Fusak verzus zimná kombinéza do vajíčka pre novorodenca

marlen_ka87
11. jan 2018

Ahojte,

odporučate pre novovorodenca radsej kupit fusak do vajicka alebo kupit zimnu kombinezu a dat ho do vajicka iba v tom?
dakujem
marlen

jankaga
11. jan 2018

Fusak

zooeynka
11. jan 2018

Ja som do vajicka dala normalny fusak, nie ten mini novorodenecky(ten vyuzijes strasne kratko)a do fusaku len bundu, ciapku...mam januarove dieta. Aj tu novorodenecku kombinezku oblecies len parkrat a vyrastie ti z nej...

mina152
11. jan 2018

Mam tiež januárové dieťa a používala som fusak do vajíčka. Pre mňa to bolo praktickejšie🙂

danula.ch
11. jan 2018

Ja som kúpila tenší prechodný overal a fusak do autosedacky. Využijem akurát teraz do konca zimy. Väčší fusak mám do kocika

marlen_ka87
autor
11. jan 2018

@zooeynka takže bude stacit ked dam dietatu teplejsi overal a na to fusak? uz netreba kombinezu? bolo by to teda aj lepsie si myslim..

pripadne som citala ze moze byt aj namiesto fusaku zavinovacka

yanni
11. jan 2018

@marlen_ka87 staci fusak a flisovy, "plysovy" atd. overal. Riadny zimny sa neoplati.

marlen_ka87
autor
11. jan 2018

@yanni super dakujem, lebo sa v tom trosku ako buduca matka uz stracam :D

yanni
11. jan 2018

@marlen_ka87 Nemas za co. Neboj, v tom vajci ti nezamrzne. Aj tak mame teplu zimu. Vajce je do auta popr. na kratky prenos napr k lekarovi. A v kociku na dlhsie prechadzky budes mat riadny fusak popr. este deku atd.

marlen_ka87
autor
11. jan 2018

Inak otázka úplne mimo tému 😊 odporúčate pre dieta kupit “hniezdo”? Nie je to zbytočnosť?

yanni
11. jan 2018

@marlen_ka87 myslis taketo nieco https://www.maderna.sk/hniezda-do-postielky/don...
alebo len to okolo paliek aaby sa dieta nebuchlo?
Tak to prve, no neviem, 4 deti vyrastli aj bez toho a nic sa im nestalo. Po obvode postielky som mala ale uz by som nic nekupovala. Nejak to vobec nebolo treba.

svetlana35
11. jan 2018

ja mam dekovy fusak emitex a ak je chladno davam aj zimnu kombinezu a aj ten dekovy fusak

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yanni
11. jan 2018

@marlen_ka87 Do postielky ti okrem matraca a plachty nan vlastne nic netreba. Dieta nemusi spavat ani v zavinovacke. To je este taky stary zvyk. My zijeme v zahranici a tu su dokonca zakazane. Ani v nemocke ich nemaju. nase decka spavali chalani do ca. 2 rokov a mala do 1,5 roka (kedze sa vtedy odplienkovala a chodila este vecer na WC) v spacich vakoch. V postielke nebolo vobec nic. Ziadne peinky, vankuse, deky, paplony. To vobec netreba. Dokonca ani ziadne pysaky, zverina, hracky. to az neskor, ked si uz sami zobrali.
Presne aj koli tomu ako pise @zajkula62, hlavne v tych prvych mesiacoch, aby na seba nieco nestiahli. Neskor sa deti aj same vymocu, ale malicke nieco stiahne a uz to nevie dat prec.

matiasmax
11. jan 2018

Ahoj ja ja mám napreduje fusak do vajíčka ak by si mala záujem kuknúť si

yanni
11. jan 2018

@nikusiak9 Fusak, ktory je na to koncipovany sa moze pouzit aj vo vajci ci v sedacke. Pasy sedacky nejdu cez fusak. Dieta je sice zakryte fusakom ale priputane je tak, ako by tam ten fusak ani nebo. Pasy su pretiahnute cez diery vo fusaku.

marlen_ka87
autor
12. jan 2018

@yanni wow to si ma celkom potesila..vies co vlastne cely cas riesim :D ze vsade na nete vidis fotky deticiek v postilke ako su tam mantinely hracky perinky blbosti a preto mne prislo divne mat obycajnu postielku s matracom a vakom na spanie :D...pridem mi to take hole :D:D

ale asi je to takto v poriadku :D

marlen_ka87
autor
12. jan 2018

@nikusiak9 niki velmi zaujimavy clanok..je to vlastne pravda ze dieta mozem navrstvit body, dupacky...a po zapnuti ho pripadne prekryt dekou. je tiez pravda ze vo vajicku bude dieta iba vtedy ked sa bude prevazat a auto parkujeme vo vnutri takze zima by v nom nemala byt, a zase ked pojdeme von tak bude v pohodli v kociku

chvalabohu za taketo blogy!