icon

Aký máte názor na monitor dychu pre dieťa?

marialex
2. jún 2011

zaujima ma nazor na monitor dychu

azarijka
2. jún 2011

Nam takisto Dr. povedala ze nie je treba pokial dieta nieje rizikove a pokial sa SIDS nevyskytuje v rodine. Chceli sme ho najskor kupit ale potom sme nekupili, neviem ci by sme ho vyuzili kedze mala spi cely den v kociku a v noci s nami. Sesternica ho ma a ma ho v skrini nepouzity.

Neviem si predstavit ze by som vdaka nemu mala lepsi spanok, ja sa budim ked sa zobudi mala na kojenie a ked sa sem-tam idem na nu pozriet aspon viem ci nieje odkryta atd... a pozeram ako krasne spinka 🙂

Je to vec nazoru, kto chce nech si ho kupi.... ale pri rizikovom novorodeniatku by som ho kupila urcite.

alexis13
2. jún 2011

ja som si ho zohnala mala doma pod malou a dnes ma mala 4 mesiace a ani raz nebol zapnutý =D...tiez som pocula ze sa to odporuca detickam kt.sa skor narodia

sharlotta
2. jún 2011

Nasej malej zachranil zivot, takze ja som velmi rada, ze som trvala na tom, aby ho manzel isiel kupit hned, ked sme prisli z porodnice. Tie peniaze za to stali. My v rodine SIDS nemame a mala okrem nizsej porodnej vahy nebola rizikova. Nepipal nikdy bezdovodne, len raz odovodnene. Mame Nanny.

winona24
2. jún 2011

ja som jednoznačne ZA!!!!!!!! 😉 😉 😉 (pre mňa to bol pocit bezpečia a kľudu....ako bolo napísané,radšej planý poplach monitoru dychu ako celý život ľutovať)

dendy1
2. jún 2011

rozhodne doporučujem, my máme Angel Care. Žiaden planý poplach som spokojná a hlavne POKOJNÁ !!!
Ja rozhodne odporúčam.

kuriatko84
2. jún 2011

my sme mali a urcite doporucujem!

lulu19
2. jún 2011

ja tiez odporucam keby som vedela co sa nam stane tak ho mam hned od zaciatku maly mal zachvat koli refluxu tak som sa naplasila som pokojnenespala pokial som si ho nezadovazila .takze rcitte ak budeeme mat druhe babo si ho hned od zaciatku zadovazim

maahuliena
2. jún 2011

ja som si ešte pred otehotnením hovorila, že načo monitor dychu... že ved mama je najlepší monitor... ale.. odkedy ho máme, odporučam!! Bez neho, by som už nezaspala pokojne...parkrat nam alarmoval.. to či to bol planý poplach neviem na 100%, kedže viem, že aj ked detičky nedýchaju(zabudnu sa nadýchnuť), ten zvuk ich "preberie". Ak budeme mať raz aj druhé babatko... rozhodne, to bude prvé čo budem chcieť mať.

monika15
2. jún 2011

Mi to mame a odporucam na 100%......
U nas bola kupena ako prva vec do vybavi......
Je to nieco na com sa neoplati setrit,....... fakt.....
po anglicky u nas sa hovori ze :

IT is better to be safe then sorry..... a je to svata pravda !!

czechzuzanaba
2. jún 2011

My nemame, a ani bychom ho nevyuzili, protoze mala spavala az do roku s nama ve velke posteli.

veve10
2. jún 2011

my sme mali angel care a aj snuza halo. Angel care sa nam spustil skoro kazdu noc aj viackrat napriek tomu, ze maly dychal (mozno sme ho mali zle nastaveny - nastavila mi ho svagrina) a tak sme ho vypl a uz nikdy nepouzili. Snuzu som nepouzila nikdy a predala. Takze tolko moj nazor. Ale ked mas rizikove babatko, alebo predcasne narodene, tak asi sa je fajn to mat.
Inac nechapem ked niekto hovori, ze spi s babom v jednej posteli, takze monitor dychu nepotrebuje. Ked vsetci v noci spia a babatko prestane dychat tak sa na to nezobudis. A ak zacne lapat chudatko po dychu, tak sa urcite zobudis aj ked nebude spat s tebou, ale vedla teba vo svojej postielke. Takze na to by som sa nespoliehala, to s tym podla mna nesuvisi (a nemyslim si,ze sa najde mama, ktora da novorodenca spat do vedlajsej izby a este aj bez monitora).

zuzkap2
2. jún 2011

my tiez pouzivame monitor a aj budem . Plany poplach sme mali ,len raz, pred par dnami, ale to sa vybijali baterky. Zato ked mala malicka mesiac jej monitor zachranil zivot. Ja ho odporucam a nelutujem. A este moja dcera sa narodila zdrava a v termine

evkasto
2. jún 2011

máme, používame, nevieme si vynachváliť. ten pocit istoty za to určite stojí. a keby sa ma niekto pýtal, tak mu určite vrelo doporučím. zapínanie a vypínanie sa zautomatizuje to sa netreba báť. ja teraz keď uložím malého tak po chvíľke idem pozrieť, či som ho vlastne zapla. Drobec má pol roka a ešte do roka určite budeme používať. teraz mal soplíky tak som bola rada, že ho máme, aspoň som vedela, že môže dýchať. jednoznačne odporúčam 🙂

kukucg
2. jún 2011

Podla mna je uzitocny ak ma dietatko nejaek problemy inak nie, zbytocne zabija uplne prirozdene rodicovske instinkty. Co sa tyka syndromu nahleho umrtia najlepsie je mu predchadzat, a to sa da dojcenim, a najma spavanim dietatka s rodicmi plus dalsimi vecami. V kulturach kde deti spavaju s rodicmi SIDS ani nepoznaju, len nasa spolocnost je zial o tom, ze tlaci rodicov k tomu, aby odsunuli babatka do vlastnych postielok ci dokonca izieb a potom samozrejme kupili monitor.
Ked je babatko pri mame, ta je najlepsi monitor dychu 😉

ela2710
2. jún 2011

ja by som ho jednoznacne kupila 😉 je to skvela pomocka, mas vacsiu istotu, ze je vsetko v poriadku...
@kukucg nemas tak celkom pravdu, mojej kamaratke zomrel 2-mesacny syncek syndrom nahlej smrti dojciat 😢 ☹ spinkal s nou, kazdu noc spinkal s nou, lenze ked spi aj matka, nevie ci jej babo je v poriadku a predsa neda sa byt hore 24 hodin denne,rano sa zobudila s pocitom aky budu mat krasny den, den pred tym boli na poradni maly krasne priberal (kojila ho!!!) vseto bolo v poriadku a ked sa nanho pozrela uz nedychal ☹ ja by som neriskovala, stat sa moze zle velmi rychlo 😒

katka888
3. jún 2011

kedze sme planovali aj druhe, bola to jedna z prvych veci, co som pre malu chcela mat.... dychanie je sekundova zalezitost, a obavala som sa, ze ked sa v noci zobudim, a zistim nebodaj ze nedycha, ci to nebude neskoro... kym na to rodic pride / .... pouzivali sme ho , kym mala spala v postielke, tj do roka, resp. vzdy ked bola v postielke,hoc aj na poobednajsi spanok, tak som ho zapla... podla mna toto nie je sranda, aj ked je babo zdrave.
falosny poplach sme mali len raz, to sme ale malu nasli schulenu niekde v rohu postielky, asi monitor dychanie v tom rohu uz tak presne neodchytil....
sesterka zase nekupovala, ze ju by stresovalo ci to nahodou nezapipa....

v konecnom dosledku, nie je to sice lacna zalezitost , najma pre mnohe rodiny, ked ledva vyz iju a este aj vybavicka pre dieta, ale na strane druhej, v dnesnej dobe sa da taky monitor po pouzivani napr aj predat cez bazarik....

katie233
3. jún 2011

Ja nedám na monitor dychu dopustiť 😉. Mám zdravé dieťa a predsa ho deň čo deň, noc čo noc ešte aj teraz zapínam 🙂. Som omnoho pokojnejšia. Máme monitor s dvoma podložkami, pokiaľ malý len ležal stačila jedna. Pípal len raz. Malý spal doobedný spánok, ja som umývala okná. Nepostrehla som, že sa zobudil a prvýkrát sa vtedy v postieľke sám postavil. Monitor ho nezachytil a začal pípať. Ešte v ten večer sme dávali aj druhú podložku a sníma celú postieľku. Dokonca ho teraz máme v cestovnej postieľke 😉. Ja odporúčam.

juliakocka
3. jún 2011

určite áno, my máme angel care a využívame ho od narodenia do teraz, teraz len ako vysielačku, ale asi do 10 mesiacov aj na monitor dychu, teraz už by to dieťa rozbilo, ked skace po postielke 😎

andrejka1974
5. jún 2011

ahoj my mame angel care a vyuzivam ho od narodenia az do teraz aj s monitorom dychu mame ho pod madracom a som s nim velmi spokojna a kludnejsia druha dcerka mi zomrela na SIDS tak strach je velky ale ona je zdrava tak to mame preventivne

blackcat8885
3. feb 2013

Myslíte,že potrebujem monitor ked je bábo donosené a bude spať väčšinou s nami v posteli?V postieľke bude len cez deň aj to ked budem variť alebo budem v obyvke bude pri mne v koliske na kolieskach.Asi budem mať možnosť požičať si ho ale vraj monitor hocikedy pípa len tak a rodiča stresuje.Aspoň čo som počula na predpôrodnom kurze najlepšie je ked bábo spí pri maminke a začne dýchať jej rytmom teda neupadá do hlbokého spánky pri ktorom je vyššie riziko SIDS tak ja už vážne neviem

pimpulienka
3. feb 2013

my sme použivali monitor dychu až do 1,5 roka a veru nedam naň dopustit. raz keď začal alarmovat malá spala tak tvrdo, že vôbec nereagovala na podnety a ktovie, či aj nedošlo k zastave dychania, ale naštastie som bola upozornena včas..monitor dychu len odporučam a nielen pri predčasniatkach

sabiatko
3. feb 2013

je to super vec, aspon sa clovek s kludom vyspi... pokial maly nechce spat v posteli s rodicmi ako nas, potom je monitor za vyse 100 eur v postielke len na okrasu 🙂

wewe22
3. feb 2013

@blackcat8885 tak ti napisem ako to bolo u nas, porodila som zdrave dievcatko 9 dni po termine cize ziadne rizikove dieta ale pre pokojny spanok som si kupila monitor dychu, ked zacal pipat prvy krat nic sme si s toho nerobili lebo ked sme ju zobrali na ruky zobudila sa a zacala plakat, no ked pipal druhy krat sme malou potriasli sice dychala a bolo vsetko na oko OK no plakat nezacala ani sa nezobudila po akejkolvek manipulacii s nou, to uz sme isli k Dr. ta nas poslala na pozorovanie do nemocky, tam so mna robili setci somara ze na co som to kupila len im tam zaberam miesto a pridavam robotu, no mesiac na to som isa s malou na kontrolu ku kardiologicke a ta na mna pozerala ako na blbca ze ja neviem ze moje decko bolo v bezvedomi nikolko hodin a bola rozculena ze mi v nemocnici vlastne klamali vtedy mala moja mala 1mesiac, nebyt monitoru dnes nemam doma 4,5rocne dievca ale len obrazok s mesacnim
teraz idem kupovat ten na plienku lebo som mala ten do postielky ale mladsia v nej nechcela takmer vobec byt tak sme ho vyuzili len malo a aj moj spanok bol taky

lindarty
3. feb 2013

ja tiez odporucam. aj ked maly v noci spinkal so mnou, ale cez den bol v postielke a ja som si mohla v klude robit co potrebujem. kupili sme a gel care s dvoma podlozkami. teraz ho este stale vyuzivame - ako vysielacku. poplach sa nam spustil raz, aj to mojou chybou, monitor sme spravne nastavili a od vtedy fungoval ako hodiny 😉

makovv
7. feb 2013

čítala som, že oveľa väčšie riziko náhleho úmrtia hrozí, ak dieťa spí s rodičmi v posteli

denisafono
7. feb 2013

super vec, hlavne rodicia su spokojnejsi-maju spokojnejsi spanok, ked uz konecne zaspia 😀

anelehka
7. feb 2013

ahoj,pri prvom synovi take nieco este nebolo,pri druhom sme uz tuto vymozenost mali,nedam na monitor dychu dopustit-uzasna vec...vzdy som v noci otvorila jedno oko a spokojne som zaspala,ked som videla to blikajuce zelene svetielko 😉

veron24
7. feb 2013

monitor dychu je perfektna vec, kupila som si ho pri prvom, ray sa spustil alarm. mam ho aj pri druhom, angel care. monitoruje aj ked leyka mimo tych snimacich dosiek / otaca sa v postielke, je to super, pokojne som spavala. a ked mal nahodou szn horucku alebo nadchu v noci, bola som rada, ze to mam. urcite odporucam kupit si

astonka
7. feb 2013

ja som ho mala až pri poslednom dietati...a to len preto že nam dr. v porodnici odporučil a bola tam možnost si ho zapožičat-kedže maly sa narodil predčasne...no maly je viac pri mne na posteli ako v postielke...a už som ho aj vratila...

prasiatko30
7. feb 2013

ani pri jednej ani pri druhej som nemala a deti prezili 😅