Dlhé, zdravé a objemné vlásky

daniellekaa
6. dec 2015

Ahojte 🙂 chem sa vás spýtať čo si robíte (ako sa o ne staráte) s vláskami keď ich máte riedke,polámané a nechcú rásť ? 🙂 Chcem mať dlhé vlásky ale zároveň zdravé 🙂 chcela by som poradiť nejakú masku, kúru, šampón a kondiciónér ... hoci čo 🙂 mám kučeravé vlasy a dlhé asi tak po prsia. 🙂 Samozrejme niečo prírodné lebo ja neverím na silu silikónov ako niekyoré tvrdia ;) Vopred ďakujem za vaše odpovede 🙂

mawka
6. dec 2015

@daniellekaa v poslednej dobe vylucne vajickovy sampon a vlasovu vodu od dixi. podporuje rast, zdravie vlasov. odkedy pouzivam, mam krasne vlasy. a dala som sa ostrihat teda. x rokov som mala dlhe vlasy do polky chrbata a teraz mam po plecia. iste aj to trosku pomohlo, su odlahcene. a na okamzity efekt si davam zazracnu masku od pantene, v zlatom obale, ale ta u nas tusim este neni, tu si kupujem vonku. efekt je famozny. ale vydrzi tak tyzden 😉 takze tu len ked niekam idem a potrebujem oslnit.

silaviat
6. dec 2015

nestaci sa starat z vonka ale najdolezitejsia je strava a vitaminy.. potom samozrejme nezehlit nefenovat nefarbit... raz za cas kura napr aj obycajny kokosovy olej je super na noc.. popripade bezfarebna hena robi zazrak... vyvarovat sa umyvaniu v horucej vode..

alaguema
6. dec 2015

@daniellekaa najprv čo nerobiť: nefarbiť chemicky, nežehliť, nekulmovať, fénovať len príležitostne a vyčesávať kefou z prírodných štetín.
Tajomstvo premeny slabých a polámaných vlasov nie je v kondicionéroch (aj keď reklama to tvrdí 😎), ale v tom, čo dostávaš do vnútra, ak sú vlasy slabé a padajú, nerastú: dbať na prísun týchto látok: zinok, selén, vitamín C, A, E, koenzným Q10 a Béčka (najkomplexnejší bude asi pangamin), samozrejme veľa zeleniny, ovocia, kvalitná strava, optimálny príjem tekutín, ideálne čistej vody.
Z vonku: iba prírodné šampóny, hennovanie je na vlasy skvelé, opakujem sa o tomto aj v iných témach, ale tak nevadí 😉 ...ak nechceš farbu, tak je aj bezfarebná henna, iba ako výživný zábal, skúsiť môžeš aj zábaly z kokosového oleja, uvidíš, ako ti sadne, ja som ním nadšená, vlasy sa krásne lesknú a sú pružné, ale stretla som sa aj s ľuďmi, ktorým to nevyhovuje. Čo sa týka kozmetiky, tiež si treba nájsť tú svoju, čítaj ingrediencie, ideálna je organická bez škodlivých aditív.
Toto všetko ja už roky robím a moje vlasy sa mi odmeňujú tým, že sú husté, zdravé, majú krásny lesk - v tomto naozaj henna robí zázraky, nikdy som vlasy tak lesklé nemala, kým som ju neobjavila.

daniellekaa
autor
6. dec 2015

Vlásky si nežehlím a nefénujem max studeným vzduchom 🙂 .Počula som aj o Biohar -e že ten je tiež skvelý. Chcem vyskúšať ale neviem či sa oplatí 🙂 @mawka a od akej značky máš ten vajíčkový šampón ? 🙂 máš aj nejaký kondicionér? 🙂
@silaviat a aké vitamíny sú podľa teba "naj" ? 🙂 o tom kokosovom oleji som počula ale na rôzne spôsoby ako ho používajú 🙂 ako ho používaš ty? 🙂

daniellekaa
autor
6. dec 2015

@alaguema o henne som už počula a aj som ju skúšala 🙂 mala som ju asi pred pol rokom 🙂 Chem si ju dať teraz znovu 🙂 ty ju ako často používaš? 🙂 a akú značku? 🙂

silaviat
6. dec 2015

@daniellekaa kym som bola na sk kupovala som biosil alebo biohar v UK perfectil plus.. ja len rozotrem kokosak v rukach nacapem na vlasy zabalim do folie a na to teply uterak a tak si beham cely den ..popripade na noc.. a super bola i maska gestilwonder ...

alaguema
6. dec 2015

@daniellekaa nemám žiadny pravidelný interval ale cca asi každé 3-4 mesiace a keď sa rozhodnem, že už, tak sledujem lunárny kalendár, na farbenie je ideálny dorastajúci mesiac, farba bude intenzívnejšia a bude dlhšie držať a pri strihaní končekov je ideálny mesiac v levovi a pribúdajúci (budú dorastať rýchlejšie). Momentálne používam Henné Color Paris a som spokojná, miešam si vlastný odtieň z viacerých farieb a pridávam zelený čaj, vitamíny E, C a Koenzným Q10 (éčko a Q10 vytlačím z ampuliek, céčko práškové z DM), olivový olej, citrón, alebo jablčný ocot, to štandartne a potom niekedy kávu, alebo odvar z cibuľových šupiek, mletú červenú papriku, alebo čaj z orechových šupiek, proste rôzne...Medzitým kokosové zábaly a hlavne šetrné zaobchádzanie a tá strava - to je naozaj úplný základ, ak chceš, aby boli vlasy silné a zdravé.

mawka
6. dec 2015

@alaguema a hennu si mozem dat hocikedy alebo tam musi byt pauza medzi chemickym farbenim a henou?

mawka
6. dec 2015
alaguema
6. dec 2015

@mawka podľa toho, či mieniš meniť odtieň. Napr. z chemickej blond na čiernu hennu určite nie, mohla by si ostať zeleno-modrá 😀. Ale pri miernej zmene odtieňa nie je problém...len nevidím zmysel v tom, že jeden deň sa nafarbíš chemicky a na druhý hennou. Inak, na každom letáku pri farbe sú inštrukcie aj ohľadom tohto, všeobecne ale platí, že chemicky farbené vlasy sú poškodené a tým pádom je ich povrch pórovitejší, ako povrch zdravého vlasu, treba teda rátať s tým, že henna môže byť na týchto vlasoch intenzívnejšia. Takže možno skúsiť najprv s nejakým neutrálnejším odtieňom, čo najviac podobným aktuálnemu.

sissy27
6. dec 2015

@daniellekaa ako to už bolo spomenuté - veľmi dôležitá je výživa zvnútra - teda kvalitná strava, dostatok vitamínov, minerálov a stopových prvkov... nezaťažovať vlasy chémiou a zbytočnými zásahmi žehličkou, fénom, kulmou, natáčkami... na umývanie je úplne ideálny obyčajný žihľavový alebo brezový šampón... raz do týždňa nejaký ľahký zábal alebo masku - receptov na nete je dosť, stačí si vybrať 🙂 dopraj vlasom aj pravidelnú starostlivosť u kaderníčky - pravidelne podstrihávať... pozri si takú hlúpostičku - lunárny kalendár, kedy je vhod strihať vlasy 😉 svoje zohráva aj stres...no a v nemalej miere je dôležitá aj genetika - ak si raz dostala do vienka jemné vlasy, tak ťažko spravíš zázrak...

mirii22
6. dec 2015

Ahoj 🙂 Môžem ti odporučiť bylinný šampón Hairina, doma ho používame http://ajurshop.sk/produkt/hairina-bylinny-sampon/ 🙂 A pozerám, že majú aj kondicionér, avšak myslím si, že si vystačíš aj so šampónom http://ajurshop.sk/produkt/hairina-bylinny-kond... 🙂

mawka
6. dec 2015

@alaguema tak chemicky nie som farbena vyse mesiaca a uz rozmyslam dlhsie nad hennou, len som nemala odvahu. lebo koluju vselijake reci o prave tych zeleno modrych nuansach 😅 a menit farbu nechcem, len uz sediviem (ach ta genetika ☹ ) takze tonovat moju tmavu hnedu na tmavu hnedu. cize v pohode sa mozem hennou nafarbit aj sama doma, ano?

certi
6. dec 2015

🙂)) kokos..ze vlasky....ty mas 3 roky?🙂))

alaguema
6. dec 2015

@mawka určite môžeš. Len rátaj s tým, že na tie šediny, to chytí svetlejšie, budeš to mať trochu melírované, ale moja mama tých šedín už má viac a vyzerá to aj tak dobre, je to také zaujímavé 🙂

mawka
6. dec 2015

@alaguema rozmyslam, ze to dam niekomu urobit, kto ma skusenosti. ked to je prvy krat. ale co som pozerala na webe fotky vlasov s hennou, nadherny lesk. tie vlasy vyzeraju fakt krasne. zacinam mat silnu averziu voci chem. farbam. jednak nic neriesia, nicia vlasy, nevydrzia dlho a skutocne moje vlasy budu len a len sediviet, proste genetika nepusti. a prave ta hena ostava na vlasoch ovela dlhsie nez farby z drogerky ci od kadernika. ja mam teda vzdy po 2 tyzdnoch prd makovy na hlave a nie farbu. vymyte hned.

zita19
6. dec 2015

@mawka nenamyslaj si, ze henna vydrzi nekonecne. Nevymyva sa sica tak ako chemia, ale vymyva. Odrasta rovnako ako chemia. Henna, kotra sa predava u nas v drogeriach, nie je az taka "silna" ako ked ju kupis v arabskych alebo indickych obchodoch. V krajinach, kde si zeny bezne farbia vlasy hennou, tak maju ju na hlave aj cely den, vyhrievaju si hlavy na slniecku.
Z mojich skusenosti: po henne su vlasy lepsie, lesklejsie ale: Ta co ju predavaju napriklad v DM na sediny moc nechyta, takze ostava melir, cas posobenia co pisu v navode je malo, aby to malo aspon aku taku sytost, tak treba 2 hodiny drzat hlavu v teple, pridat do henny citronovu stavu aby chytala lepsie. Henna z arabskeho obchodu v Prahe chytala lepsie, ale tiez ju bolo treba nechat posobit aspon 3 hodiny.
Takze ziadne zazraky co sa farbenia tyka od nej necakajte, ale ako vlasovy zabal je vyborna.

erickatt
6. dec 2015

No baby tie moje vlasy takmer po pas ma nasrali a 20 cm je dolu. A dam si aj ja hennu. 4 roky som ich nechala odpocicat at mam zmenu. ( paradox lebo som kadernicka )

alaguema
6. dec 2015

@mawka
@zita19 henna rozhodne vydrží na vlasoch minimálne tak dlho ako chemická farba a výhoda oproti chémii je tá, že hennovať môžeš ako často chceš a ako ti to financie umožňujú. Konkrétne mne cca 2-3 mesiace, pri červenších odtieňoch aj dlhšie, keďže moje vlasy sú prirodzene do zlatista, červena.
Henny z DM nepoužívam, ale tá, o ktorej píšem, je super a kryje aj šediny, len majú po zafarbení svetlejší odtieň.
Čo sa týka farbenia, hennovanie je tak trochu alchýmia, treba si nájsť pre svoje vlasy to, čo im najviac vyhovuje. Mne hennovanie zaberie celý deň, to je jediná nevýhoda oproti chémii, ale stojí rozhodne za to. Farbu po namiešaní nechávam odstáť minimálne 4-5 hodín, niekedy ju namiešam večer a nechám stáť celú noc a na vlasoch ju mám niekedy aj od rána do večera. Odtieň je nádherný sýty a áno, od henny môžeš kľudne očakávať veľa aj čo sa týka farby a farbenia a dostaneš to. Samozrejme, treba sa trochu vyznať, poskúšať a vychytať finty.

zita19
6. dec 2015

@alaguema pisala som nieco ine? Suhlasim s tebou, ale henna ku ktorej sa bezny smrtelnik dostane, nie je ziadny zazrak.

bonaqa2013
6. dec 2015

@erickatt hej? A ja že kaderníčky si farbia vlasy pod chvíľou.... 😉

erickatt
6. dec 2015

No mne sa samu seba nechce. Aspon to nemam znicene. Ale asi som jedna z mala co si nefarbi

alaguema
6. dec 2015

@zita19 uisťujem ťa, že som úplne bežný smrteľník 😀 . Henna, ktorú som odporučila, je bežne dostupná v slovenských e-shopoch. Je kvalitná, chytá perfektne, sýte, krásne farby, čierna je čierna, hnedá je hnedá atď. Výsledný odtieň samozrejme závisia aj od prirodzeného odtieňa, ktorý žena má. Henna dokáže úplne plnohodnotne nahradiť chemické farby. Píšem to, lebo som mala dojem, že tvrdíš opak, keď si napísala, že je dobrá ako vlasový zábal, ale farbenie akože nič moc. Komu nevyhovuje táto "moja", tak dnes je najmenej objednať si niečo iné, trebárs aj z inej krajiny a skúšať a hľadať, čo komu vyhovuje. Ale myslím, že som dosť náročná na veci, ktoré si dávam na vlasy a pokožku a mne teda vyhovuje táto http://www.hennecolor.co.uk/henna-versus-chemic...

erickatt
6. dec 2015

@alaguema no super. A po slovensky to nejde? Ked si chcem objednat

janicaopica
6. dec 2015

@alaguema Ahoj, mozem poprosit presny nazov tej henny ktoru pouzivas a kde ju kupujes?

zita19
6. dec 2015

@alaguema mna nemusis presviedcat. Ani cezo mna robit niekomu reklamu. Napisala som svoje skusenosti. Mam aj ine na robote ako stravit cely den s hennou naplacanou na hlave. Pre mna to bola zaujimava skusenost, ale zistila som, ze nie je to cesta, ktorou pojdem dalej.

alaguema
6. dec 2015

@erickatt toto je môj osvedčený e-shop

http://www.bionatural.sk/farby-na-vlasy-1

alaguema
6. dec 2015

@janicaopica už som dala link. Ja kupujem tú práškovú a teraz som miešala gaštanovú s medenou a výsledok je taký celkom zrzka, ale odtieň naozaj krásny, prirodzený, každý to chváli, manželovi očká zasvietili...hneď začal, že kdo neměl zrzavou, nezná co le láska 😀

briketa
6. dec 2015

Ak v rodine geneticky nemate hrivy vlasate, tak zazraky sa nekonaju s nijakymi pripravkami na svete. Mozes si vkladat umelo pramene pravych vlasov na zvysenue objemu. Takto sa nebadrabaju len dlhe vlasy, ze ny si pridavaju aj ku kratkym (polodlhym) vylucne na objem

erickatt
6. dec 2015

@alaguema diik