Akú značku kozmetiky používate pre bábätko?
Na trhu je dnes množstvo výrobcov detskej kozmetiky. Viem, že každému dieťatku vyhovuje iná značka, chcela by som zistiť, aká je tá najobľúbenejšia a taká, ktorá vyvoláva najmenej kožné alergické reakcie.
Od narodenia komplet kozmetika zn. Sebamed a na riťuľku Sudocreme
nivea som s nou maximalne spokojna 😉
Sebamed, vrelo odporucam, naozaj skvela kozmetika. Iba na ritku davam Sudokrem.
ja používam Niveu a Johnson baby 😉 , na zadoček striedam, používam rôzne, Sudokrem, Rybilku, ...
niveu , maximalna spokojnost deti.
bupi a na zadocek sudocrem, velmi dobry je bepanten, ale drahy
Ja som zastancom toho, ze cim menej chemie tym lepsie... ked sa clovek zaujima a prestuduje si co obsahuje kozmetika az mu pride zle 😠 Takze siaham vacsinou po biokozmetike, pouzivame alverde, weledu, logonu, cannaderm....
Ked bol maly uplne babo pouzivali sme sebamed a bola som s nim spokojna, syndet od nich mi velmi vyhovoval 🙂
Ahoj, my máme Bupi a niekedy to striedam s kozmetikou pre bábätká z Oriflamu...a na zadoček máme Sudocrem, a striedame s Rybilkou alebo Calciovou masťou...a nemáme žiadne problémiky 😉
@kmirkav my na zadok sudocrem alebo nivea SOS, na kúpanie johnson kúpel s takým modrým uzáverom, natierame sa detským mliekom nivea tuším s aloe vera, a na vlásky šampon z lidlu (umývame asi pri každom treťom kúpaní šamponom, inak len vodou opláchnem), na umývanie riťky akékolvek detské mydlo, mali sme babylove, teraz máme niveu.
nivea - mydielko, krémik, olejček a nemali sme žiadnu reakciu, a navyše nádherne vonia. a na riťku v zime Detskú pastu, cez leto sme mali Sudocrém, pretože sa neroztekal.
ja som dlho pouzivala Avent kozmetiku a bola som velmi spokojna. vela kamaratok sa ma aj pytalo co pouzvam ked ma maly taku krasnu pokozku. potom som pouzivala chvilu biodermu ale ta sa mi zle rozotierala. a teraz pouzivam sebamed. nepouzivali sme niveu lebo maly sa mi z nej raz vyhadzal.
kazde dieta je ine a kazdemu vyhovuje aj ina kozmetika. niektorym detom nerobi problem ziadna a niektore deti maju alergie a ekzemy. z doveryhodneho zdroja viem, ze johnsons baby je nieco otrasne a napr. predcasne narodenym detom na jednom oddeleni ju nesmu pouzivat, lebo vraj je to samy hnus. ja osobne ked som kupila sebamed, tak maly sa mi z toho vyhadzal a pritom je to dobra znacka. ale vidite, niekomu sedi, niekomu nie. teraz nam diagnostikovali atopicky ekzem a mozeme pouzivat len specialnu komzetiku, nejaku francuzsku, ktora je na atopicku pokozku, bez farbiv a do kupela olejovy kupel Oilatum a z normalnych mydiel jedine bupi mozeme p[ouzivat. rada som pouzivala nivea, alebo aj oriflame mydielka boli fajn. treba skusit a uvidite. a na ritku je super sudocrem ako sos kdem majte doma imazol krempasta. to je na velmi podrazdenu ritku napr. ale aj na ine kozne problemy.
ja som pre maleho nakupila Biodermu, doporucila mi to kamoska a v lekarni mi potvrdili, ze je to spravna volba. Maly nema ziadne podrazenia, ma nadhernu cistu pokozku. Na kupanie pouzivam ABCDerm sprchovy gel, potom ho natieram hydratacnym mlieckom Hydratant. Na tvaricku pouzivame Cold cream. Ten je super. A pri prebalovani ABCDerm change, natieram len rano a vecer. Ani raz nemal prdelku cervenu. Utieram obruskami tiez z Biodermy.
Dokonca nasa pediatricka nas pochvalila a povedala ze sme sa spravne rozhodli 🙂
Používali sme Bupi, teraz sme prešli na Niveu. Na riťku sudokrem, pri vážnejšej zaparenine pytiol.
my používame značku Klorane-šampón,telové mliečko aj krémik na riťku-poradila mi to moja kožná lekárka.nevyvoláva aler.reakcie som s tým veľmi spokojná.
Dostali sme kopec kozmetiky, ale čo reálne aj používame je modrá indulona na prdel (jediná nedráždi) občas detský šampón Nivea a ako úplne univerzálnu kozmetiku používam čistý panenský kokosový olej (keď sa niečo vyhodí, hneď natrem a je to hneď preč, tiež po kúpeli a na premastenie.) A krásne vonia 🙂
sebamed a na ritku sudocrem
mi mame nivesa nutry sensitive . sos crem s bambuckym maslom... a na zapareniny rychla pomoc ... a aj sudocrem na ritku.. neviem si ho vynachvalit
Maminky a ste skôr za detský olej alebo mlieko? Ďakujem 🙂
mlieko - bioderma
ja som pri detoch použivala na ritku takzvanu rybaciu mast mydlo krem olejček bubchen ale aj jhonson na dobrý spanok 🙂
používali sme niveu baby, ale malý sa z nej vyhádzal. Prešli sme na KLORANE a máme pokoj a krásnu pokožku
Ked sme byvali na Slovensku, na ritku som pouzivala rybaciu mast..tu v Anglicku pouzivam pri oboch krpcoch Sudocreme. Pri oboch spokojnost. Ak mam byt uprimna, ja som nikdy neriesila znacky a ci je lepsi taky alebo onaky krem ci sprchovy gel. Proste som nejaky kupila a bolo. Ucel splnia vsetky. Samozrejme, ked ma dieta citlivu plet, jasne, ze treba hladat to naj., chapem. Ja som si tak nejak od porodnice zvykla na Johnson's, takze toto mame vacsinou. Ale co sa tyka samponov alebo pien do kupela, tam znacku neriesim vobec a chlapci maju super vlasy. A nejake kremy alebo oleje som nepouzivala vobec. Len kratko po porode, potom uz nie. Dieta si musi vytvorit vlastny maz. Takto to robim ja, sto ludi - sto nazorov.
Kočky,čo je potrebne kupit pre novorodenca,citala som,ze subamed je dobra kozmetika,ale co z nej mi treba?Mydlo,penu,samponik,olejček,obrusky?poradte.A co hovorite na aviril olejček?
no ja som tiež nevedela a v pôrodnici mi jedna známa sestrička poradila...na dupku sudocrem jednoznačne a na telo modru indulonu.....malá ma 6 mesiacov a vonku sa ma ženy pýtajú čím ju natieram, že má takú krásnu pokožku.....takže jednoznačne modrá indulona
Pouzivame Leti A4 a som velmi spokojna.
@mravvcek mydlo, sampon na vlasky (uvidis ci bude mat laktacnu kostru,alebo nie), telove mliecko, olejcek, krem na ritku, krem na tvar (s ochranou pred slnkom), chladiaci krem, mokre obrusky na tvar a ruky, na cistenie zadocku pouzivame morsku spongiu a vodu s midielkom a este aj mame parfem pre miminko... Polovicu z toho nepouzivam 😀 😵
My sme pouzivali Niveu, ked bol velmi malicky a teraz nedam dopustit na Bupi, samponik, mydielko, mliecko a kremik na tvaricku a rucky. krasne vonia a maleho vyhovuje.
ja som používala značku aviril,,a teraz to kombinujem,,,ale najvaic teraz BUPI značka všetko od nich ,,,,teda ja malu umývam ešte čistopu vodou ale olejček krásne vonia od nich,,aj ymdielko odporuuuuuuuuuuuučam 😉 😉 😉
ja som si oblubila kozmetiku sebamed, krasne mi vonia a na ritku som dlho pozivala rybilku, teraz pouzivam sudocrem a vyhovuje nam viac. Bepanthen je tiez fajn.

nivea na telo aj vlasky