Aký máte názor na monitor dychu pre dieťa?
zaujima ma nazor na monitor dychu
Pri prvom babatku som monitor nemala, pamatam si ako som syna uzkostlivo v noci sledovala či dýcha 🙂 Teraz si zrejme požičiam z porodnice, hoci ja sa trochu obavam elektrosmogu. Je zaujimave, že tymto sa tu nikto nezaobera. Taktiež mi tato diskusia nesedi na štatistiky, pretože z týchto príspevkov sa syndrom nahleho umrtia nevyskytuje v 1 z 1000 pripadov , ale minimalne v 50%.
Moja dcerka sa narodila v 24 tt...takze som ho mala a bolo to super 🙂 🙂 🙂
podľa mňa ho zdravé donosené dieťatko zodpovedných rodičov nepotrebuje. Iné je, ak ide o nedonosené alebo choré dieťatko, vtedy určite áno. O tom elektrosmogu sa nikde nič nepíše, nemyslím si, že by bol až taký prospešný. Pri prvom dieťatku sme ho nemali, pri druhom, ak bud všetko ok, tiež nekupujem
Prave dneska v noci nam zachranil mojho syna.... Mame 9m Spinka v postielke,asi 60cm od nas...
Syn nemal ziadne problemy,narodil sa cisarskym,lebo nebol otoceny,ziadne komplikacie.... teraz mame trosku sopliky,ale inac nic. Ja som nefajcila,nepila,v dome sa nikdy nefajcilo...
Monitor som mala aj pri dcerke,u nej nebolo nic,len ja som pokojnejsie spavala.
A nech mi nikto nehovori,ze spi s dietatkom a by si vsimol,keby nieco... Tak bola by som zvedava,ze kto by sa zobudil na to,ze dietatko prestava dychat .... , pekne zaspinka...
....,len som chcela napisat,ze pre niekoho su to vyhodene peniaze,ale pre niekoho nie ... ☹
Aj ja som bola proti, že zbytočnosť, ale manžel chcel, tak som kúpila. Nemali sme žiadne poplachy, len som zúrila, vždy som zabudla vopred vypnúť, keď som ho vyberala z postieľky a keď som sa s ním usadila na rukách, začal hulákať.... Až raz, jeden jediný raz bol alarm a verím dodnes, že nám ho zachránil a nebol to žiadny poplach. Tato pozeral telku, ja som bola na PC a zrazu alarm, všetci sme boli spolu v miestnosti ale to určite nikto nemá šancu zaregistrovať, že dieťa v perinke v spánku prestalo dýchať. To ma nikto nepresvedčí, že by to zistil, ani keď s ním dieťa spí v manželskej posteli, to je blbosť.
Ja som ho mala zapožičaný z lekárne na pol roka a bola som oveľa kľudnejšia, mala som väčší pocit istoty, keby niečo 😉 takže odporúčam 🙂
My mame monitor dychu tiez. Dcerka sa narodila 20 dni skor, co sa uz povazuje normalny termin porodu. Ked mala 8 dni a 10 dní, zobudil nas poplach. V tom case mala trosku soplik a kedze taketo deticky dychaju este len nostekom, tak aj soplik moze u niektorych deti sposobit oneskoreny nadych alebo zastavu dychania... Monitor sme mali pozicany od sestry. Po tejto udalosti sme si kupili aj vlastny a ten sme neskor pouzivali v kociku ked cez den spala mala na balkone. Monitor pouzivame este aj teraz. Tiez si nemyslim, ze mamicka dokaze zabranit SIDS tym, ze spi s babom v posteli... Babo sa proste 'zabudne' nadychnut alebo prestane dychat ... Teraz cakame druhe babo a monitor budeme pouzivat tiez...
ak existuje, treba to vyuzit. Je to dobra vec, urcite velmi prospesna. Nechapem, ze ho niekto poklada za zbytocnost. A nazory, ze zdrave dieta to nepotrebuje pri zodpovednych rodicoch :DD, nedajte sa vysmiat.
Ja by som rada vyviedla z omylu všetky mamičky, ktoré negatívne rozmýšľajú nad monitorom dychu. Nám tento prístroj minulý víkend zachránil dieťa. Nepatríme do rizikovej skupiny, máme úplne zdravé dieťa a stalo sa. Ani vo sne by ma nenapadlo ako sa takto rýchlo môže stať zle. Monitor funguje dobre, žiadne falošné alarmy, náš malý si počas spánku v noci položil ruku na noštek, ale tak, že ho celý prekrýval a pravdepodobne sa znížila frekvencia dychu alebo úplne prestal dýchať a spustil sa alarm. Hneď som ho vybrala z postieľky, malý dýchal ďalej našťastie sám :D Ale ten strach neprajem zažiť žiadnej mamičke. Takže kto váha, radím neváhajte.
Ja som mala pozicany z porodnice,u nas v TT je taka moznost,najskor na 6mesiacov a potom som si este predlzila o 6,cize sme ho mali rok,a som rada.Bola som kludna,nastastie nam pipal len raz a aj to preto,ze som malu vybrala a zabudla ho vypnut.Ak by som mala mat babo este raz tak som urcite za monitor dychu.
Moja dcéra sa narodila dva dni po termíne čiže žiadne rizikové dieťa a bez monitoru dychu by som si nevedela predstaviť noc, je to super vec, lepšie sa mi spí 🙂
Mne sa stalo pár komických situácii, mali sme monitor od Jablotronu. Sprchovala som sa, keď syn spal, na chvíľu sa mu zastavil dych, asi hlboko spal a alarm sa spustil, utekala som doslovne namydlená z vane...zatriasla som so synom a ten mňa kukal vyjavený....Stalo sa to asi 3 - krát, že sa takto spustil, inak bol spoľahlivý. Veľmi mi pomohol, nebol syn vôbec rizikový, ale čert nikdy nespí...aj ja som bola kľudnejšia aj keď som v noci na chvíľku zaspala.
Aj ja môžem len odporucit
Myslim si,ze monitor dychu je skvela vec. Zapnem ho a som pokojna. Urcite nelutujem ze som si ho kupila. Maly ma 10mes a castokrat ho zapinam aj teraz, napr.ked ma sopliky. Mame ho aj s vysielackou takze ho este aj dlho vyuzivat budeme 🙂 Nemyslim si,ze ked babo spi s rodicmi v posteli tak je to bezpecne. Matka nema sancu v noci zistit ze babo nedycha,to by nemohla spat. Maly spaval isty čas pri nas,ked mal take obdobie, ale ovela pokojnejsia som ked je v postielke s monitorom.
Ja som ho mala, našťastie "zbytočne". Udivuje ma, že niekto dokáže napísať, že SIDS treba predchádzať kojením a pod., dokonca sa treba spoliehať na materinské inštinkty. Ja sa o svoje dieťa bojím stále. Súhlasím s tým, že je nízka pravdepodobnosť aj toho, aby si mamička okamžite všimla, že dieťatko prestalo dýchať. Je každého osobná vec, či si monitor kúpi alebo nie, či s jeho používaním súhlasí, ale iritujú ma premúdrelé kategorické vyhlásenia. Žiaľ, mnohým chýba pokora.
Mne sa narodil syncek 7 dni po termine.vahu mal 3800g a meral 54cm.do 1,5 mesiac to bolo uplne zdrave a spokojne babatko.od januara sme boli 10krat v nemocnici lebo ma poruchu dychania neznameho povodu.trpi castymi apnoickymi pauzami (4-9krat za mesiac).nemat monitoru dychu -mame aj v potielke aj na plienocke mohlo sa s nim vselico a nechcem ani na to mysliet.tiez som vahala ci si ho kupim alebo nie a pozicala som si ho az ked mal syncek 2 tyzdne a veru nikdy nebudem lutovat ze ich mame lebo mi zachranili mojho drobceka.nebol rizikove dieta,krasne pribera,vyvinovo ide popredu a aj tak ma problemy s dychanim.
My ho mame tiez pozicany od svagrinej, ale pouzivala som ho iba prve 4 tyzdne. Maly nam zacal cestovat po postielke, takze poplach by som mala kazdu chvilu. Vetim ze krpec prestane cestovat a opat ho budem moct zapnut 😉
@monikamonka Prosím ťa, a ako toto súvisí s témou užitočnosti monitoru dychu?
chcela by aom sa spýtať akej značky monitior dychu odporúčqta vy?a nový či z 2.ruky?
Ja mam monitor babysense, ale neviem ako presne ma byt umiestneny...neviete niekto poradit? Pre malinke babo staci jeden senzor vo vrchnej casti postielky otoceny po sirke, ci po dlzke? Ako to mate vy? Dakujem.
Ja mam deti tri, pri prvom synovi som monitor nemala (popravde som ani netusila, ze take nieco je....) a okrem kojenia kazde dve hodiny som sa v noci budila aj na to, ci dycha, nebola som pokojna, vzdy som sa strhla a pozerala, ci je ok...pri druhej dcerke som si monitor pozicala od kamosky a bola som ovela ovela pokojnejsia, pri tretej som si pozicala rovno z porodnice. Ak nechcete kupovat, v hociktorej porodnici Vam pozicaju, na pol roka za 36 eur, da sa aj na dlhsie. Bola to taka istota, ani jednemu nic nebolo, ale ja som sa spokojne ulozila a spala, alebo cez den je to super, ked mate aj starsie deti, ktorym sa treba venovat, babatko spinka v postielke a keby nedajboze nieco, zapipa monitor....urcite odporucam
mala som pri oboch babach a spokojnost. Cez den sa predsa neda stale spat s dietatkom. Monitor SIDS nezabrani, ale aspon zalarmuje, ze sa nieco deje. A nejde len o SIDS! Pred rokmi, ked som este robila sluzby na zachranke, sme boli volani k dietatku, ktore sa cez den v spanku pogrckalo. Bohuzial, bolo neskoro.
Ja jednoznacne odporucam, neda sa byt 24/24 pri dietatku. A instinkty, ak je matka unavena po tazkom porode a prebdenych nociach, su v haji.
@xandra7 ahoj, tiez mam babysense2 na odporucenie z porodnice. Podla dr. staci mat jednu podlozku pri babu, pokial sa same v postielke nepohybuje ( asi jejedno, ci na sirku alebo dlzku) a hovorila, ze druha podlozka sa zatial moze pouzivat napr. v kociari - staci prehadzovat len ten display alebo ako to nazvat.
Nemali sme ani pri jednom. Ani som o tom neuvažovala. Spavali so mnou obaja v posteli. Myslím že to má zmysel pri predčasne narodených deťoch.
@svetluska23 Presne aj nam pomohol pri dvojickach velmi super vecicka
keďže sa mi syn predčasne narodil, tak super vec. Bola som aspoň kľudnejšia. Našťastie nepípal ani raz.

no ja som presvedcena ze je to dobra vec a nesuhlasim ze len pre chore deticky. Moja suseda porodila zdrave dietatko vsetko OK, prisli domov na 4. den z porodnice a monitor pipal, mala bola cela modra...leteli naspat do nemocnice kde zistili ze jej praskla cievka v mozgu, takze by bola zomrela. teraz ma 5 rokov, je sledovana u viacerych lekarov ale je uplne zdrava, nikto nikdy nevie co sa moze stat, cize ak by oni nemali monitor dieta by nezilo...my sme monitor mali tiez ale nepipal vsetko bolo ok ale pre moj pokoj uzasne, aspon som mohla zaspat bez toho aby som sa nebala...