Akú detskú kozmetiku používate?

luciakstv
19. aug 2020

Ahojte zienky, akú detskú kozmetiku používate pre mimi?
Pomaličky kupujeme vecicky a už mi chyba iba kozmetika.
Na ritku mame už kúpený sudocream. Na pranie by som kúpila Lovela práci gél. Ale ak môžete poraďte. Ďakujem

lenka2710
19. aug 2020

@luciakstv ahoj, na začiatok nepotrebuješ naozaj nič, ja kupkam čistou vodou, ritku pokakanu klasickým detským mydlom! Natierala som po kúpaní olivovým olejom, ale malému nepasoval, tak mi dr poradila obyčajnú modru indulonu!
Ked budeš potrebovať nakúpiš priebežne 😊

blska22
19. aug 2020

@luciakstv Ahoj, sudocream som si už pred pôrodom kúpila ja, aj dlhodobo pre dcéru používala. Mali sme s ňou teraz ale problém (synechia) a boli sme na malý gynekologicky zákrok- kde pediatrická gynekologička mi vyslovene neodporúčala používať sudocream, je vraj zo všetkých najagresívnejší... odporúčala bepanthen, tak som ho po 14 mesiacoch vymenila- to možno len tak pre info, samozrejme uvidis podľa seba.
Zo začiatku som dlho umývala oba v čistej vode, neskôr som z Havlikovej apotheky začala používať- emulzia Abraka Dabra (zloženie prírodné, viac menej oleje).
Všetko dobre Tebe aj bábu ☺️

majamat
19. aug 2020

vsak sa mi to zmazalo, co som pisala ☹

no tak my sme mali kozmetiku Sebamed,a le vyberala som neico co je najmenej parfemovane. kupala som v cistej vode, aj ritku som vzdy v cistej vode oplachla pri prebalovani, lebo dcera bola do odplienkovania stale zaparena.

majamat
19. aug 2020

tento rok som robila aj sestre vybavu pre drobca a na kupanie som jej neodporucila nic, len cistu vodu, potom natriet telovym mliekom. jedna youtuberka pre seba pouziva mlieko pre deticky z DM, lebo ma dobre zlozenie. tak to som jej kupila a tiez prirodny olejcek, mali to medzi tou detskou kozmetikou. je to BIO olej tusim. my sme pouzivali minimalne, len obcas na supinky na hlavicke.
na zadocek skor Bepanthen,a lebo niekto pouziva aj klasicku Indulonu, ktoru odporucaju dokonca aj pre ekzematikov. omasti pokozku, ale nesusi,a ko tieto pudrove pridukty. Sudokrem je sice fajn. ale ako je tu uz napisane, je aresivny, lebo velmi susi. a sucha pokozka je nachylna na infekcie a zapareniny. rovnako susia aj mydlove zlozky, preto je lepsia cista voda. navlhcene obrusky tiez nie su idelane, skor len na cesty a tiez na prve zotretie a potom docistit uz vodou.

majamat
19. aug 2020

@blska22 moja dcera mala tiez synechiu. ani som netusila ze neico take existuje, ale v skupine podla TP sme sa o tom bavili, tak som si vsimla, ze to ma.,a le nemala uplnu nastastie. vsak keby ano, tka to si uz skor vsimnem.

blska22
19. aug 2020

@majamat no našej to tak postupne šlo pravdepodobne... a pritom som to sledovala od narodenia 🤷🏼‍♀️ Nemala to tiež ešte úplne, takze jej to nemuseli robiť v narkoze, ale dalo sa to odstrániť ambulantne s gélom... ale vravela gyn., že urobiť to trebalo lebo časom by to zrástlo úplne 😏

silwika123
19. aug 2020

@luciakstv Ahoj, mojej malej sa po zopár dňoch vyhodil exzém takže od narodenia až doteraz ju kúpem v čistej vode, raz za čas pridám nejaký olejcek do kúpeľa, ale skutočne veľmi málo. Momentálne používame značku HiPP olej po kúpeli malej vyhovuje a už nám zmizol aj exzem, pokožka je po ňom voňavá a jemná. Inú som ešte nepoužila. Sudocrem používame tiež. Uvidíš podľa bábätka, každému vyhovuje niečo iné 🙂 všetko dobré 🙂❤️

majamat
19. aug 2020

@blska22 no mojej to dr urobila tak, ze sa isla len pozriet 1x a prstom jej to rovno pretrhla. dcera mala vtedy 8-9m a potom sa nechcela dat ani az svet prebalit. mi utekala z prebalovacieho pultu. mala to meirne zapalene, ale inak v pohode. odporucili nam an to repik a Infadolan. ten je tiez fajn an osetrenie zadocka.

lija22
19. aug 2020

na kupanie Bioderma atoderm shower gel- pouzivame cela rodina, nestipe v ociach, ja sa nim aj odlicujem a mliecko tiez bioderma atoderm cream. su to velke balenia, neparfumovane, cenovo priatelne. velmi fajn od narodenia. odporucam stiahnut apku inci beauty a tam si kontroluj zlozky kozmetiky, nie len pre deti

lucijalucy
19. aug 2020

Na kúpanie obyčajné Bupi tuhé mydlo, po kúpeli telové mlieko (iba v prípade že má suchú kožu), na zadok nám perfektne vyhovuje Bepanthen Baby. A vlhčené obrúsky z DMky 99% vody v zložení.

deniska2706
19. aug 2020

My jednoznačne Hipp

ivsa355
19. aug 2020

My používame práci gel lovelu, ked sa malá narodila, mala som v plane kúpať ju len vo vode, neskôr už na vlásky som používala detský dove, teraz máme bupi ale príde mi vôňou veľmi agresívny... A ako olejcek určite hipp, ten používam od narodenia, používali ho aj v porodnici 🙂 s nim som veľmi spokojná 🙂

saxana000
19. aug 2020

Nivea jednoznacne.tekuty kupel olej ani krem sme nepouzivali.krem na ritku aj krem do zimy a vetra.a este jedine tieto nivea vlhcene utierky sme mohli pouzivat na zadok aj na usta z akychkolvek inych sa vysypala.
Prali sme v lovele a potom ked zacali prikrmy tak potom Ariel sensitive.ten s mandlou nie ten babetkovy! Neobsahuje opticke rozjasnovace teda som v nom mohla prat aj nosic a satku

ckatka
19. aug 2020

Jediná moja baby kozmetika je rakytnikove mydlo s.kozim mliekom (používam občas aj na seba) a bepanthen keď náhodou po.riedkej stolici stipala ritka.
Ale 99% umývam v čistej vode. Aj pri pokakani som pod tockou umyla len mydlom a vodou a nekremovala. Nikdy žiaden problém. Aj ja sa sprchujem len čistou vodou...iba občas pri holení použijem mydlo. Vlhčené obrúsky som mala.len na cestovanie.
AD 1 neminame toľko kozmetiky -ušetríme
Ad2 šetríme prírodu a nevypustame chémiu do vody
Ad3 nedávame na seba zbytočne chémiu
Čiže za mňa pre bábätko jedno co najjemnejsie handmade mydlo a max bepanthen. To je všetko. V prípade potreby sa časom dokupi ak bude niečo treba.

luciakstv
autor
19. aug 2020

@ivsa355 ďakujem za radu 🙂

simona232323
19. aug 2020

Bioderma a na ritku rybaciu mast .

ludkah1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz