Ako obliecť zimné bábätko?

karinka2105
16. jún 2012

ahojte,chcela by som poradit,
este mam sice cas,ale malu mam letnu,cize tam problem nebol,ale ako obliect zimne babatko,teda co mu obliect doma a co von,
dakujem 🙂

radlinka
16. jún 2012

Urcite podla pocasia, kedze predpokladam ze v decembri pojdete von az za dva tyzdne, ale moze sa stat, ze bude celkom teplo, teraz je pocasie nevyspitatelne :/
Urcite mu oblec bodynko s dlhym rukavom, dupacky, pripadne overal all-in-one, niektore mamicky volia pancusky a jeansy alebo teplacky , svetrik/mikina, tepla ciapocka, rukavicky a nakoniec kombineza. Zavisi od toho ci bude mrznut, ak by mrzlo, pojde do fusaku, ak nie, staci prikryt velkou teplou dekou (bude predsa v kombineze all in one), kocik zakryt plastenkou a vec vybavena. 😉
Na doma je to jednoduche, podla toho ci kurite viac alebo menej oblecies svoje dieta...bodynko, nato bud dupacky alebo len all-in one overalik a to mu celkom staci. Ak pojde do perinky, tak mu stacia dupacky. Nepotrebuje ziadne babusenie, podla chrbatika zistis, ci mu je chladno. Ak ma teply chrbatik, tak je mu prijemne. Rucicky zvyknu mat deti dost casto studene.
Kup si izbovy teplomer, tiez mozes aj vonkajsi a sleduj teplotu, podla toho sa prisposob a oblec aj svoje dieta. 😉

endycko
16. jún 2012

Ahoj, ja mam dceru narodenu v decembri,po narodeni na doma som jej davala body s dlhym rukavom a na to hrubsie overaly s dlhym rukavom - zamat, flaus, frote. A bola v perinke alebo pod dekou. Na noc som jej davala ciapocku, uplne tenucku, lebo v noci sa u nas nekuri 🙂 byvame v bytovke s kotolnou a po tej osmej uz neprikladaju do pece. Vonku sme chodili tak isto,len na vrch som jej dala taky hrubsi kabatik - otepleny a na hlavicku hrubsiu ciapocku a do perinky a do fusaka. A bolo jej super. Hlavne kocik som mala taky, ze sa dala urobit clona a nenafukalo nam don. Tak dufam, ze som aspon trosku pomohla. Drzte sa.

nadula01
16. jún 2012

ako pise radlinka este by som napisala ,ze do kocika na spodok pod babatko dat aspon tenku deku..aspon ja som to tak robila.

jerryjanka
16. jún 2012

doma kurite takže by som dala body s kratkym rukavom a bavlneny overal - maximalne ak tak ešte tenučku zavinovačku niečo ako swaddle me summer blanket, aby sa ti zbytočne babatko neprehrievalo
na von podla počasia ja mam januarovu dcerku a ked mrzlo a bolo zimšie ako nejakych minus 8 von som nešla ak bolo troška lepšie tak body, bavlneny overal, ponožky, fleesovy overal, hruby zimny overal, a do autosedačky fusak, alebo do vaničky hrubu deku., samozrejme teplu čiapku.

niki0121
16. jún 2012

No hovorí sa, že dieťatko treba obliecť o jednu vrstvu viac ako sa oblieka mamička. A z mojich skúsenosti ot aj pravda je. Tak len toľko. Držím palce aby si to zvládla odhadnúť. Aj aj budem učiť keďže všetke deti mám letné.

adamkofjo
21. júl 2012

ja cakam tiez decembrove babatko a neviem ako ho mam obliect , v nutri to uz asi tak odhadnem , ale neviem na von ked pojdeme kocikovat tak mam dilemu ked ho budem davat do kocika samozrejme do fusaka a na vrch hrubsiu deku aj na spodok len neviem ci do fusaka volit radsej kombinezu alebo obliect viac vrstiev a do zavinovacky z toho som dost nestastna, a este ked pojdem autom staci ci mi obliect do autosedacky kombineza , alebo si mam este zadovazit aj fusak do autosedacky a balit ho este aj do toho. prosim poradte mi ja mam prve dve deticky jar a jesen takze vobec neviem ako sa taketo novorodeniatko oblieka.

krpcek
21. júl 2012

Ja mam januarove babo a obliekala som ho von takto - body dlhy rukav, ponozky, flisovy overal, zimna kombineza a fusak, alebo body, teplaciky, mikina a kombineza a samozrejme fusak. Nikdy mu nebolo zima. Do autosedacky som davala v kombineze, do fusaku a v aute som ho rozopla. Ale to zalezi od toho kolko budes v aute, kam ides atd. Deku som nedavala ani pod fusak ani na fusak, len raz, ked bolo -10 a sli sme k dr.

ichbinich
23. júl 2012

Doma:
Body plus dupacky alebo "pyzamko", take jednodielne tenke dupacky s rukavmi.
Vonku:
Body, dupacky alebo to pyzamko, teplakove nohavice, svetrik, ciapku. Ak bol svetrik s kapucnou, tensiu ciapku plus kapucnu, ak bol bez, hrubsiu ciapku. Rukavice, zvycajne stacili tie tenucke proti poskriabaniu, a ponozky.
Takto rovno do fusaku, ten bol teply. Ak bolo menej minus 5, este som ho zabalila do teplej deky.
Vo vanicke bol uz tenky matrac, na nom som mala plienku ako "plachtu". Na vanicke bol original taky "navlek", neviem, ako sa to vola, ze tej istej neprefukatelnej latky ako cely potah kociara. Plus sa dal z toho navleku zdvihnut este kusok a pripnut o budicku, ze budicka bola do polovice zatvorena, ak fukalo.
Nikdy mu nebola zima, aj ked nemal ziaden overal a pod.

V autosedacke sme mali zavinovacku zimnu od Emitexu, ta je super. Ked bolo potom auto vykurene, tak som ju rozopla. Alebo ked sme sli na nakup, vnutri som rozopla, ked sme vychadzali, tak som zapla. Mali sme naklikavacie vajicko, casto sme to vyuzivali. S tou zavinovackou to bolo jednoduche, ziadne prekladanie do vanicky, mal stale pekne teplo a nemuseli sme ho budit.

Ja som skor za cibulovanie ako dve hrube vrstvy, to sa da lepsie regulovat. V principe plati, o jednu vrstvu viac ako dospeli, ale treba si uvedomit, ze fusaky su teple (aj ked vyzeraju tenko) a vanicky uzatvorene, a sance minimalne, ze budete deti vyberat v treskucej zime von z kociara 😉

curko
28. aug 2012

Ahojte, ja cakam na prelome nov./dec. babatko a riesim dilemu ci kupit do autosedacky zimnu zavinovacku od Emitexu alebo fusak z ovcieho runa, ktoreho vrchna cast sa da aj komlet odopnut. Prve dietatko sme mali junove a po nom mame obycajny fusak - taky väcsi do sportoveho kocika. Ak viete, prosim poradte 🙂

frejka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz