Ako obliecť novorodenca z pôrodnice v máji?
Ahojte prosím viete mi poradiť mám menšiu dilemu ,o týždeň rodim,s pôrodnice pôjdeme domov prvy májový týždeň.Uz teraz je dosť teplo teda sú aj teploty kedy chodíme v krátkom tenkom oblečeni, nechystáne mám do pôrodnice no teda s pôrodnice body,nohavice a takú hunatu teplú bundu,a do vajíčka takú dekovu zavinovačku,teraz neviem či keď bude teplo ho mám do toho obliecť,ale radšej nejaký tenký overal ľahký dokúpiť ,ja som si veľa veci tých najmenších zaobstarala len zopár keďže rýchlo prejdeme na väčšiu veľkosť ale vôbec netuším ako ho obliecť pri takých teplých dňoch či tá hunata bundička nebude veľa ,samozrejme keď v ten deň bude chladno to je o inom..ale keď teplo teda okolo 20,25 stupňov ak nie viac ako obliekať Mimi ? Ďakujem za každú radu
Huňatá bunda ti je 1. májový týždeň úplne zbytočná
Body ak bude chladno dáš tenký svetrík. vo vajíčku prikryješ ľahkou dekou
Do auta sa dostanete za 15 minut, z auta tiez, takze ak by nemrzlo az by prastalo, tak vobec nic specialne netreba dokupit. Body vystaci. Svetrik ak by bolo chladno.
Ja by som dieťa obliekla body, tepláky/leginy/polo dupačky, ponožky, tenká čiapka. Mala by som pri sebe deku alebo mikinu/sveter.
Hunata a teda vôbec žiadna bunda nie je vhodná do vajíčka. Nastuduj si niečo o bezpečnom cestovaní, je to dôležité.
Ano, bude mu v tom teplo. Body, nohavice, ponozky, ciapka, zakryt lahkou dekou, uplne staci. Radsej dieta prikryt (a moct odokryt) ako “uvarit”. A nebojte sa pouzivat klimatizaciu, ked bude treba.
Hunata buda do vajicka nepatri ani v zime, pasy musia byt pevne utiahnute a doliehat na telo.
@kobylka002 mám dve zimné deti, z pôrodnice išli v bodycku, teplákoch, svetriku, vo vajíčku prikryté dekou, čiapka na hlavu a nezamrzli.. takže májové dieťa určite nepotrebuje hunatu teplú bundu ...
Úplne mu bude stačiť body, ľahká mikinka, ponožky a nohavice, čiapka a deka - sú deky do vajíčka - také zavinovacie. Ak bude chladno, pridaj pančušky. A vlastne ten prvý májový môže ešte prekvapiť a byť zima. Tá huňata mikinka nie je vhodná do vajíčka kvôli bezpečnosti.
Tak predpokladám ze podla teploty vonku. Alebo? A ako ho budeš obliekať ďalšie dni. Ci len cesta z pôrodnice je dôležitá?
Ako sorry, ale tieto otázky, že ako obliecť vlastne dieťa???? O jednu vrstvu viac ako seba, pokiaľ nie je samozrejme 30 ST.
Ja som rodila v zime? A vieš koľko.bolo stupňov na Vianoce? 20!!!
@kobylka002 nám na predporodnom kurze tvrdili, obliecť o jednu vrstvu navyše než má dospelý človek ;)
Ja som dala body, bez nihavic a do vajca prikryla deckou na cestu k autu
Ja som rodila 2.5 a po týždni sme šli domov, bývame pod tatrami a šiel v body, mikine tenkej a teplákoch, na hlave mal čiapku. Vo vajci nemal nič, malo sme len bambusovu plienku nachystanu na prekrytie.

Huňatá bunda? Do vajicka? Úplne nevhodne