icon

Aký máte názor na monitor dychu pre dieťa?

marialex
2. jún 2011

zaujima ma nazor na monitor dychu

cenculinka
7. feb 2013

my ho tiez mame, som spokojna 🙂 maly ma chore srdiecko, tak spim pokojne, keby sa nahodou nieco stalo, alarm ma zobudi 🙂 len vzdy pri krmeni ho zabudnem vypnut a potom vresti jak slak, ked tam dieta nie je 🙂 chi chi chi som zvedava, co bude ked sa bude maly "prechdzat" po postielke. zatial spi v koliske tak nema kam ujst 🙂 vrelo odporucam, kup z bazarika alebo si pozicaj od kamosky, ak ho niektora ma 😉

simca06022011
7. feb 2013

je to super vec, hlanve pre prvomamicky asi, ja som to vyuzivala stale a nevem si to vynachvalit je to uzasna vec... nemusela som malu chodit kontrolovat kazdu minutu, nemusela som sa strachovat... ocko bez toho ani minutu nebol 🙂))
nejde len o syndrom nahl.umrtia ale dieta sa moze niecim zadusit, prikrit ked sa zacne sibrinkovat... sice my sme jej nic take nedavali, ale jeden nikdy nevie. Nam to pomoho..poplachov par bolo..ale hlavn ked bola vacsia a odpochodovala od toho daleko.. ked uz behlaa po postielke odlozili sme to 🙂

tilly
7. feb 2013

radsej jedna zbytocna investicia ako potom vycitky, ze som tu investiciu neurobila...

moonlighting
22. feb 2013

Tiež premýšľam nad monitorom a po prečítaní príspevkov som sa rozhodla kúpiť si ho. Len ma napadlo, mám cca 10cm kokosovo pohánkový matrac do postielky, viem že sa monitor dáva práve pod matrac, ono to spoľahlivo sníma aj cez takú hrúbku?

lucinka58883
22. feb 2013

@moonlighting určite áno, my máme 18 cm a funguje 🙂

katka_halabalka
23. feb 2013

Ja na monitor nedám dopustiť. Moja dcérka mala po narodení stridor (zle vyvinuté hlasivky) a ťažšie sa jej dýchalo. Zvláštne bolo, že v nemocnici ma vôbec neupozornili, že sa môže začať dusiť, dokonca, keby som sa nepýtala prečo tak chrčí vôbec nič by si nevšimli. Po príchode domov nám monitor pípal aj dvakrát za noc, pričom stačilo dieťatom potočiť aby sa uvolnilo hrdielko a zase bolo všetko ok. Do dnes nechcem vedieť čo by sa stalo, keby sme ho náhodou nedostali ako darček od rodičov.

ducci
27. feb 2013

podla mna super vec, mame 2 roky, mala spi vo vlastnej izbe a ja som ovela kludnejsia ze ma monitor dychu zapnunty...

jaanik
27. feb 2013

skusenosti s pouzivanim nemam, nakolko cakam este len prve, ale toto bola prva z veci co som chcela pre babo.. nevedela by som bez neho kludne spavat...

jana13579
27. feb 2013

určite odporúčame, nám zachránil našu malinkú...určite sú to nie zbytočne vyhodené peniaze, nikdy neviete, že sa to stane práve vám...

timova
27. feb 2013

monitor na dychu je velmi dobra vec odporucam

katka90
27. feb 2013

Nutnost

sssimi
27. feb 2013

Pri prvej som využívala denne ale pri druhej ma to ani nenapadne. Mám ho pod matracom, ale keďže veľmi po postieľke v noci cestuje, tak ho nezapínam. Zapnem ho len ak je nachladnutá a spí na vankúši, vtedy sa drží na jednom mieste 😉 . ALe inak odporúčam 🙂

dorkadvaja
24. máj 2013

Ahojte, chcem sa spýtať, či ten monitor dychu funguje aj v prípadoch, keď je bábätko balené v zavinovačke?

myryjam
25. máj 2013

My sme nekupovali, ale sme si požičali na pol roka za 36 EUR v Nadácii križovatka v Bratislave. Doporučujem, Je to Babysense II, veľmi spoľahlivý, zatiaľ ho máme 3. mesiac a nemali sme ani jeden falošný poplach.

monci8888
25. máj 2013

pokial viem, tak novorodenci maju prerusovany dych a ziapat to musi jak najate... a pokial viem, tak umrtiu sa da zabranit do par sekund ... co pochybujem, ze vo vacsine pripadov stihne niekto dobehnut.. presne, ako to tu uz bolo pisane, najlepsie je syndromu predchadzat... monitor dychu sme nemali. priatelka ho mala pri oboch detoch a za hodinovu navstevu to vrieskalo prve tyzdne aj 3-4 krat, ona vkuse z toho vystresovana... neviem si predstavit, ze by mi to ziapalo v noci... samozrejme, ak je niekto uzkostlivy a vazne sa boji, nevravim, ze to je zla vec... urcite to ma svoj vyznam 🙂 ale tiez poznam pripad, ked dieta umrelo aj s monitorom, dokonca v nemocnici. ja osobne som ho nechcela a aj ako dar som ho vratila 😅

janettka26
22. jún 2013

super vec,ked su v dnesnej dobe taketo vymoženosti v dobrom slova zmysle prečo ich nevyužit.mi mame cesku značku Jablotron,a je super,nastastie nam nikdy nepipal,ale viem že funguje lebo pravidelne ho zabudnem ypnut ked maleho vyberam 🙂 🙂 🙂 🙂 ale aspom viem že funguje,a určite som istejšia.

kvitok14
29. jan 2014

Baby ja mam pozicany monitor zo zdravotky lebo bohuzial nemam na to financie vobec ☹ teraz v sobotu mi ho idu zobrat ☹ ket mi je malicka chora ;( a ja si nemam skadial kupit novy alebo lepsie povedane ... Zaco ... A nikto mi nechce pomoct .... Mrzi ma velmi ze nebude to mat ....

kikuleenka
29. jan 2014

Mne v porodnici povedali, ze na skodu to nie je, ale vyslovene odporucaju iba pre predcasniatka, pre deti v termine ani nie...takze sice ho v porodke Hanka mala, ale vypnuty 🙂 vzdy som totiz nanho zabudla a zacal hucat, ked som ju z postielky vybrala, tak som to natrvalo vypla a bolo 🙂

lenz
9. feb 2014

viem ze ked poistis miminko v poistovni union oni ti ho pozicaju na pol roka tusim alebo na 9 mesiacov neni som si ista zisti ale kupovat je to dost drahe

evina24
13. feb 2014

poistovna Union aj Dovera pozicajú monitor zdarma, lenze, musia byť obaja zákonný zástupcovia poistený v tej istej poistovni :-/

michaela0305
15. feb 2014

Ja som pri malom monitor dychu nemala a ani mi nechybal. Ako spravna matka som ho aj tak kontrolovala lebo som mala cas len pre neho. Ale teraz pri druhom nad tym uvazujem.kedze sa budem venovat aj starsiemu aby som nic nezanedbala. Ale znama mi rozpravala ze je zacal pipat ked mala vklude spala a ona bola pri nej. Tak neviem

mirkava
19. feb 2014

nemáte niekto skusenost s monitorom dychu Babysense 5. Je to vraj novinka 2014

mata128
19. feb 2014

My monitor pouzivame od narodenia,teraz mame skoro 22mesiacov a zapinam ho stale..maly bol po narodeni opeeovany na srdiecko,takze u nas to bolo potrebne....radsej nech zapiska 10krat zbytocne,nez by raz zapiskat nemal a bolo by neskoro...

donna111
19. feb 2014

my ho pouzivame uz pri druhom dietatku, AngelCare, citim sa istejsie v noci, mozem kludne spat. a druhy teraz spava na brusku, tak o to viac..urcite nie su to vyhodene peniaze.

kinna
Odpoveď bola odstránená
nikinka1111
19. feb 2014

ja naň nedám dopustiť, určite jeho kúpu neľutujem. máme angel care a žiadny falošný poplach. nekojila som takže nespával pri mne, aj v noci som odsávala mlieko takže nebolo reálne ho nechať v postely. cítila som sa oveľa pokojnejšie.

bianka0111
19. feb 2014

ja som ho mala aj pri staršej dcérke, ktorá sa narodila presne v termíne, bez žiadnych komplikácii, knižkové babatko 😀....zhruba v tretom týždni života sa nám skoro zadusila, pretože mala reflux...hned po návrate z nemocnici som si ho zaobstarala...teraz mám predčasniatko a samozrejme som si kupila opat nový...neviem si predstavit spokojný spánok bez monitoru...ja ho odporúčam....kupujeme rozne čačky mačky, ktoré sa cenovo vyšplhaju k cene monitoru, tak prečo nie monitor, ktorý može zachránit?

zara0201
19. feb 2014

Mali sme Baby sense II, bol vyborny, falosne polachy nemal, v noci ked som videla blikat zelene svetielko tak som kludne spala dalej, nemusela som vstavat a kontrolovat. Pouzivali sme ho do 14 mes., ked sme ho predali tak prve tyzdne mi ten pocit istoty strasne chybal. Mali sme ho so zlavou cez ZP Dôvera.

sylvial
19. feb 2014

Podľa mňa to je veľmi dobrá vecička, človek má aspoň akú-takú istotu.

lu2112
19. feb 2014

My mame Angel Care a nam zachranil syna ked prestal dycaht takze 100% doporucujem a podotykm nebol prdcasne narodeni a predsa sa stalo ☹