Akú detskú kozmetiku by ste odporučili?

lienka1987
15. sep 2016

Ahojte maminky, chcem sa Vás opýtať, akú značku kozmetiky by ste mi odporučili pre bábätko? 🙂 Momentálne čakáme naše prvé, no je fajn si urobiť trošku prieskum, nakoľko sa v detskej kozmetike nevyznám, a tiež by ma zaujímalo čo je potrebne učite z nej pre dieťaťko zadovážiť, aby sme na nič nezabudli..ďakujem za každú odpoveď..

kratasy
15. sep 2016

Ja som pri mojich 3 detoch pouzivala Niveu a tak do 3 mesiacov po narodeni som ich po kupani natiersla olivovym olejom kupenym v lekarni.A to moje deti maju 13.11 a 7 rokov. Drzim palce nech vsetko dobre dopadne

mariba77
15. sep 2016

Aj ja používam niveu, sprchovy, krém, krémy na tvar a aj na riťku, aj vlhčené nivea a som nadmieru spokojná....

mimi8814
15. sep 2016

ja len z vlastnej skusenosti.... ani nic, maleho sme umyvali vodou, ritku obcas detskym mydielkom, po kupeli som ho natierala olivovym olejom ale tiez len obcas, nie stale.... teraz ma dva roky a fungujeme takto stale... samozrejme ked sa objavila nejaka zapareninka zriedka tak nejaky bepanthen alebo sudokrem.... si myslim ze to netreba prehanat s tou kozmetikou

kratasy
15. sep 2016

Ešte doplnim.keđ boli zapareninky tak tenučku vtstvu Imazol krempasty a bolo po zapareninach. J

janka54321
15. sep 2016

Nivea

topier
15. sep 2016

No ja som veru pouzivala Niveu a malemu spustila taky atopicky ekzem ze sme ho dlho davali dokopy. Teraz pouzivame Bupi alebo Mixu. No pri malej som uz bola opatrnejsia a dala som na rady sestriciek v porodnici.. Umyvala som ju len tuhym mydlom Bupi a nic viac. Ak bola suchsia, natrela som Aviril olejcekom - ta klasika🙂 a nema nastastie ziadne problemy. A na zadocek Sudocrem alebo na jorsie zapareniny je naozaj top ten Imazol.. Teda aspon za mna;)

miku1
15. sep 2016

@lienka1987 Nepotrebuješ žiadnu kozmetiku. Stačí ti voda a úplne obyčajné nejaké detské mydlo, ktoré ani nemusíš používať každý deň. Bábo pokiaľ nie je spotené, tak stačí len opláchnuť vodou. Nedávala som pravidelne ani žiadne olejčeky, krémiky, nič...raz za čas, keď mali suchšiu pokožku, tak som kúpila v lekárni olej a tým som trošku natierala. Na zadoček som dávala sudocrem.

lienka1987
autor
15. sep 2016

ďakujem krásne 🙂 zvažujem niveu a bubchen..nivea je klasika, ktorú snáď každá maminka pozná a myslím, že obe sú cenovo priateľné.. rozmýšľam, že kúpim sprchový, johnson harmančekový šampón, krém na zapareniny pre istotu - tu však neviem či sudokrem alebo bepanthen, musím ešte zistiť aký je medzi nimi rozdiel (ten imazol si určite zapamätám!!! ak by bolo najhoršie) 😉 , aviril olejček na natieranie, krém na tvár (na zimu taký ten na chlad a vietor, čo som si dnes všimla v drogérii) a to je asi všetko..určite vlhčené obrúsky, tie veľke detské tyčinky do uší čo som videla a myslím, že je to všetko..

liesik
15. sep 2016

@lienka1987 myslím, že to je jedno či sudokrem alebo bepanthen aj tak je to vo výsledku to isté 🙂

rica1
15. sep 2016

@lienka1987 my sme na začiatku používali sebamed. podľa mňa super, pre také novorodeňa, potom som prešla na inú značku ale mydielko sebamed používame stále, tá iná značka je v nemecku a dávam si ju nosiť je cenovo dostupná a vyhrala ekotest v nemecku tak super značka inak Belly Button, ale keby som nemala tu možnosť tak ostanem pri sebamede a presne ako dievčatá píšu stačí voda a podľa pokožky aby moc nevysušovala, prídeš na to sama čo Vám bude najviac vyhovovať , nám na riťku najlepšie bepanthen lebo sudocrem malej nerobil dobre keď jej vznikla trošku zaparenina , tak sudocremom paradoxne nie a nie doliečiť a bepanthenom za 2 dni čistá pokožka jemná hladká..

medulienka2011
15. sep 2016

Penaten....Top!😉😘😙😙

chuchnik
15. sep 2016

Bubchen nemecka krasne vonia kvalita a v pomere s dobrou cenou alebo hipp pre uplne male

evittam
16. sep 2016

@lienka1987 Píšeš o samých zbytočnostiach - na čo natierať bábätko už od narodenia samou chémiou? Ako ti tu už pár mamičiek napísalo - stačí čistá voda a detské mydlo - napr.Bupi - my používame stále a na telíčko raz za čas obyčajný "komunistický" Aviril olej. Na ritku - je jedno či bepanten alebo sudocrem a tiež netreba natierať pri každom prebaľovaní pokiaľ nie sú zapareniny a na tie najhoršie tiež odporúčam Imazol pastu alebo rybaciu masť.

sunny8
16. sep 2016

Johnsons sme pouzivali ten velky ruzovy na kupanie na masaz aviril olejcik modry puder na ritku tiez aviril kup si aj detske mydielko pre istotu ten johnons sme pouzivali od narodenia aj na vlasky moja sa narodila cela vlasata ;)

sunny8
16. sep 2016

Na zapareniny ked nepomahal puder skus kokosovy olej mnohe mamicky ho davaju aj kolegyna mi ho poradila moja sice mala zapareniny len z casu na cas no aj sudokrem je dobry alebo ribilka alebo aviril masticka

dominikav123
16. sep 2016

Prvé tri mesiace len cistu vodu a benathen na zadok občas. Teraz kupujem kozmetiku Hipp ale iba taký gél na kúpanie a krém na celé telo od Biodermy. Mala ma pokožku jak zamat 🙂

katharrina
16. sep 2016

do polroka som umyvala len v cistej vode, potom sme zacali pouzivat trosicku nivea. Na zadocek len olivovy olej po stolici a bez problemov. Inak nic, ziadne prevencie s bepathenom, ci sudocremom, ci co to vsetko na SK davaju.

lienka1987
autor
17. sep 2016

Dakujem krasne za všetky názory, kazda mate iny nazor, co respektujem avsak predsa len som za detskú kozmetiku..dakujem este raz za pomoc 😉

hubinka17
17. sep 2016

sebamed, bupi.

rica1
17. sep 2016

@lienka1987 len cista voda + mydlo moze vysusovat preto aj ja som za detsku kozmetiku ale vsetko s mierou olivovy olej ten z lekarne upchava pory nam ho ani pediater neodporucal ked sa Ti malicke narodi sama zistis aku ma pokozku a co mu vyhovuje ja ako som pisala tak na zaciatok som zvolila hypoalergenne

lienka1987
autor
17. sep 2016

@rica1 suhlasim, dakujem 😉

katharrina
17. sep 2016

No teda olivový olej sa u nás požíva bežne v nemocniciach. Obyčajný, kuchynský. Taký som používala aj ja. Bolo to len na zadoček po stolici. A nikdy sme nemali žiadnu zapareninu.

nellinka171
17. sep 2016

Urcite Hipp! Nadherna prijemna vona, taka babatkovska 😊 a mala mala kozicku ako zamat 😍 pri druhpm nebudem ani rozmyslat, Hipp je top! Neskor sme skusali aj inu kozmetiku co sme podistavali nech sa to minie. Takze Nivea-vona nic moc a vysusovala, Johnson nebola som spokojna, bubchen celkom fajn ale vona mi nesedela a Mixa tu sme skusali naposledy a velmi dobra, prijemna vona, malu krasne hydratovala takze urcite este kupime 😉

rica1
18. sep 2016

@nellinka171 inak to bunchen ani mne pekne nevonia veru... a Johnson tiež nič moc presne ako píšeš.. hipp nám deti natierali v porodnici a to mi tá vona stále pripomína 🙂

lienka1987
autor
18. sep 2016

@nellinka171
@rica1 tak pojdem ich ovonat do drogerie, mne sa paci taka bábätkovska vôňa😊

newyourk
24. okt 2016
Používateľ newyourk je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od newyourk.

Ja mam v oblube tiez aviril ale paci sa mi aj baby anthyllis nestipe v ociach a krasne vonia a detsky hydratacny krem mojho dietata pouzivam aj ja a je bozsky 🙂 🙂 🙂

lorela
24. okt 2016

@lienka1987 Neviem, či je to ešte aktuálne - či už si neurobila nákup ale od našej lekárky kožnej viem, že Nivea a Johnson sú čo do zloženia jedny z najhorších pre novorodencov/bábätká.
Odporúčala nám z bežne dostupných Bubchen a Hipp, Biodermu a A-dermu. A, naopak, neodporúčala žiadne pravidelné natieranie olejom či krémom po kúpaní.

biokozmetika
24. okt 2016

pri novorodeniatkach sa neodporúča používať kozmetiku a už vôbec nie s parfémom. kozmetiku nivea a johnson& johnson mi sestrička v IE doslova vyhodila do koša, že to je pre dieťa hrozné. pokiaľ nieste v rodine atopici a alergici tak možno neuškodí ale treba dávať pozor keď má dieťatko dedičné predispozícii na citlivú a ekzematickú pokožku. do roka sme používali E51 (neviem, či sa to tak presne volalo ale aj to len kvapku do kúpeľa a bolo to bez parfému) a teraz pure elements (bez parfémov a bez konzervantov)

lienka1987
autor
31. okt 2016

Este som nekupovala, ale boli sme v drogérii a ovonali sme vsetky dostupne, prešli si zloženia, ceny...a rozhodla som sa pre značku Hipp 🙂 nádherne voňala..

kp7333
31. okt 2016

Na kupanie sme pouzivali detsky sampon Bebe Klorane z lekarne, ritku sme docistovali olejcekom tej istej znacky. Pri kazdom prebalovani sme ritku natierali mastou Rybilka a ked bol zadocek podrazdeny, tak som davala Bepanthen krem. Mali sme aj Sudokrem, ale ten je suchsi, taky pudrovity. Ten som natierala na potnicky, dobre od neho zasychali.