icon

Ako obliekate bábätka vo vnútri domu v zime?

anaxamon
15. dec 2011

Ahojte, mam par otazok co mi viria hlavou a teda zhrniem ich do par bodov.
1. na kolko stupnov zvyknete teraz cez zimu vykurovat byt/dom?
2. ako potom obliekate babatka
3. napiste aj vek vasho dietatka
4. v noci obliekate babatko aj do pyzamka aj pod pyzamko este nieco a potom vak?
5. lepsie je ked je mu skor chladnejsie alebo ked je teplejsie?

Dakujem

No a dovod preco toto vsetko, je ze mne sa niekedy zda akoby som moju malu (teraz ma 4 mesiace) obliekala priliz nalahko. Davam jej len body s dlhym rukavom a bud polodupky alebo klasika dupacky. Na noc jej davam pyzamko a vak, ten este zvyknem prehodit dekou. Par krat sa mi ale stalo, ze mala ladove rucicky, hlavne v noci. Kurim na cca 24 cez den a na 21-22 v noci.

Strana
z2
hori
15. dec 2011

@anaxamon prrrreeesne ako ty... aj s kurenim, aj s obliekanim - aj cez den, aj v noci... 😉 akurat tu deku na spaci vak uz nedavam, lebo spaci vak mam taky hrubsi... a nezda sa mi, ze by im bolo zima...
"velka" ma rok a pol, malu - 6 tyzdnovu mam este v zavinovacke, ale od 3 mesiacov pojde aj ona do spacieho vaku...
inak... ked sme boli pred par dnami na klbikoch, tak tam som mala nazornu ukazku, do coho vsetkeho maminy deticky obliekaju... 😀 nestihala som sa divit... niektore balili aj pol hodinu, kym natiahli vsetky vrstvy... no proti gustu ziaden disputat 😉

blumka
15. dec 2011

1. 22-23, na noc pod 20
2. na doma body s dlhym a pancusky alebo teplaky s ponozkami, starsia tricko s dlhym a teplaky s ponozkami
3. 20.mesiacov, starsia 3 roky a 10 m.
4. na noc mladsia overal a pod to body s kratkym, spava bez paplonika a starsia klasicke pyzamo a bez ponoziek a tiez je vacsinou odkopana
5. mladsej vyhovuje teplejsie, preto mava aj body pod overalom, v noci ked jej je zima krici na mna ze studena, studena ale prikryta byt nechce, starsia ta ma zas radsej chladno, v izbe ma v noci otvoreny vetrak

jankako
15. dec 2011

bábätká majú stále studene ručičky..

jezkomanka
15. dec 2011

1. cez den 20, v noci 18-20
2. pancusky a na to tenke leginy, body s dlhym rukavom a tricko s kratkym
3. ma 9 mesiacov, vacsinu casu je na zemi 🙂
4. na noc iba pyzamko, deku vzdy odkope
5. celkovo sme zvyknuti na chladnejsie prostredie, malu od malicka otuzujem, neobliekam prilis vela. Na von v tomto pocasi(trosku nad nulou) jej este pridam ponozky, mikinu, ciapku a teplu bundicku. zakryjem dekou a hotovo.

babulka123
15. dec 2011

1. mame cca 20-22 stupnov, v noci okolo 18.. mame otvorenu vetracku
2. na doma tielko a tricko s dlhym rukavom, ponozky a teplaky alebo len pancusky a papucky { ked ideme von tak len an to hodim gate a na vrch sveter.}|
3. 2 r. 4 mes.
4. na noc ma tielko a na to klasika pyzamko, bez ponoziek ,a spi sama vo velkej posteli , ma velky paplon ale nejako sa v noci sama dokaze zakryt.. vzdy rano ked pride ku mne do postele tak je este teplucka..
5. my sme skor typy ze na chladnejsie.. teplo moc nemusime.. a Ninka je po nas.. aj v noci lepsie spi ked ma zimu ako ked tam ma teplo..

zebra41
15. dec 2011

1. cez den 20 v spalni 18, na noc vypiname kurenie
2.pancusky, body a tricko s dlhym rukavom - plazi sa a je v kuse na podlahe. mame plavajuce podlahy, plus na kusku koberec, no je tam aj tam. ak by nebol 90% casu na podlahe,tak by som dala pancusky a body
3.na noc pyzamko a spaci vak
4. my sme vraj studeny odchov. podla mna sme tak akurat. ani zima ani teplo
Jakubko ma 10 mesiacov

lenka0283
15. dec 2011

1 asi tak 19 az 20 stupnov
2cez den teplaciky ponozky body s kratkym nato dlhe
3ma 11 mesiacov
4 na noc iba pyzamko a body s dlhym a ponozky a prikrijeme
5netreba moc prekurovat kamoska malu od mala vzdy naobliekala a teraz ked vyjde von do zimy hned je chora

ohnicek1000
15. dec 2011

Ja som davala po dome tiez body s dlhym rukavom adupacky a na to este ponozticky a v noci len pizamko a spaci vak.Cez den sme kurili na 24 a v noci na tych 20.Maly sa narodil v zime vo februari a nam to stacilo,lebo ked som ho naobliekala viac hned sa spotil a bol aj mrzuty.

zape269
15. dec 2011

ahoj, tak s tymi rucickami je to v pohode, ja som sa tiez bala. Nasa mala vsetko teplucke a ruky celu noc studene. Ale je to v pohodicke a hlavne bez ciapky -dieta nemozeme mat od narodenia pri spani ziadnu ciapocku.
Ja malej davam tiez len body s dlhym rukavom, otom na to nejake triko s dlhym alebo svetrik a na nozicky len leginy alebo nohavice a ponozky - niekedy si myslim, ci jej nie je zimka, ale potom ma vzdy napadne,ze jej nema byt preco. Urcite by plackala alebo bola mrzuta ....
a to mame len 3 mesiace

evickapooh
15. dec 2011

velka dilema!....ale na to musis prist sama ako ho musi obliekat,niekedy je menej vela....ale ja nie som za tzv.studeny odchov...v byte ma byt prijemne teplo...nie moc...my mame 21,5 az 22 a sme normalne obleceny ,mala ma na sebe aj pancusky lebo vacsinu casu stravi este na podlahe-na koberci a ked tam sedi aby jej nebola zima zospodu...a mame na sebe tensiu upletovu teplakovu supravu plus tielko....na noc mame teplejsy flisovy overal plus body plus pancusky-ale spime bez paplona vaku ci deky-neznasa byt prikryta ,u znamych je 18 C...maju tiez 2 rocneho syna ale celu zimnu respektive aj jesenno jarnu sezonnu je stale soplavy ....podla kamaratky to je v norme,ale vsimla som si ze maly je malo obleceny,stale ma studene rucicky,pravdepodobne je mu zima....len nevie to povedat... a nesuhlasim s jankako ze babatka maju stale studene rucicky

radlinka
15. dec 2011

@anaxamon ahooj, to mate prilis teplo. Podla mna vam staci 'vasa' nocna teplota. Ked mate cez den vykurene na 24C, tak mozete chodit v kratkych rukavoch a malej staci len bodynko a pancusky. Pozor nato, aby sa potom zbytocne neprehriala a v noci vladala dychat a nemala suchy kasel, pripadne zapalene hrdlo. Tie radiatory strasne vysusuju vzduch, zisiel by sam vam dobry zvhlcovac do detskej. 😉 😉 😉

1. momentalne nie je zima, mame okolo 20C. (sme mimo Sk). Ak mam pocit chladu, staci stlacit gombik a centralne kurenie je nastavene tak, aby mi vsade v izbach primerane vykurilo. Najchladnejsie je v kuchyni, lebo je presklenna a mame tam posuvne zahradne dvere, takze citelne chladnejsie.

2. Cez den mame klasicke oblecenie ako overal/teplacky pod tym bodynko, pripadne pancusky.

3. vek - 7 mesiacov

4. V noci klasika pyzamko/pod nim bodynko. Spaci vak v tomto veku moj maly nema rad, lebo strasne kope a lezie mu ne nervy ten zips, ked nemoze mat svoj priestor. 😀 Takze deka/paplonik na prikrytie. 😉

5. Lepsie je ked je trosku chladnejsi vzduch, resp. primerana teplota, nie prekureny dom/byt kvoli zdraviu. Museli by ste mat namonotovany uplny cistic vduchu, alebo specialny house system, ktory do radiatorov aj vodovodnych baterii plni 99% ocistenu mestsku vodu, takze vzduch ktory dychate je prijemnesi a lahsi/zdravsi.

anibas
15. dec 2011

1. cez deň 22-23
2. v noci cca 21
3. body dlhý rukáv, tepláčky, ponožky, papučky
4. pyžamko dlhý rukáv

ale 4 mes. bábätko ešte toľko nenabehá 😉 😉

tinika
15. dec 2011

1. 20-21 v noci 19 a v spalni a detskej niekedy vypnuty radiator uplne a tak 18 tam je
2. mladsi syn dupačky+body alebo kosielka starsti ponozky, teplaky, tričko s dlhym a vestu mikinovu ak sa mi zda chladnejsie
3. 1,5m. a 2r.
4. mladsi pyzamo a perinka alebo deka, ak budem davat spaci vak tak deka nie, starsi pizamo,ponozky a paplon
5. jednoznačne otuzovat, prehriate deti ak to tak nazvem su častejsie chore a vyjdu von a uz su zasoplene ...

noemigianni2014
8. feb 2015

No, my mame v zime v noci max.18 a cez den 20 stupnov. Su dni, ked by som najradsej vykurila na viac, ale..hovori sa, ze babatko sa citi rovnako ako ty, myslim ma teplo alebo chladno tak ako ty, nie viac, nie menej. Je vzdy lepsie prilis neobliekat, hrozi prehriatie organizmu, nakolko su aj kauzy viac menej na prehriatie ako na podchladenie..nasa mala ma teraz rok a cely dom ma podlahu keramicku okrem izbicky. Mala vacsinou beha len v hrubych pancuskach a na tom ponozky protismykove pod kolienka. Body dlhy rukav a hruba predlzena mikina. A takto sa citi mala volna a najlepsie. Neznasa byt naobliekana, aj ked ruky ma studensie, chrbat a krk vzdy teply. Je to chyba cirkulacie a u deti normalne. A v noci ma dlhe body a na tom teplejsie pyzamko a ponozky kratke. A nevydrzi dokonca ani prikryta, furt odkopava deku ci paplon. Chora nebola ani raz doteraz. Ale kazda mama to vnima inak a tak sa aj riadi..

ekinderko
13. mar 2015

Všetko čo Vaše detičky potrebujú nájdete na www.ekinderko.sk/

Strana
z2