Ako prebieha nastrelovanie náušníc?

andelok
10. jan 2013

Ahojte maminy, ako prebieha nastrelenie nausnic? Treba si priniest rovno k lekarke nausnice? Je pravda, ze sa maju nausnice 24 hodin macat v liehu? Prosim, popiste mi strucne ten priebeh a nasledovne osetrovanie usiek. Dakujem!
PS: Prepacte preklep v nazve, ma tam byt samozrejme nastrelovanie

fanta
10. jan 2013

Pri nastrelovani su uz aj take specialne nausnice, ktore sa mozu vymenit za 6 tyzdnov, takze az ked jej budes davat svoje nausnicky, potom ich namocis na 24 hod. do liehu. Nam dala lekarka taku gazu namocenu v nejakej dezinfekcii a tym som jej jeden den utierala okolo nausniciek.

madlei
3. apr 2013

@andelok hlavne to prebieha rýchlo 😀 náušničky sa máčali v liehu kedysi, dnes sa už pri prepichovaní, teda ak ideš dávať nastreľovať a nie prepichovať používajú iné dezinfekcie, nie liehové. náušnice na nastreľovanie sú samo o sebe zo zdravotne nezávadného materiálu, ktorý je bez prímesí ktoré spôsobujú alergie, zlé hojenie atď. dezinfkujú sa pred nastrelením takým sprejom, to už budú mať oni a pretrie sa ešte aj uško. po prepichnutí sa uško môže dezinfikovať detolom- v spreji, po 3 dňoch umyť antibakteriálnym mydlom a jemne začať náušku otáčať. po okúpaní vysušiť jemne- plienkou bavlnenou aby tam nezostala vlhkosť. nastrelené ušká sa ale veľmi dobre hoja, nemáš sa čoho báť.

mojej krásavici som dala prepichnúť keď mala 6 mesiacov. dlho trvalo to zakreslenie dierky, kým som bola spokojná a odsúhlasila som, že môžu nastreľovať 🙂 trvalo to len minútku...pri prvom sa zľakla a trošku poplačkala a druhé už bolo úplne bez plaču. dva dni to mala ružovkavé, po piatich dňoch sme boli v bazéne (plávam s ňou od 3 mesiacov). po 4 týždňoch môžeš náušky vymeniť za hocijaké- ale odporúča sa bez alergénov. my sme jej doteraz nechali tie titánové (nastrelené) so zirkónovým kamienkom, pretože sa mi tie vysiace (ja ich volám splachovače) nepáčia na malých babách, lebo vyzerajú jak staré babky.

silvika001
31. jan 2015

Máme dlhoročné skúsenosti s nastreľovaním náušníc, zákrok vždy vykonávame na objednávku. Najprv sa zoznámime s bábätkom, pozorujeme ho, porozprávame sa s rodičmi o priebehu zákroku, v priateľskej a prirodzenej, hravej atmosfére pre bábätko naznačíme špeciálnou fixkou na kožu miesto pre náušničky. Potom ušká nastreľujeme, podľa dohody s rodičmi. V každom prípade zvlášť dbáme na to, aby zákrok nebol pre bábätko ani rodičov stresujúci, aby ho ľahko zvládli a aby tento Deň bol výnimočným a radostným dňom v ich živote.

Nastrelovanie náušníc je hygienicky čistá, rýchla a bezbolestná metóda, náušničky sú vyrobené z chirurgickej ocele (chirurgická oceľ nevyvoláva alergie) a sterilne zabalené. Z hermeticky uzavretého obalu podávame náušnice rovno do pištole a nastreľujeme ich do vydezinfikovaného uška s označeným miestom pre náušničku. Proces hojenia trvá päť týždňov a ušká sa nezapaľujú. Viac info na t.č.0905927980

livka27
25. dec 2015

ahoj mám otázku má niekto skúsenosti aj u piercingárky? Chcem i dať nastreliť ešte 2 dierky a neviem či dáva mejaky olej alebo niečo pred nastrelením ak niekto máte skúsenosť prosím dajte vedieť

katka1981
25. dec 2015

@andelok, ahoj, ja som dala dcerke prepichnut uska v porodnicu v posledny den u sestricky na novorodeneckom, boli sme dohodnute vopred davno. Nausnicky boli v liehu 24 hodin. Urobila jej to krasne, nemala ziadny zapal, ani hnis. Doma som jej to len potierala liehom a presmykovala nausnicky aby nezarastla dierka. Urobila by som tak znovu.