icon

Bavlnené verzus jednorazové plienky od narodenia

6. nov 2025

Dávate bavlnené plienky ako sa voľakedy dávalo alebo rovno s nemocnice jednorazové plienky?

ikonica
6. nov 2025

No uz v porodnici davaju jednorazovky...

cimage
6. nov 2025

Ja som davala az doma, v nemocnici sa mi nechcelo riesit spinave plienky.

krasneleto
6. nov 2025

@anonym_autor nedavala som nikdy handrovu plienku , zijem v 21. storoci

saxana000
6. nov 2025

Normalne pampersky.to zahuci aj 12 za den ten prvy mesiac.. uz aj tak som prala viac nez dost prepotena od mlieka od krvi babo furt ogrcane.som bola rada ze som rada a ze ako-tak funguje domacnit nie este plienky namacat prat a zehlit.

miskazlm
6. nov 2025

V pôrodnici jednorázové, nebolo možné používať tam látkové. Hneď po príchode domov sme prešli na látkové plienky, používali sme ich počas celého obdobia plienkovania.

parvinka0001
6. nov 2025

Nechcela by som byť otrok plienok v dnešnej dobe . Ja pri dvojkach asi by som len riešila plienky a pranie nič iné . Takže nie ďakujem načo si zhoršovať život takýmto nezmyslom

behulka
6. nov 2025

Všetky moje deti som balila do látkových plienok, jedno už v pôrodnice, ďalšie až doma. Jeden čas dve deti naraz (narodené krátko o sebe). Prala ich pračka, nežehlila som, neriešila nákupy jednorázoviek. Pre mňa to bolo pohodlnejšie. Žiadne starosti so zapareninami, odplienkované všetky dosť skoro.

beata_k
6. nov 2025

@anonym_autor Ja som sa pokusala o latkove. Ale ked prisli prve prikmy, tak ma to rychlo preslo 💩 a presla som na jednorazove.

anonym_58673e
6. nov 2025
@krasneleto

@anonym_autor nedavala som nikdy handrovu plienku , zijem v 21. storoci

@krasneleto v 21 storočí žijem aj ja a práve preto, že mám prístup k informáciám iný, ako bol pred rokmi, som sa rozhodla pre látkové. Ako písala nejaká maminka vyššie, žiadne zapareniny, alergie, dieťa odplienkované v 18 mesiacoch, v dvoch rokoch som už plienky nemala doma vôbec, lebo ich dieťa nechcelo ani na noc, vyzliekalo si ich samé. je to ekologickejšia alternatíva, aj lacnejšia. Mala som pokojné bábätko, ktoré v noci dobre spalo, možno keby bolo plačlivé. alebo keby sa narodili naraz dve, tak by som siahla po jednorazových, alebo by som sa snažila používať aj také aj také

struhanka
7. nov 2025

Do istej doby som používala látkové, jednorazové len na cesty, návštevy, k lekárom. Neskôr jednorazové.

zajinkakoni
8. nov 2025

@anonym_autor je pohodlnejšie dať jednorazovú. Určite by som sa nezaťažovala bavlnenými

robo1990
11. nov 2025

Ja som strašne chcela látkové že to bude ekologickejšie.. no nakoniec som kúpila jednorazové.. úprimne? Neľutujem... Po pôrode som bola rada že sa viem o malého postarať.. nestíhala som poriadne jesť keď som bola sama s malým a riešiť ešte látkové plienky..no to by som nedala