Ako obliecť novorodenca v zime?

lubomira85
12. nov 2013

ahojte, bábätko čakám začiatkom januára, čiže pekne krásne do zimy. mám trochu dilemu, do čoho ho obliecť do kočíka keď pôjdeme na prechádzku, samozrejme viem že s ním do veľkých mínusových teplôt nemôžem ísť. moja taká predstava je obliecť mu samozrejme nejaké to body, dupačky, ponožky, teplý svetrík, mám nachystaný nepremokavý zvnútra kožušinkový overal, a čiapočky, tenká a hrubšiu na to, plus rukavičky. do kočíka dať už len teplú hrubú deku, zababušiť ho do nej, a samozrejme že do hlbokého kočíka s vaničkou. myslíte že by mu to mohlo stačiť? beriem to tak, že ten teplý overal ma akoby namiesto fusaku, a bude v kočíku hrubá deka, takže?

aadulik2110
12. nov 2013

@lubomira85 a nebude bábätku v tom všetkom horúco?

zita19
12. nov 2013

@lubomira85 Polozila si otazku. Sama si si odpovedala, takze? 😉

sue
12. nov 2013

Zalezi od toho,ci je +5 alebo -15...ale VZDY v zime som davala o jednu vrstvu viac ako ja + fusak...ani o vrstvicku navyse. Ciapka staci jedna samozrejme. To ci je v pohode zistis dotykom na krk...spotene nema byt...nos byt studeny moze.

henikav
12. nov 2013

pre novorodenca vzdy o jednu vrstvu viac ako pre nas dopelych

aadulik2110
12. nov 2013

@sue a predsa v -15 sa s novorodencom nechodí von.... a s dieťaťom vobec nie..... max. do - 5

babaker
12. nov 2013

@lubomira85 kontroluj babatku zatylok, ci je teply. baby maju pravdu, davaj si pozor na prehrievanie, babatka su z toho velmi nervozne, nemaju to radi. uvidis aka zima bude, vzdy maj deky po ruke, dobru ciapocku. Pri vstupe do teplej miestnosti ihned odbaluj, nech sa nespoti a take spotene znovu nevychadza von, to je nebezpecne.

zanet1
28. aug 2014

Ahojte baby,
prosim Vas j budem mat decembrove babo.Chcem sa opytať ohladne body.Viem ze potrebujem s dlhym rukávom a k tomu potom dupacky alebo polodupacky, treba davat aj tenky kabatik ,ked sme doma ?
Ked dam overal pyzamko tak mu treba tiez dat body s dlhym rukávom?

dakujem velmi pekne

inffinity
4. sep 2014

@zanet1 zalezi jak teplo ci chladno mate doma. Ja davat nebudu mi mivame teplo bude stacit body a dupacky a na spani jen overal bez bodY. Pokud mate doma chladneji uvidis, kdyz bude mit mimco studene rucky muzes mu jeste neco dat. Ale miminka lepe snaseji spise chladno nez horko ale to uz zvladnes odsledovat za pochodu 🙂

janicka99
10. sep 2014
Používateľ janicka99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od janicka99.

Ako uz pisali baby vyssie, babatko by malo mat len o jednu vrstvu naviac ako my, tak to urcite netreba prehanat! Nech ho zase neprehrejes 🙂