icon

Ako správne vybrať cumlík pre novorodeniatko?

valeriusk
18. nov 2021

Ako správne vybrat cumlík novorodeniatku 🙂? Ako pozeram je toho mega veľ 🙂

livka_
18. nov 2021

@valeriusk aký dáš, taký bude mať. A ak bude mimco vyberave -nie je to myslené v škaredom duchu preboha, ale niektoré bábätká sú také, tak bude vypluvat a zachutí mu piaty typ 🙏😂 co sa správnosti týka, mozno najlepšie je nenaucit na cumlík. Ak ano, vsetky su uz pomaly ortodontickeho tvaru zo silikónu, co by nemalo napáchať skody na zubkoch v budúcnosti (predkus). Ale tym guľatým typom kauckovy s kvietkom, ktoré boli za socializmu (predávajú sa stale v drogerii za 1,30€ by som sa vyhla 🐞💐

kkovacovak
18. nov 2021

@valeriusk skús pozrieť curaprox

paciko9
19. nov 2021

@valeriusk a može sa stať že nebude chcieť žiadny. My sme vyskušali kadejaké. Dokonca aj kaučukový😀. Nechcela

marianna_peskova
19. nov 2021

Ja som dostala pre syna ako dar k jeho narodeniu rôzne typy a tvary cumlíkov od rôznych ľudí. Nakoniec sa mu páčili tie značky Bibs. Plánujem ich kúpiť aj pre ďalšie dieťa.

riamia91
19. nov 2021

Len nie Bibs.
Najlepsie ortodonicky, my sme zmenili z Bibs na MAM Perfet alebo MAM Perfect Night /svieti/. Nastastie jej zuby vysli neskoro a bola v pohode s vymenou. Keby som bola pred porodom vedela, ze moze zapricinit zly skus zubov, co som sa docitala casom, ani na Bibs nepozriem.

mimi2120
19. nov 2021

Každý zubár ti odporučí Curaprox. Napríklad BIBS sú pekne ale vraj sa z nich robí predkus.

jaga18
19. nov 2021

My sme skúsili 9 druhov cumlíkov a nič 🤷‍♀️ Darmo, mamin prsník je topka 🙄

marianarem
19. nov 2021

@valeriusk Moj nebol kojeny a uspech mali u nas hlavne cumliky s rovnakym tvarom ako cumel flase, konkretne znacka MAM.

lucka114
19. nov 2021

Viem, že to nie je odpoveď na otázku, ale skúste bez cumlika 🙂 budete mať o starosť menej..

gionella
19. nov 2021

@valeriusk ahoj čo som si všimla v okoli a aj na moje babatko fungoval cumlik mam velkost 0-2 maly ho hneď zobral ale nie na dlho možno ten prvý mesiac, ešte sa mu páčil Avent soothie ten veľký okrúhly ale posledný mesiac. ( má päť mesiacov) nechce veľmi ziaden. Ale čo pozriem kamoskam do kocika všetky deti dudlu MAM cumliky 😂

makova333
19. nov 2021

My sme mali Avent, boli fajn. Ale ak by som sa rozhodovala teraz dam Curaprox (vtedy este neboli na nasom trhu).

lelluska
19. nov 2021

Ja som si kúpila viacero druhov a skúšali sme. Vyhovoval nam avent, ktorý sa prestal vyrábať😂v pol roku som ešte horkotazko zohnala, ale akonáhle sa rozkusali už sme bez dudlika. Žiaden iný totiž nebol dosť dobry😊

petamich
19. nov 2021

kazde dieta je ine - nase nam na ortodonticke a tvarovane kasle, mame doma riadnu zbierku a jediny, ktory mu vyhovuje je Bibs

mischell333
23. dec 2021

@valeriusk pri oboch som používala AVENT pri 3 babu ho mam tiež kúpený naj 🙂