Bambusové plienky

uzanka16
11. sep 2015

Aké máte skúsenosti s bambusovými látkovými plienkami sú dobré? Silno ich uvažujem kúpiť ale 1 osoba ma zneistila, že sú síce savé ale vraj sa dieťatku parí v nich zadok, tak teraz neviem-ale to bol názor osoby, ktorá nepoužíva žiadne látkové plienky, ale 1 rázovky.

darina1952
11. sep 2015

@uzanka16 ono záleží od toho ako chceš tie plienky používať. Ak spôsobom ako naše mamy - čiže látková plienka na zadok na to nohavičky - treba plienku často meniť, pretože jej povrch bude po vypiškaní bába stále vlhký a vhlkosť spôsobuje zapareniny. Ale dnes to robí už málokto takto, na trhu sú výborné látkové plienkové sady napríklad ako Bambino Mio - princíp je všade rovnaký, používa sa špeciálna vrstvená bavlnená plienka, na ňu ide medzi plienku a detskú pokožku separačná vložka (bráni ušpineniu plienky tuhými nečistotami - stolicou), bábo sa zabalí a plienka sa zaistí nohavičkami (tie dokonca spĺňajú požiadavku širokého balenia).
Viac sa určite dozvieš v skupine látkovkárky https://www.modrykonik.sk/group/1818/detail/

uzanka16
autor
11. sep 2015

@darina1952 dakujem, a kolko tak schnu, niekde pisu ze dlho, len ten pojem dlho znamena aky cas.

darina1952
11. sep 2015

@uzanka16 to netuším, ale určite schnú dlhšie ako klasická plienka z jednej vrstvy, ideálne by bolo mať sušičku prádla a sušiť ich v nej 😉

uzanka16
autor
11. sep 2015

@darina1952 chcem sa opytat napr. keby som si kupila tuto sadu ako pisu od narodenia po nocnik toto vsetky by mi stacilo na vymienanie? https://www.babytrend.sk/kategoria/prebalovanie..., asi nie to daka zakladna sada, ze?

zzuzanah
11. sep 2015

@uzanka16 urcite sa v nich zadok neparí. Práve naopak, ak má dcérka nejakú načervenalú prdelku, tak viem, ze ked dám bambusovky tak sa to upraví. Bambus je prirodzene antibakteriálny. my pouzívame látkovky. mám bambusové aj bavlnené aj lanové.

darina1952
11. sep 2015

@uzanka16 to naozaj neviem, no treba vychádzať z predpokladanej spotreby plienok na deň: približne 5-8plienok na deň znamená, že ti 24plienok vydrží max 3-4dni - takže budeš v kuse prať a sledovať či už plienky vyschli. No a v základnej sade máš len plienky a nohavičky, takže počas užívania budeš stále dokupovať separačné vložky a dezinfekčný prací prostriedok. V lete ti môžu plienky schnúť na balkóne, ale v zime musíš počítať so sušením v izbe, takže budeš mať takmer vkuse rozložený stojan na sušenie.
Určite ti odporúčam porozprávať sa s mamičkou, ktorá ich skutočne používa a zistiť ako je to so sušením, spotrebou, spokojnosť... 🙂

uzanka16
autor
11. sep 2015

@zzuzanah ako dlho vam schnu tie bambusove plienky ja som chcela kupit tie vkladacie co ako vlozky vyzeraju ci aj tie tak extremne dlho schnu.Chcem uz zacat postupne kupovat plienky.Bavo sa ma narodit v januari susivku nemame takze sa budu klasicky na susiaku susit

zzuzanah
11. sep 2015

@uzanka16 bambusove schnu dlhsie ako bavlnene, ale nie je to nic hrozne. Pretoze oni maju aj tu vyhodu, ze velmi saju. Takze ani pracka z nich tu vodu dobre nevyžmýka. Ja mám susicku a tam je to pohodka, uz som si nasla program na plienky 🙂

asaela
11. sep 2015

co sa samotneho materialu tyka, bambusove vlakno je vo vseobecnosti o dost savejsie nez bavlnene a je zname svojimi termoregulacnymi a antibakterialnymi vlastnostami. takze toto, co ti bolo poradene, je uplna hlupost.

ale k praktickej stranke veci- ak planujes latkovat a tieto bambusove stvorce by si chcela ako alternativu k bavlnenym, je to zbytocne hlavne z toho dovodu, ze ta to vyjde niekolkokrat drahsie. 3 ks bambusovych plienok stoja 10 eur, kym tie iste bavlnene v najvyssej gramazi (ziadna gaza) stoja 10 kusov od 17-20 eur, v ktorom shope ako. takze ked si zoberies, ze pre pohodlne latkovanie ti treba 40 kusov takchto stvorcovych plienok, tak si vies velmi rychlo a jednoducho preratat ten obrovsky rozdiel v cene a v podstate su to vyhodene peniaze. K tomu este jedna velka nevyhoda- bambus sa pri prani vyrazne zraza, takze kym bavlnene plienky mozes prat na 60ke ci rovno vyvarat ak sa ti chce, rozmery si zachovaju, tieto bambusove by sa ti pri niesom podobnom zrazili kludne aj o polovicu.

Takze zaver- ak chces latkovat (k comu ta vlemi povzbudzujem), tak zabudni na bambusove plienky, je to zbytocnost, kup klasicke bavlnene stvorce v akych nas latkovali nase mamy.

uzanka16
autor
11. sep 2015

@asaela klasicka bambusova plienka co som nasla tak 1 stoji 1,90€ . Klasicke bavlnene nechcem tie mam este po mne ak bie 40-50 kusov a aj sestre sne ich davali.

behulka
11. sep 2015

Bambusové sú fajn na noc a na von, keď nemôžeš dlhšie prebaliť. Nespôsobujú zapareniny, práve naopak 🙂 Cez deň v pohode stačia aj klasické štvorcové. Vrchné nohavičky je fajn vyskúšať rôzne značky, môže sa stať, že bábu strih nebude pasovať. Na začiatok v pohode postačia troje.

uzanka16
autor
11. sep 2015

@behulka dakujem za radu

asaela
11. sep 2015

@uzanka16 tak potom o to lepsie, nemusis kupovat vobec nic a kludne pouzivaj tie podedene. z hygienickeho hladiska, ak ich prevaris a vyzehlis tak su uplne tip top, ako bonus budu krasne biele a takmer sterilne a zo zdravotneho hladiska maju same vyhody- akekolvek pripadne skodlive latky su z nich uz davno prec (aj ked v case, ked boli vyrobene sa zrejme pouzivalo menej pesticidov, ako dnes). proste top kvalita, usetrene peniaze, nevahaj 🙂 inak tym socikovskym stvorcom sa dnes kvalitou vyrovna len maloco (ak vobec), to ti potvrdi kazda jedna z nas, ktore latkujeme, aby si nakoniec pri kupe novych nebola este aj sklamana 🙂