Čo z výbavičky ste nakoniec nepotrebovali?
Ahojte, som druhorodička. Pri prvom sme mali doma kopec nepoužitých zbytočností, a tak ma zaujíma, aké skúsenosti majú ostatní. Čo ste vo výbavičke mali a nikdy nepoužili. Vďaka
Tak do mesiaca som vôbec nepoužila iné oblečenie ako klasické dupačky s gombíkmi od krku k obom nožičkám 🙂)))) , hlavne, že máme nakúpené kadečo :D. Taktiež som si hneď pri prvých bolestiach prsníkov v pôrodnici dala mužovi kúpiť odsávačku :D po prvom dni, sa mi tvorba mlieka zostabilizovala a vôbec som ju odvtedy nevyužila. No máme 6 týždňov ktovie ako to s mliekom bude, možno ju ešte ocením :D.
Ja som myslim nekupila nic take zbytocne. Jedine co by som teraz riesila inak je kocik nekupovala by som 3 kombinaciu. Ale lacnejsi hlboky, ten sme vyuzivali 8 mes, sportiak nam bol neprakticky lebo zaberal cely kufor. Miesto neho sme napokon pouzivali golfac. A vajicko by som radsej kupila kvalitnejsie.
Tak ja mam 2 deti a pri kazdom uplne ine veci, teraz cakam tretie a cakam co bude tentoraz 😀 Co som vobec nepouzila- monitor dychu, mala som problemy s mliekom, tak obaja spali v posteli nacucnuti na cicku. Kojaci vankus nie na kojenie ale v tehu- aj teraz ako podlozku, opierku pre mna a potom ako zabranu aby sa male nesuchalo o zabranu na posteli. Pri prvom som rozmrazovala mat. mlieko v ohrievacke, pri druhom nebolo treba. Pri prvom som musela kupit odsavacky dve- aj sestra mi odsavala 😵 Musela som kupit vahu, vazili sme kazdy den maleho, pocikane plienky, joooj, to bolo. Pri druhom len obcas pre dobry pocit 😎 Pri druhom ziadne cumle, vobec nechcel. A ani flasky s cumlom, prvy mal dlho na mlieko. Kresielko hlavne na krmenie. Prvy mal jedalensku stolicku velmi dlho, druhy minimalne. Fitloptu pouzivame ako zabranu medzi gauc a skrinku nech sa nedostanu k elektrike, internetu... A moja sestra na nej malu uspavala, natriasala den-noc pri kolikach. Vanicku cca 2x, potom vedierko- velmi sa im pacilo. Prebalovaci pult dllllho, uz ked starsi nemal plienku po kupani sme ho este obliekali na pultiku. Bavlnene plienky vela- pod hlavicku v posteli, na gauci, v kociku..., aj sme balili nasiroko. Dlho ziadnu kozmetiku, len mydlo na ritku, rybaciu mast, mladsi aj oilatum a mast s kyselinou mliecnou. Starsi kolotoc vobec, mladsi v pohode. Hrazdicku starsi minimalne, mladsi vela.
Hadam len raz som pouzila sietku proti hmyzu na kocik. A satku na nosenie. Pouzivali sme nosic. Nestihla som poizit hip-seat, ked som chcela zacat opat som otehotnela, tak neviem. Vobec mi nevyhovovali podprsenky na kojenie, vyzerala som v nich strasne, potrebujem vystuzene, nosila som normalne. Tiez perinky take tie z peria- malim bolo teplo. A malinke boticky, hned ich vykopali. Ohradka tiez viac menej len na odkladanie veci.
Neviem na co som zabudla, ale pri kazdom dietati to moze byt uplne ine. Je lepsie sa zariadit podla aktualnej potreby a dokupit az ked bude treba.
odsavacku ideal avent a k nej pohare na stravu, odsate mlieko, vyuzijes aj neskor satku , ergonomicky nosic, oblecenie, nosiacu bundu, prebalovaci pult; prebslovaciu sklafaciu podlozku, popripade kocik, a dost !
a mala som nakupene baldachiny, obliecky, postielky: nakoniec spi s nami, rozne flase, zohrievace sterilizatory; hrebene , noznickya nevuem ake pizdoviny: kojit treba a ked treba dokrmit tak striekackou ideal z pohara na stravu co sa da dat na oddsavacku ( avent), vanicku sme vyuzili 6t potom vana s troskou vody, kolotoca a neviem co uplne zbytocne no fakt treba maminu baruc a mamine prso a veeela oblecenia🙂)))i
a presne boty🙂))) what a joke 🙂..... my mame financne aj na vevi zo zlata, sle je to bullshit , marketingovy tah, strihat nechty noznickami bez hran a strkat mu sparatka vacsie nez prst do ucha??? no jaaaaj a este supsr je odsavacka do nosa! to este odporucam
Sterilizátor, šatku, ulitku, via poháre na odsávačku 😂
Napríklad moja len u seba v postieľke spáva, takze monitor dychu využívame stále. Zohrievac tiež som využívala a využívam doteraz.. Veľa záleží od bábätka
Vanicku (mali sme len lehatko do vane), postielku (uz 8mesiacov ju mame v manzelskej, letnu zavinovacku, bavlnene plienky (nie na prebalovanie iba ako podbradnik)
Zavinovacku, poštolky, nosic som ani nemala, ani satku a nechybalo...ohrievac nedam za nic!hlavne pri dvoch, monotor dychu ani vysielacky sme nemali, spacinvak tiez nic moc 🙂
Ohrievacku fľaše, nožničky s gulatym hrotom, babyvak, balonova odsavacka soplov, podložku do vaničky a bundy s hrubými kapucnami.
Ergonomicku podložku na kúpanie, satku, novorodenecka tricka a nohavice
ja by som to zhrnula tak, ze co ti treba - len kocik a postielku (niektory ani tu postielku), ak nie je kojene, tak este flasu a oblecenie v rozumnej miere...vsetko ostatne nepotrebujes ;)
Postielku uz ani nechystam... 🙂 pri malej sluzila na odkladanie veci... A jasne, ze KOJIME MUSIME...
@nelinka2009 tak to je dobre, ze kojite ;) mne to nevyslo, takze ja si to bez flasky neviem predstavit..my sme este dost vyuzili turisticky nosic, ale my sme zase "cestovatelia", dost sme chodili aj chodime na tury, ale tak to bolo vlastne aktualne az od dcerkinych cca 10 mes,...kym bola malicka, len kocik.
My sme absolútne nevyužili cumlíky, maly ich vypluval jedna radosť ;) a ani postieľka si toho veľa neužila, rôzne speci oblecky boli pre nho nepohodlné a malo využiteľné a aj športový kočiar z trojkombinacie je dost ťažkopádny tak sme ho malo využili a ked mal maly rok tak sme kúpili taky trošku kvalitnejší, no najmä skladaci a lahky. Na prebaľovanie však nedam dopustiť na pult alebo stôl, hocijaky, len nech to je dosť vysoké, lebo keď som skusala na posteli, myslela som že prídem o kríze!
@dominikav123 bavlnene plienky sa fakt hodia na milion veci. este tu nebolo spomenute napriklad zakrytie babatka v lete (ina prikryvka by bola moc tepla), ci ako nudzove tienidlo na okno do auta 😎
U nas bola najvacsia zbytocnost lehatko na kupanie do vane/vanicky. Kupila som to este pred porodom - take to klasicke plastove - a ked sa dcera narodila, mala 4kg, takze by som ju do toho minilehatka len tazko natrepala 🙂 .
Najväčšia zbytočnosť bola drahá detská váha, prebaľovací kút a ohrievač na fľaše.
U mna cumliky, flase, ohrievac na flase, sterilizator, kos na plienky, podlozka do vanicky, zavinovacka, vselijake riflicky a topanocky pokial este dietatko nechodi. Najlepsia vec aku som kedy dostala bola elasticka satka, v tej ak nechce zaspat ho uspim este aj dnes a to uz ma viac ako rok 😊
Spací vak, malý sa narodil v lete, tak sme ho nevyužili a keď bol väčší, už v ňom nechcel spať, takže mám dva nepoužité vaky, nožnice (používame len to cvakadlo), hracia deka (stačila jedna so závesnými hračkami, keď bol väčší, už ho to nezaujímalo) veľké množstvo oblečenia (nestihli sme všetko vyskúšať 😀) v lete len body a tielka aj pre novorodenca, bolo cc 30 stupňov aj v byte, žiadne malé kraťasky a podobne, je to síce zlatunké na miminku, ale absolútne nepraktické a pre tak malé aj nepohodlné (podľa mňa) kresielko som síce dosť využila, hlavne keď som varila a malý mohol byť pri mne, ale od 6 mesiacov vôbec nepoužíva (máme v ňom nahádzané hračky), ja som kúpila až do 15kg, že to využijeme, aj keď bude väčší, ale asi by som kúpila len tie do 6 mesiacov a potom predať. Kočík máme trojkombináciu, ale vaničku sme veľmi málo používali (asi 5x bol v nej), nechcel v nej byť, vajíčko (do pol roka) a teraz športovú verziu využívame naplno, ale záleží od toho, v ktorom ročnom období sa narodí. Cumlík (odmieta od narodenia) až ho napínalo, keď som ho skúšala.
V rámci možnosti sme sa snažili všetko aspoň vyskúšať, ale teda teraz by som si isto poradila bez vaničky, postieľky, kočíka s vaničkou, šporťák bol u nás viac úspešný, spací vak.
To, čo sme nikdy nepoužili: kefka na vlasy, odsávačku mlieka, cumle, fľaše. Doteraz nechápem na čo som si popredu toľko blbostí ozaj kúpila. Neskutočné množstvo vecí sa dá dokúpiť kedykoľvek, aj teraz sa nám tu len kopia veci, hračky, zbytočnosti.
ja som kupovala s rozumom...ale predsa mame doma zbytocnosti.napr.podlozka do vanicky, cumliky a tie mini topanocky sme fakt nemali ani raz.vibracne kresielko sme trosilinku vyuzili,ale keby sa mozem znovu rozhodnut,tak uz ho nekupim.
Ja som bola a som dodnes NEspokojna s digitalnym teplomerom a MAX spokojna s bepanthenom😉
@jasminet Podprsenka na kojenie je bezpochyby sexi😝 wtf ? Hlavne, keď ti tečie mlieko, tak chlap po tebe skočí, lebo máš "sexi" kojeneckú podprsenku😢
kolotoc nad postielku, ten klasicky babatkovsky vankus-zavinovacka,rukavice pre novorodenca,satocky pre male babatko hrozne neprakticke, topanky kym nechodila uplna blbost,lehatko chicco a bohuzial ani babyphone sme nevyuzili.Ohrievac na flase ci sterilizator tiez max 2x!Manduca pouzita tiez max 2x
@dankabodvanka su podprdy na kojenie, kde na prvy pohlad nerozoznas ci je na kojenie alebo nie. okrem praktickych hacikov nema nic, co by jej branilo byt naozaj peknou a kludne aj sexy. nemusi vyzerat ako pre babku v prechode. a neviem preco by na kojacu zenu jej muz nemohol kludne aj skocit, mlieko predsa netecie 24h denne a isto vychadza aj medzi ludi a chce sa normalne obliect... takze to wtf si nechaj od cesty, oki? 👍
👍👏

A ked aj kupis neco navse,mozes podarovat tehulkam kamoskam..tak som to.roba ja 🙂 dostali sme strasne.vela snurok na dudlik a kedze sme.malej dudlfa nedavali,mala som takto darceky pre ine maminky 🙂