icon

Detská postieľka pripojená k manželskej posteli rodičov - skúsenosti

titla
22. jan 2019

Ahoj dievčatá,
Prišla som si po radu od skúsenejších mamičiek. Čakáme s manželom naše prvé bábätko a narazili sme na problém, kam umiestniť detskú postieľku. Máme maličkú spálňu – pre nás dvoch na spanie dostačujúcu – ale už v nej nie je miesto kam umiestniť ďalší kus nábytku.

Ja vidím riešenie v tom, že by sme odstránili môj nočný stolík a postieľka by sa umiestnila medzi stenu a moju stranu postele. Aj to by sme museli kúpiť menšiu, ako štandardný rozmer 120x60, lebo nám tam chýbajú centimetre. Ja viem, že je to zase len dočasné riešenie, lebo z tých malých postieľok (90x40) bábätka strašne rýchlo vyrastú – ale jeden problém po druhom.

Manželovi sa však toto riešenie nepozdáva. Jeho argument je, že neostane dostatočný prístup do postieľky, lebo bude prístupná len z tej jednej úzkej strany a bábätko sa nebude dať vyberať. Prístup z postele tiež neprichádza do úvahy, lebo človek sediaci na matraci na posteli nebude mať dostatočný balans... toľko jeho teória🙂.

Ja si nemyslím, že by to bolo až také nerealizovateľné. Môj muž nemá žiadne praktické skúsenosti s deťmi. V živote ani nedržal žiadne bábätko v náručí. Takže aj keď beriem jeho teoretickú dedukciu na vedomie, rada by som sa spýtala mamičiek, ktoré mali takto pripojenú postieľku k manželskej posteli na ich skúsenosti. Vyhovovalo Vám to? Vedeli by ste mi popísať svoje skúsenosti, aké pozitíva a negatíva to malo? Nevadil Vám obmedzený prístup k postieľke?

Je mi jasné, že to čo vyhovovalo hoci 100 ženám tu na MK, nemusí v konečnom dôsledku vyhovovať mne. Všetko ukáže čas a prax, potreby bábätka a moje. Možno skončíme všetci traja v našej manželskej posteli (tomu by som sa ale chcela radšej vyhnúť), alebo sa nakoniec niekto z nás vysťahuje do druhej spálne.... Čo konkrétne najviac vyhovuje našej rodine zistíme za pochodu, napriek tomu by som bola rada, ak by ste sa podelili o svoje skúsenosti. Ďakujem.

Strana
z3
sash37
28. jan 2019

Mala som to tak s dvoma detmi a budem opat, za mna je to ten naj system...babatko by som v posteli pri sebe mat nechcela lebo by som sa nevyspala ale takto ho mam stale na dosah ruky a pod kontrolou..aj my sme mali maly priestor a v pohode sme.to zvladli

bobricek1979
28. jan 2019

@titla sa mi marí, že ešte máte jednu spálňu si písala? Čo tal do nej?

titla
autor
28. jan 2019

@korytnackaruzova
@alieeenka13
@katkabalon
@cestovanie7
@zuzuvalina
@zeytin
@slecnad
@galioska
@kitty88
@jenny04
@1975renca
@adenkabj
@drimajova
@vanesanova
@lenkaam_1
@sajka12
@lienka_snehulienka
@spisanka
@s1m.one
@myzma
@lulica
@montemotherone
@taga
@misscelaneous
@mathuska6
@greeny
@danula.ch
@sajamt
@vilma7
@gitane
@sash37
@bobricek1979

Ďakujem za všetky komentáre a pripomienky. Vidím, že toto riešenie – detská postieľka pripojená k manželskej posteli – funguje v mnohých domácnostiach. Zatiaľ som stále viac naklonená tomu, že by sme to skúsili i u nás. Ja mi jasné, že si v každom prípade budem musieť nájsť svoj vlastný systém a až prax ukáže, či sa toto usporiadanie ujme alebo nie🙂

zeytin
28. jan 2019

@titla Obdivuhodné, že si si našla čas a vykopírovala sem všetky prispievateľky do fóra 🙂 Mne sa to nikdy nechce robiť. Vážim si to. Maj krásny deň a hlavne, nech sa rozhodneš akokoľvek, určite to bude fajn 🙂

meredith83
28. jan 2019

Ja som v 1 izbovom. A kupujem pravdepodobne mimi postielku 100x50 Dufam ze po roku sa budeme moct prestahovat do vacsieho bytu. Ale pravda je ze nemam miniaturnu spalnu..

lacibo
29. jan 2019

@titla odporúčam nejako umiestniť tú postieľku, prinajhoršom sú aj také menšie postieľky (koše) som videla a neskôr po roku už premiestniť do detskej ak sa dá..alebo inak. (presťahovať spálnu inam). iba 2 riešenia absolútne neodporúčam - spať spolu s mužom aj s malým v manželskej alebo iba s malým a muža "vyhodiť" zo spálne..toto nie😉😅😂

janka_b123
30. jan 2019

@titla uz bolo asi vsetko povedane, postielka prirazena k posteli u nas fungovala od narodenia, doteraz 20m. Je to naozaj perfektne riesenie.
Ale ked sa neda, tak napr super vec je hniezdo do postielky, je ich viac druhov a ak budete mat babatko ktore bude chciet byt pri vas na posteli a budete sa bat ze by ste ho prilahli atd tak tymto sa vytvori naozaj vyhraneny priestor.
Dalsia moznost je kupit tu mensiu postielku bazarovu a potom znova predat, cize az taka polozka do rozpoctu to nebude.
A kocik pri posteli tiez nebol zly napad ak sa v nom babatku bude pacit. Do 6m je to uplne v poriadku na spinkanie 🙂

Strana
z3