icon

Akú aviváž použiť a ako prať, aby bielizeň voňala?

martinkaadominik
29. jan 2015

Pri praní som použila rôzne aviváže, najmä zn. Silan alebo aj neznačkové. Ak mi bielizeň voňala, tak iba niekoľko praní. Potom už nie. Mám pračku Electorlux a potom suším bieliteň v sušičke tej iste značky. Dodržujem dávkovanie aviváže podľa etikety (takmer plné viečko) a nalejem ju do priehradky na aviváž. Od Silanu bielizeň vonia veľmi slabo, skoro vôbec. Naposledy mi manžel kúpil neznačkovú aviváž a od tej bielizeň konečne pekne a silnejšie voňala. Ale iba niekoľko praní. Nádobku na pracie prostriedky som následne očistila, ale nepomohlo to. Viem, že niektoré mamičky majú nádherne voňajúcu bielizeň. Ako to docieliť? Ďakujem. 🙂

Strana
z3
evittam
9. mar 2017

@dadka76 Tak uz som to nasla. Ze vraj to robi dost hluk?

hipuska
9. mar 2017

@martinkaadominik keď susis v sušičke, nemá sa na veci používať avi. Kupuje sa aviváž do sušičky- také servítky ktoré dáš ku pradlu. DM majú lacné

dadka76
9. mar 2017

@evittam je pravda, že to buchoce, ale dá sa to vydržať.../ vajíčka sú vyrobené akoby z tvrdej gumy, takže to nie je až také hrozné/...ale záleží na tom, kde máš sušičku umiestnenú a či ti to buchotanie prekáža...my ju máme v kúpelni a keď zatvorím dvere, buchotanie je minimálne....

xoxolusik
9. mar 2017

@martinkaadominik coccollino modra avivaz jednoznacne.. Po nej pradlo nadherne vonia aj niekolko dni pri pouzivani.. Urcite vyskusaj, som si ista, ze nebudes lutovat😉

stepanka274
9. mar 2017

No ja som vyskusala coop avivaz taku bielu, velmi pekne vonia, tusim litrova flasa do eura, tiez dobre voni

evita_g
9. mar 2017

@dadka76 Ahoj. No tak už nejakú dobu používam tie vajíčka ecoegg. Ale nejako ma to neohúrilo. Prádlo vôbec nevonia po tých tyčinkách, stále cítim len prášok na pranie ako aj predtým. A to, či je sušenie vďaka tomu kratšie, neviem posúdiť, nemám to až natoľko odsledované. A ako sa pýtala @evittam, naozaj to dosť buchoce. Ja mám sušičku v práčovni v pivnici, takže mi je to jedno, no ak by som žila v byte, prekážalo by mi to.

hypot
9. mar 2017

Až keď sme začali sušiť opražte prádlo s pouzitou avivazou pri praní ...Tak začalo prádlo voňať ..A niekedy stačí aj prášok 🙂

dadka76
9. mar 2017

@evita_g ja zase prášok vôbec necítim...mne celý dom vonia tými vajíčkami...sušičku máme na poschodí v kúpelni a ešte aj na prízemí je tá vôňa cítiť. a prádlo mi pekne vonia aj po dlhšom čase, keď ho vyberiem zo skrine...tak neviem...predtým som používala aviváž Coccolino, prádlo krásne voňalo...ale keď sme kúpili sušičku a usušila som, vôňa sa stratila. pri používaní vajíčok mi prádlo vonia. 🙂

evita_g
9. mar 2017

@dadka76 Tak tomu potom vôbec nerozumiem. Ta tyčinka vo vajíčku sama osebe vonia pekne, ale na bielizeň sa tá vôňa neprenesie. Takisto keď som skúšala tie obrúsky z DM, nulový efekt. Žeby to bolo sušičkou?

blankaj
Autor odpoveď zmazal
dadka76
9. mar 2017

@evita_g nerozumiem ani ja... nemáš tie vajíčka už príliš dlho ? /menila si už tie tyčinky vo vnútri ?/ oni odporúčajú 2 vajíčka s 2 tyčinkami na cca 20 sušení...ale my máme sušičku asi dva mesiace, suším takmer každý deň, niekedy aj viackrát a len pred nedávnom som vymenila jednu tyčinku, jedna je ešte pôvodná...plus niekedy striedam druhú vôňu.../...nemôže to byť tým? myslím si, že v sušičke by nemal byť problém...

hypot
10. mar 2017

Klasicky operiem prádlo,prášok a aviváž a len mokré presupnem ☺ a vonia...A cítiť aj keď dám len prášok...

swwan
14. jún 2017

Ahoj,zaujali má príspevky o voňavom prádle,pretože mám rovnaký problém-prádlo vôbec nevonia☹.
Nie je tu nejaká ochotná mamička,ktorá má možnosť kúpiť pracie prostriedky v Rakúsku alebo Nemecku. Rada si aj priplatím,len aby voňalo🙂

michaelamaranesi
Odpoveď bola odstránená
ada1969
28. apr 2018

Pre mňa jednoznačne naj avivaže sú Ornel z Chorvátska...mala som fialový,modry a naposledy biely ten je úžasný normálne si ho šetrím a dávam len na určite veci,keď pôjdem do Chorvátska znovu nakúpim

bubu62
19. feb 2019

Používam Euronu.

kleopatricia
8. dec 2020

Podľa mňa, ak chceš hlavne vôňu, je lepšie používať skôr parfum na bielizeň. Môžeš to použiť aj na uteráky alebo termoprádlo. Má výraznejšiu vôňu, ktorá dlhšie vydrží. Skús napr parfum Kifra (kifra.sk)

michaelamaranesi
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3