Eko plienky látkové

mimanr
10. aug 2015

Zdravim mamicky, pri druhom dietati zvazujem pouzivanie latkovych plienok... Citam o tom na nete a cim viac citam, tym som zmatenejsia...latkove plienky, stvorcove, vkladacie, SIO, AIO, vrchne nohavicky pull, kapsove plienky.... som z toho jelen...mohli by ste mi nejako vysvetlit nejake zakladne rozdelenie, resp. co potrebujem, kolko ks - to kupujem vzdy vrchnu cast+vlozku, ktora sa vymiena?
Vopred velmi pekne dakujem ochotnym dusiam 😉

ajana1
10. aug 2015

jedine co si poradim je nekupovat toho vela. tiez som bola uplne nadsena, minula som vela penazi a po par mesiacoch som presla na jednorazove. urcite aspon pocas noci odporucam jednorazove nakolko tie vydrzia aj celu noc ak sa babo nepokaka a nemesis ho v noci prebalovat. Skor sa ti nauci spat poriadne a lahsie budete zvladat nocne kojenia. Inak z toho mnozstva co sme mali sa nam najviac osvedcili nohavickove a na ne vrchne gatuse. AIO nam pretekali a nemali taku saciu schopnost. Maly sme aj stvorcove viacvrstvove ktore su podla mna uplna zbytocnost. Pouzila som iba jednu z tych plienok a nikdy viac. Stvorcove su fajn ale dost pracne kym sa ich naucis skladat a vydrzia max 2 hodky.

timcik
10. aug 2015

Ja som tiez prekonala prvotne nadsenie a ostala som len pri vkladackach. Tie pouzivam cez den, a na noc jednorazovky. Na vonku vsak tiez pouzivam jednorazovky.

marthuska
10. aug 2015

ak mas stare latkove plienky, tak skus tie, a po nejakom case zistis, ci budes mat na to nervy prat kako atd. ked pojdes von, budes davat jednorazovky? ak nie, predstav si ze v polovici prechadzky budes mat dole v kociku aj pokakanu plienku. celkom financne v poho aj velmi ekologicke je striedat latkove klasicke a jednorazovky s tym, ze babo naucis co najskôr na nocnik, zacat uz v 7mes a vo veku 1 roka, mozno aj skor, ste v poho bez plienok. lebo: kupis vkladacky a cojaviem co este, furt prebalujes ako debil, precikane vsetko co sa len da, o prekakani ani nevravim. a stoji to majland. a voda, prasok a elektrina, ked stale peries, tiez nie je zadarmo a EKO.

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marthuska
10. aug 2015

@esterba nevravim ze latkovanie je len pre mamicky, ktore byvaju v dome. ale v bytovkovej minikupelnicke stale rozkladat, prat, susit, no neviem.

timcik
10. aug 2015

Ja mam zakladnu vybavu zlozenu len z tych vkladaciek. Tie periem len v rukach a latkovky z nich normal v pracke a mam tak o jednu pracku viac ako pred babom 🙂 nevyhoda je ze tych plienok potrebuje min. 8 na den..

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliajuscakova
20. okt 2015

Pri štvorcových je to jednoduché na jedno prebaľovanie stačí jedna (pri novorodencovi) potom dva plienky a vrchné nohavičky. Vrchné nohavičky nepremokavé nie je potrebné prať a meniť po každom prebaľovaní. Pri nohavičkových plienkach je plienka vsiakavá sama o sebe, ale aby bola ešte vsiakavejšia vkladá sa absorbčná vložka napr. na vonku, na noc (po prípade aj dve vložky sa vložia). Na tieto však je tiež potreba nepremokavých nohavičiek. Nemusia to byť len Pul nohavičky (100% polyester), ale môžu to byť aj prírodné nepremokavé nohavičky z merino vlny. Tie v lete príjemne chladia a v zime hrejú. U novorodenca som ešte do plienok vkladala separačky, aby žltá stolica sa dala ľahšie odstrániť z plienky. Príjemné látkovanie.