Fusak verzus overal pre zimné bábo

aniklv
24. sep 2015

Viete mi niekto poradiť či mám kúpiť pre malého overal alebo fusak na zimu do kočíka/autosedačky. Nemám ani šajnu 😒 Ďakujeeeeem 😉

moni244
24. sep 2015

moja bola januárová, mala som hrubý zimný fusak a ju som dávala len do plyšového overalu, zimný som už nekupovala

vankusik29
24. sep 2015

Ja teda nechcem moc radit, lebo este nemam skusenosti cakame novembrovciatko a do autosedcky mam nachystany teply overal a do kocika fusak.

katkuz
24. sep 2015

ja mam augustovu, marcoveho a oktobrovu a do kocika by som urcite riesila fusak + overal (vlani bola mierna zima, takze stacil prechodny overal alebo len bundicka, ked bolo par dni zimsie, tak este som supla do zavinocky - tej dekovej od emitex (ale mala som dost otvoreny kocik - strieska nemala takmer ziadny kryt. do autosedacky sa mi osvedcil bud overal alebo uz spominana dekova zavinovacka, kt. som potom odopla, ked bolo v aute teplo (ide o to ako dlho sa pojd autom, ci sa bude z neho casto vychadzat - nakupy a tak). ak bolo dazdivo tak som mala aj fusak - tensi do autosedcky a bol nepremokavy, takze to nenavlhlo pri presuvoch. suma sumarum do kocika fusak aj overal a do autosedcky by stacil aj overal 🙂

katkuz
24. sep 2015

teraz pozeram ze cakas v decembri, tak overal by stacil najmensia velkost - 56 (priemerne novorodeniatko je aj tak zo zaciatku v nom stratene) a fusak by som asi riesila taky co sa vyuzije aj dalsie min. 1-2 zimy. ale to je len moj skromny nazor 🙂

aniklv
autor
24. sep 2015

Ďakujem žienky, aspoň viem ako sa mám zariadiť 😉

duracko
24. sep 2015

My sme pouzivali len Lodger fusak - super vec do kociara aj do vajicka, overal mal maly asi 3×, bol mi neprakticky, vela sme chodili z prechadzky aj na nakupy, rozopla som fusak a malemu nebolo teplo.

mirreckall
24. sep 2015

my sme mali tiež aj aj 🙂 baby sú decembrová a februárová, využili sme pri oboch 🙂

yanni
24. sep 2015

@aniklv ja mam sice julovu ale v zime este bude babätko. Mam fusak do kocika a vajicka a este fusak co je len do kocika. na oblecenie mam uz kupeny plysovy overal a aj lyziarsky overal, kedze pojdeme na dovolenku do alp na lyzovacku, tak ak bude snezit, ten plysovy by jej v nosici premokol.

http://www.babyone.de/shop/bekleidung/schneeanz...

http://www.babyone.de/shop/bekleidung/strampler...

krumpolek
24. sep 2015

zimný fusak je treba na 100%, ten sa využije aj budúcu zimu, príp. aj na sánky (ak bude dosť snehu 🙂 , overal sme využili minimálne na cestu z pôrodnice, teda ak pôjdete autom a nie peši s kočíkom, nám vydržal jeden fusak pri dvoch deťoch úplne v pohode viac sezón

sovica
24. sep 2015

Ja mám obe deti zimné - dcérka koniec novembra a syn koniec decembra. Fusak je určite potrebný a použiteľný aj o rok neskôr a používala som také jemne futrované overaly. Pri dcérke som mala prvé dva mesiace aj taký hrubší, lebo bola vtedy riadna zima. V aute boli vždy v overale, len keď sa už auto vyhriadlo, tak som overal rozopla.

lusyke
24. sep 2015

Urcite potrebujes oboje. Nasa sa narodila v aprili na zaciatku ale bola dost zima. Overal sme vyuzili ked sme sli z porodnice. Mali sme taky tensi overal takze ked sa islo na prechadzku tak sme dali overal aj fusak...v aprili. Aj ked mala dcerka uz skoro rok tak sme v zime davali oboje. Takze pre novorodeniatko urcite v zime potrebujes oboje. Deticky su na chlad velmi citlive v prvom roku zivota. Ak je vonku ale menej ako -5 tak sa neodporuca chodit na prechadzky s novorodeniatkom. Overal kup velkost 62 minimalne. Mensi sa neoplati pretoze dieta rychlo rastie. 62 vydrzi tak do 3-4 mesiacov. A co sa tyka fusaku tak urcite kup taky co rasie s dietatom, aby si ho vyuzila na viac sezon. Takzvane 3v1.

moni244
24. sep 2015

@lusyke ale ak bude von -10 aj mesiac, dva vkuse, ti nepojde nikam? Moja sa narodila v januari, von sme isli prvy krat, ked mala 10 dni a von bolo -10, ale nefukalo, keby som sa riadila stupnami, tak sme doma zavrete min. 2 mesiace a to bolo nerealne, kedze aj nakup, lekar a podobne

lusyke
24. sep 2015

@moni244 Ja som to tiez len citala vo vseobecnych odporucaniach. Asi by som to tiez uplne nedodrziavala, kedze sa niekedy naozaj ist musi. Len si na to treba dat pozor. Presne ako pises...nefukalo...-10 je na taky presun aj podla mna este vpohode..no dlhsie prechadzky uz asi nie.

moni244
24. sep 2015

@lusyke tak ja som s nou chodila na 2-3 hodiny na prechadzky, len von spala dlhsie ako 20 minut

lusyke
24. sep 2015

@moni244 hmmm...tak to len poriadne zakuklit aby v kociku dietatko nadychalo. Inak nasa tiez chcela spat iba v kociku. Vyriesili sme to tak ze sme ju kocikovali na chodbe ak bolo vonku skaredo a nedalo sa prechadzat. Alebo sme ju dali do vanicky a hojdali sme ju. No kazde babo je ine.

milota164
24. sep 2015

aj my sme mali oboje , v kocarri fusak a oblecena v overale

zuzana_sterbova
25. sep 2015

Baby a poradte aj mne prosím 😉 . Malá sa narodila vo 2/2015. Hlboká vanička je už len tak-tak. Budeme musieť prejsť do športovej verzie. Určite viem, že musím kúpiť fusak. Ešte nelozí, takže nepredpokladám, že by začala chodiť. Myslíte, že mám kúpiť hrubší overal, ak by sa rozchodila cez zimu a začiatkom roka alebo stačí len taký prechodný overal (plyšový)? Ďakujem Vám 🙂

lusyke
25. sep 2015

@zuzana_sterbova Nasa zacala chodit az na 14 mesiacov. Aj ked vam zacne chodit na jeden rok...neviem ci budete chodit uz hned naj po vonku ked bude vsade plno snehu...Takze podla mna by vam mal stacit taky bez otvorenych spodkov. Po vonku zacnete asi behat az na jar.

sovica
25. sep 2015

@zuzana_sterbova Na zimu (november - február) by som kúpila hrubší, lebo malá už bude chcieť v kočíku (v sánkach) sedieť a minimálne v tej hornej časti by jej bolo v prechodnom overale zima. Hýbať sa veľmi nebude, takže sama od seba sa nezohreje.

katkuz
26. sep 2015

@zuzana_sterbova ja by som tiez riesila hrubsi overal. Aspon pri mojich som musela sem-tam riesit, ze som musela z kocika vybrat kvoli mrzutosti a niest na rukach alebo som len nechcela, aby mi zaspali v kociku, ked uz sme mali kusok domov a tazko by potom doma zaspavali, tak znova na ruky 🙂 takze v tensom overale by bola zima.