Ako obliecť trojmesačné dieťa pri teplote okolo 0 stupňov?

Ahojte mamicky, moj 3mesacny syncek pocas dna spinkava a je v klude len vonku. Preto sa snazim aby travil co najviac casu na cerstvom vzduchu. Zacina sa ochladzovat a preto chcem poradit ake vrstvy obleceniadavate svojim detickam do chladnejsieho pocasia pri teplotach okolo 0 supnov, aby im nebolo v kocari zima, ale aby sa ani neprehriali. Tiez pri akej teplote davate zimny fusak a ako teplo don dieta obliekate?U nas sa posledne dni pohybuje teplota od 0 do 2 stupnov a tak mu teraz davam 1.vrstva- body s dlhym rukavom, pancuchy, ponozky. 2- overal, 3.- teplejsi sveter, rukavicky a ciapka, 4.tepla paperova zavinovacka, 5.zo spodu vo vanicke plysova deka, 6.z vrchu tiez zakryty pysovou dekou. Ked ho skusam po vychadzke ma nozicky a brusko prijemne teplunke, ale noztek ladovy. Zahlavie mi pride, ze ma niekedy az moc teple, inokedy chladnejsie a pritom teplota je +/- jeden stupen rovnaka. Dakujem za vase nazory.

gretocka
24. nov 2014

no kazdopadne ako si uz sama zistila, nostek urcite nie je zodpovedny ukazovatel, nakolko na nom nie je ziadna vrstva oblecenia a aj sama na sebe vies, ze vonku mas ruky nos a lica studene aj ked na ostatnom tele ti je teplo.
Tie vrstvy ako citam su podla mna ok okolo nuly. Ja som nemala pevnu vanicku ale vkladaciu tasku, takze do hlbokeho kocika som zimny fusak vobec ani nepouzivala, len zavinovacku, ktoru mali deti pod sebou a zvrchu hruba deka plus zipsovacie "veko" tej tasky.
Tak sme presli aj minus osemnast - sice uz s dietatom okolo sest mesiacov, ale nikdy mi neboli chori.
Zahlavie ma byt teple, ale nie spotene. A celkovo ked siahnes okolo jeho telicka, tak by tam malo byt teplo. To su take ukazovatele. Riad sa svojou intuiciou a postupne sama spoznas ako ti dietatko reaguje. Ja som si teraz na jesen pripadala ako exot, ked ine maminy uz vozili na sportakoch hrube deky cez nohy deti a ja som stale chodila bez akehokolvek zakrytia noh, ale moja mala uz ma cez dva roky tak mi vie aj povedat ako jej je....

marissenka
24. nov 2014

ja budem asi za krkavciu mater,ked napisem ,ze maleho som vozila v kociku len vo svetriku-ziadny overal,na nohach kozusinove capacky,samozrejme mal este body a dupacky,capicu na hlave...zatocila do hrubej deky a fusaku z ovcieho runa +nanoznik. vzdy bol pekne teplucky aj ked bolo minus par stupnov.

safranca15
24. nov 2014

Ja som davala body s dlhym rukavom pancusky dupacky svetrik papucky ciacku a bundicku dala do fusaka zakrila dekou

zdena12345
25. nov 2014

asi budem tiez za krkavciu mater. ale tych vrstiev sa mi zda moc. ved este nemrzne a co bude nosit potom ked bude -15? ak nahodou tak buede a fujavica k tomu?
davam: body dlhy rukav, ponozky
dupajdy s trickom alebo tenky overal (nie zimny, normalny vnutorrny)
mikinu alebo svetrik rukavicky a prechodnu ciapocku
do fusaka ale ten nezapinam iba prelozim aby mal nozky v teple

a takto ho necham tak 3-4 hodiny vonku. najskor pozoruje, potom zaspinka a 2-3 hodinky spi. ked ho donesem domu tak ma studeny nosanik aj licka a niekedy aj rucicky, ale nekycha (to mame u neho taky indikator ze ked mu je zima kycha🙂 ) ete nebol chori

natty_nz
16. dec 2014

No ja dávam drobcovi body s dlhým rukávom, hrubé pančušky, taký ten chlpatý overal a do fusaku (prechodného nie zimného) a zakryjem dekou ale nie veľmi hrubou... Ak ho naobliekam trošku viac tak sa len mrví a strašne sa potí..