätko len toto a plienku ? Keďže o nohaviciach sa nepíše nič v Tom papieri 🤷🤷

Ako obliecť dieťa v pôrodnici?
Strana
z2
anavixy
16. júl 2023

@lula313 ja som este nevidela precikaneho novorodenca 😀 to sa bavime o jednorazovych plienkach?

petamich
16. júl 2023

rodila som v lete, bolo neskutocne teplo, my sme teda mali oblecenie erarne a davali im bodycko s kratkym rukavom a bez noziciek a ponozky 🙂 dokonca, kedze maly mal zltacku mi kazali postielku pritlacit k oknu a nechat ho len v plienke, ono sice nema termoregulaciu este to je pravda ale zasa davat mu dlhe dupacky a sveter tiez nie je uplne vhodne, ked je v izbe 30+

nikpa
16. júl 2023

Riad sa zdravým sedliackym rozumom, nie papierom. Ten je len ako pomôcka a zato, že tam nie sú napísané nohavice, neznamená, že dieťa bude chodiť nahé. Ano, teraz je leto, nič sa nestane keď aj bude len v plienke ale za normálnych okolností obliekas dieťa ako seba. Nehladaj v tom vedu, je to človek ako ty, akurát v menšom vydaní.

janulik2008
16. júl 2023

Mala mala nemocničné. Až domov keď šli tak mala normálne a inak zavinovacie body sú top ;)

zuzanaete
16. júl 2023

@pribinak Ponozky su ja SK neskutocny femomem. Co som sa len napocuvala od cudzich ludi, ze preco syn nema v kociari ponozky a to v horucavach. Pytala som sa na to pediatricky, ze preco je to tak na SK. Povedala, ze ak by sa dieta spotilo a malo hole nohy a ofukne ho, tak by mu mohlo byt chladno a ze ponozky nasaju pot. Nadalej som ponozky nedavala.

mimi3008
16. júl 2023

No, asi preto nevravel nic o nohaviciach, lebo aspon v tej nasej porodnici obliekali tak, ze kosielka (oni davali), plienka a do zavinovacky (tiez ich). Pri oboch detoch mi ich tak stale doniesli (august, oktober). Ale ja som si ich potom na izbe zo zavinovacky vybrala, dala bodycko a nejake dupacky, alebo v oktobri tenky overalik

lula313
16. júl 2023

@anavixy nám sa to stalo. Zle zapnutá plienka a moc stiekol dole nozickou. Čo už🤷🏻‍♀️ neskúsení prvorodicia🤣🤣🤣

anavixy
16. júl 2023

@lula313 aha tak to ano 🙂 zasa prekakat sa vedia ako velki 😂

lilope
24. júl 2023

@martul v pôrodnici bude predsa balené do zavinovačky a ja si neviem predstaviť aby v tom malo ešte aj spodný diel. Moja sa narodila v marci keď vonku mrzlo, no v pôrodnici mala len body s krátkym rukávom, ponožky a zabalená bola v zavinovačke, čo úplne stačilo keďže tam kúrili na 25°C, musela som nonstop vetrať aby sme sa neprehriali.

kp7333
24. júl 2023

@martul mne zas kazali, aby som malej aj bodynko vyzliekla, lebo sa v tych horucavach prehrievala. tak tam lezala naholo a este som ju vo vlaznej vode kupala, aby sa schladila.

Strana
z2