Ahojte maminky , kolko priblizne € ste minulý za komplet CELÚ
( oblecenie , postielka a pod , zdravotne pomocky a podobne ,flasky , dudke, odsavacky atd …. výbavičku pre novorodeniatko ( taká zlata stredna cesta , nie drahe veci ) ❤️🙏🏻Dakujem krasne
500 za kocik, 60 za postielku, 30 za matrac, 30 za prebalovaci pult, 30 za balik novorodeneckeho oblecka, a par eur na serepeticky ako odsavacka, kvapky do nosa a prve plienky, inak sme vsetko mali pozicane od kamosov
Ja som kúpila postieľku s komplet výbavou za 50€, vanička 6€, oblečenie okolo 100€, látkové plienky 50€, postolky 4€, perinka 20€, kočík pre syna 300€, ale minulý rok som kupovala dvojkocik ten stál 1000€ od ruky. Odsávačka soplov 11€ a zvyšok priebežne, to nepovažujem za výbavu ale základné potreby ako plienky, fľašky, mlieko.
@nikky1905 3000 a nesli ste do drahych veci. Ano 😅
@mama4444 novorodeniatko nic zvlast nepotrebuje. U nas postielka s matracom, 3x plachta, bavlnene plienky pod hlavicku, mantinel a perinka do 200, monitor dychu 90, vysielacka asi 60, vajicko 80 (kupovali sme potom drahsiu autosedacku), kocik 2 kombi 600. Prebalovaci pult som nechcela a nepotrebovala. Kresielko, kolotoc, kdejake hluposti, nic z toho babatko realne nepotrebuje. Vanicka 6€. Hrazdicka s hrackami 40€.
Oblecenia netreba vela a da sa dohodnut, ze vam kupi rodina, aj tak s niecim budi chciet prist. Hracky tiez prvy mesiac az dva babatko nepotrebuje, staci jedna hrkalka, hrazdicka s hrackou a nejake kontrastne knizky. Kozmetika ziadna, krem na ritku, vlhcene, plus kvapky do ociek a nieco na osetrenie pupceka, to je do 10€.
Do 1500€ mas uplne vsetko a aj s rezervou, neboj. A to sme kupovali vsetko nove. Ked kupis vsetko z bazaru, do 800€,ktore dostanes od statu, sa vojdes.
Ja som to radšej ani nepočítala, ale keď si s počítam len tie drahšie položky ako kočík, autosedačka, postieľka, kamera, detská pestúnka, doplnky do detskej izby atď. Tak s tými lacnejšími položkami sme určite okolo 2000€- 2500€.
A to chceme robiť vstavanú skriňu a ostatný nábytok na mieru, keď sa rozhodneme ako bude mať usporiadanú detskú izbu. Zatiaľ tam má len jednoduchý nábytok z Aska 😂
Okolo 2000e, ale kupovala som aj také moderne vymozenosti ako hojdačku, nosič, ohrievač fliaš atd
Bez kočíka do 500€ (Najdrahšie položky boli 140€ ergonomicky nosič, ten som po roku za 100€ predala. Postielka z druhej ruky aj s kopou príslušenstva 50€, nový matrac 50€, ohradka z druhej ruky 50€. Drobnosti ako teplomer, odsavacka soplikov, fľaša, sudokrem, cumlík s podobne spolu do 100€. Pár kúskov oblečenia, ktorému sa nedalo odolať spolu do 100€. Všetko ostatné som mala z darovacej skupiny použité a po čase som to darovala zasa ďalej (vaničku, lehatko do vanicky, prebaľovacia podložka na práčku, odsávačku mlieka a kopec dalších vecí). Malá má 15 mesiacov a oblečenie mám stále hlavne od kamosiek a podostavane z druhej ruky. Akurát topánky jej chcem kupovať nové.
Všetko aj s kočíkom , postieľkou, drobnosťami sme sa zmestili do 1000 eur. Oblečenie som však dostala, to som nekúpila nič.
Kocik bez vajicka 530€ nový bolo tam vsetko co ku kociku patri, vajicko od ruky velke a kvalitné 50€ s izofixom, prebalovaci pult od ruky 50€ vanicku sme mali od svagriny, latkove plienky cca30€, oblečenie som kupovala nive pribezne pocas tehotenstva tak sa mi nezdalo veľa peňazí, dostal plno veci od rodiny a niektoré ani nevynosil, kupovala som 56, alw blnakolko sa narodil predcasne tak vsetky veci na novo veľkosť 50. Osusky cca 30€, postielka s kokosovym matracom + paplonik s vankusom a povicny mantinelom + obliečky na postelne po 2ks cca 200€ vsetko nove. Kozmetiku om kupovala pribezne ale len základ krem na zadocek sudokrem+ aviril cca 20€ kupoala som ho cistou vodou do 6m. Potom gel do kupela ddavam len par kvapiek+par kvaiek detskeho oleja par kvapiek cca 25€. Ohrievaca so strlizatorom 50€, flase Lansinoh cca30€, cumliky cca30€ roznych značiek a mladý pan ich nechce chvála Bohu. Monitor dychu sme dostali od kamosky sice starsi ale funguje. Kamera Xiaomi 35€ papmersky cca 30€ na mesiac tie umele lacne ako Lupilu a pod. precikal. Fusak na zimu z ovcieho runa 50€ nový. Mlieko zo začiatku Nutrilon antikorové cca50€. Hracky pribezne, kresirlko 60€. Nosič cca 30€. Snad som na nic nezabudla.
Náš má kolotoče dva a zišli sa. Tak isto prebalovaci pult. Tiež kozmetiku treba npr sprchác, veď bábo sa tiež spoti, okaka, to treba sem tam umyť. Bodynka som myslela jak máme veľa bo sme aj dostali aj som kúpila , zídu sa, opísa sa, spoti, atď, keď nechceš furt prát.Ja odhadujem 1500-2000 a to je minimum. Teda keď nesi minimalista že nedáš babu kolotoč, im sa to moc páči. Alebo aj nosic
@gabka123123 mojim trom deťom sa kolotoč nepáčil a ani postieľka 🤣 zbytočne vyhodené peniaze
@mama4444 zatiaľ sa tiež iba chystám na bábo ale strašne som lakomá. Nechcem vôbec míňať 😂 Čakám čo mi kto dá a čo nebudem mať to nepotrebujem 😂 Ale nie samozrejme, vaničku som dostala aj s tromi krabicami oblečenia od sesedy, ešte švagriná mi chystá veci tak zatiaľ veľa nekupujem, až keď mi dá ona tak si dám všetko doporiadku a urobím zoznam čo ešte bude treba. Zatiaľ som kúpila kočík, dvojkombo za 320€, postieľku za 20€, hojdačku za 30, rukavice na kočík sa 10€, dva overaly za 16€ a nejaké drobnosti za pár šupov ako fľaštičky, štipce na cumle, odsávačku, manikúru pre dieťa a také drobnosti... Všetko najlacnejšie čo som zohnala 🤦😂
@gabka123123 "minimalista, ze nedas babu kolotoc" teraz som sa pobavila 😅 paci, no ak je citlive babatko, moze byt zo svetiel a hudby pretazene, moj starsi by bol jednoznacne. Novorodenci ani nemaju mat pred spanim uz ziadne podnety, vnemy, my sme sa toho drzali a zaspavali obe deti krasne potichucku v tme v klude v postielkach. Jasit sa jasili cez den pocas aktivneho casu. Mna osobne by vyrusovalo, ze chcem spat, mat pokoj, klud, a blika mi tam diskoteka a chrci melodia. Detom sa to pacit bude, verim tomu, ale my sme nemali a nemame nie z minimalistickeho dovodu, ale z toho, ze velmi vela rodicov nevie, ze vecerne place babatiek casto nie su koliky, ale len silne prepodnetovane CNS babatiek, kedze sa im casto cely den, aby sa nenudili, podkladaju blikajice hrajuce pohybujuce sa hracky, a ked maju spinkat, po celej tej nalozi sa im este pusti kolotoc, s tociacimi hrackami, blikanim na stenu a s melodiou ma pozadi. Ja sa blaznim len to pisem 😅 normalne som to detom nechcela urobit 😅 ale na druhej strane, ano, vela z toho, co sa detom kupuje, nepotrebuju, aj na hrazdicke by mali mat jednu hracku a casto tam maju toho ako na strelnici. V tomto minimalista som, to zase ano.
@svokrinjazykmonika ono zase.. Ja plne rozumiem, a som prva v rade, ktora hlasi, ze babatko vela nepotrebuje a 80% veci na trhu su len tahace penazi z rodicov, ktori idu nenormalne konzumny zivot tejto doby. Tiez nas vybava vysla "lacno", lebo sme kupili len zaklad. No tem zaklad mame kvalitny, nekupovali sme to najlacnejsie. Dvojkombi za 320 sa ti mozno rozpadne za prvym rohom, mozno bude vrzgat, natriasat a dieta bude kricat na raty a nebude tam chciet byt. Taka autosedacka, to najlacnejsiu tak isto vobec. Tam treba kvalitu. Monitor dychu - ak bude potrebny, napriklad predcasniatko - tiez kvalitnu zodpovednu znacku, nie nejaku haraburdu z "ali". U babatka by som rozhodne cesrou najlacnejsieho nesla, pozerala by som na kvalitu. Ale ano, suhlasim, co nemame nepotrebujeme 😅 tiez nie som za haraburdy, milion kresielok, hraciek, oblecenia..
Na co. Ale zase, kvalita (a pomer ceny kvalita vs vykon) je u nas u deti na prvom mieste.
@mama4444 nas to tiez vyslo okolo 3, ale mala som napr.ingvart postielku atd. Len chcem na magro vsetkych komentarov na styl “co najlacnejsie” povedat, ze ani ja nejem kazdy den len vifonky, neobliekam sa do pouzitych veci, nespim na pouzivanom matraci, nevyberam pre seba veci podla najnizsej ceny - tak som to nechcela robit ani mojmu dietatu. Ak to tak chcete robit, je to v poriadku, ale nekritizujte zeny, ktore to chcu inak. Moje dieta nemalo na sebe ani jedinu pouzivanu vec - je to okej tak, ako vase dieta malo len pouzivane. Kazdy to mame inak 👍🏼
Ono sa to nezda, ale...kocar, (my sme 2k)650, vajco - na tom sme setrit nechceli, kedze vela chodime autom, tak cca 150, postielka cca 60, matrac - (pri prvom som setrila a nakoniec boli matrace 3) kvalitnejsi tusim 75€, monitor dychu (pre mna dolezita vec a nechceli sme riskovat z 2.ruky) 100, manduca pouzita 30, plienky latkove na podkladanie a odgrgavanie - bekko 5plienok 10€ a ked sme chceli plienok aspon 15...zavinovacka 15, jednu som mala, .....ono sa to nezda ale nazbiera sa to, a bolo to cca 2000 - 2500 urcite...
takze veta "babatko nic nepotrebuje" asi nema prilis silny zaklad v realite 😂
@hailey1 zase.. Komentar "co najlacnejsie" je tu len jeden. Vsetky ostatne komentare su, povedala by som, triezve, a nie ako vnimas ty, "lakome" a "wifonkove" . V com je kvalitna drevena postielka z masivneho dreva za 100vku horsia ako ingvart za 500? V nicom, len tvoja je hit konzumnej doby. No schvalne, malo ju tvoje dieta 10 rokov? Ak nie, nerozumiem, preco by kvalitna drevena postel mala byt "wifonka". Nie kazdy sa musime predhanat 3000€ vybavickou, aj ked na to mame. Pozri si tie nase komentare znova. Nasim detom nic nechyba, nejdeme po najlacnejsom, to si asi zle pochopila. Len nejdeme po konzumnych hlupostiach, a tak nam "staci" 1500 €. Inak kazdy podla uvazenia a nie je stastnejsie dieta vo vybavicke za 4000 ani za 800. Ked musis, aj tych 800 od statu vyuzijes na komplet vybavu a aj peknu, funkcnu. Tvoj komentar vyznel dost vystatovacne 🤗
@mama4444 ahoj nás to vyšlo okolo 3000€.
A to sme fakt nešli do drahých veci. Ak môžem poradiť tak určite veci prekupit je mnoho mamičiek ktoré predávajú oblečenie ako balík. Aj ja som tak kupovala a naozaj to nevynosi všetko.