Hygienické potreby - pre mamičku i pre bábätko

katuska810
14. nov 2016

Ahojte. 🙂 Chcela by som Vás poprosiť o radu, čo sa týka hygienických potrieb pre mamičku po pôrode i v šestonedelí a pre bábätko po narodení? Aké typy produktov, resp. značky produktov sa Vám osvedčili a čo by ste mi odporúčali? Na čo sa zamerať? Produkty ako napr. :
- popôrodné vložky?,
- popôrodné nohavičky?,
- kojenecké podprsenky, vložky do podprsenky?,
- masť na bradavky?,
- nejaký nezávadný šampón,sprchový gél, resp. mydlo?,
- niečo na lepšie hojenie rán po cisárskom reze, resp. po prirodzenom pôrode?,
- pre bábätko napr. - šampón?, olejček?, pleťové mlieko?, niečo na zapareniny, zadoček?, masť na leto a na zimu?, vlhčené utierky, prípadne nejaká iná náhrada?, plienky?,..atď.
Ďakujem za akékoľvek rady, typy, značky. 🙂

3petka
14. nov 2016

@katuska810 ahoj, ja som tesne po porode prirodzenom pouzivala klasicke gazove vlozky ci jak sa im hovori alr to ken v porodnici ako nahle som bola doma tak som presla na tie co som pouzivala aj pred. Bella perfecta. Nohavicky tiez len klasika bavlnene. Podprelsenky ani neviem tie my kupili maminy, bez vystuze odopinatelne. A vlozky do podprdy co mi najviac sadli tak som kupila v TXM textile, lacne a najlepsie sali. Mat na bradavky som pouzivala z DM ale neskor sa mi osvedcila klasicka nivea krem, no kojila som len 3,5 mesiaca. Na vlastnu hygienu mi stacila cista voda a sampon s telovym co som pouzivala vzdy.
A pre maleho na umyvanie penu od bupi a olejcek najprv nivea ale ta mu robila zle tak sme presli na krem od firmy bubchen ale tiez len cez zimu lebo v lete sa mu z toho vyhadzali potnicky. A na zadocek najlepsie sudocream. Plienocky pampers active baby, pri inych sa mi precikal a boo nercozny a aj sa mu zaparil zadocek. A vlhcene co pride do ruky tym utieram ale naradsej mam z CBA pekne vonaju.

majkaws
14. nov 2016

Ja som rodila cisarskym, vložky som mala gázové, tie mi boli na pocit príjemnejšie ako obyčajné aj lepšie sali. Popôrodné nohavičky sa mi neosvedčili, rana sa mi v nich potila a štípala. Nakoniec som si v Kauflande kúpila bavlnené bombarďáky s vysokým pásom až nad ranu, tie boli oveľa lepšie. Rana sa najlepšie zahojí sama, len treba často umývať detským mydlom. Kojeneckú podprsenku si kúp až po pôrode lebo keď sa ti nalejú prsia budeš mať úplne inú veľkosť, aspoň u mňa to tak bolo. Na bradavky je super lanolínový krém od zn. Medela - kúpiš v lekárni. Kozmetiku môžeš používať tú istú ako doteraz len je dobré nemeniť často vône aby bábo nebolo zmätené. Pre bábo používam tiež pampersky alebo babylove od DM. Na zadoček sudokrém, na tváričku v zime obyčajná nivea, v lete len opaľovák, na umývanie bupi mydlo a vlhčáky, tie mám rada od pampers. Telové mlieko nepotrebuješ, keď tak detský olivový olej a po kúpaní bábo trošku pomasírovať 🙂 🙂

evittam
14. nov 2016

@katuska810 Pri prvom prirodzenom pôrode aj pri druhom CR - som mala klasické popôrodné vložky, mala som aj tie jednorázové nohavičky - všetko v pohode. Čo sa týka podprseniek - kúpila som si zo 2-3 pre dojčiace mamičky. Masť na bradavky - kalciová. Po prirodzenom pôrode mi pomohol rosalgin, na ranu po CR som si doma dávala odvar z repíku a keď už bola pekne zacelená tak konopnú masť - mám super jazvu - nemám problém nosiť bikiny. Čo sa týka kozmetiky pre bábo - nič viac len voda a tuhé mydlo Bupi - a to tiež len raz za čas - nič viac a nič menej - dodnes umývam deti len s týmto mydlom. Raz za čas som natrela "komunistickým" modrým Avirilom, na zaparený zadoček - ako sa ti čo osvedčí mala som Sudocrem, bepanthen, rybaciu masť-super vec, pri väčšom zaparení ( bolo to našťastie len málokedy) určite Imazol. Vlhčené babylove - olejové. A to je asi všetko. Netreba bábätko od narodenia natierať všelijakými "detskými" hovadinkami a umývať "detskými" šampónmi a sprcháčmi....Naozaj stačí čistá voda...... 😉

katuska810
autor
23. nov 2016

@3petka Ďakujem Vám veľmi pekne. Ak sa môžem, neviete, kde sa dajú zohnať tie klasické gázové vložky? Je to niečo takéto : http://www.zdravotnicke-potreby.cz/1677-porodni... ?

katuska810
autor
23. nov 2016

@majkaws Ďakujem Vám veľmi pekne. Ak sa môžem opýtať, neviete, kde sa dajú zohnať tie klasické gázové vložky? Je to niečo takéto : http://www.zdravotnicke-potreby.cz/1677-porodni... ?

majkaws
23. nov 2016

V zdravotnickych potrebach aj niektorych lekarnach. Mne boli najlepsie od znacky Batist.

lilu74
1. jún 2017

Vela veci co si zbalit do nemocnice je aj na nete-kompletny zoznam-co sa znaciek tyka ja som nechala poradit v lekarni a bola som so vsetkym spokojna-bepanthen care som vyuzila na zadocek aj na moje bradavky. Homeopatika na spustenie mliecka.batist hrube vlozky.....a tak

katarina_luknarova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autumn11
5. sep 2017

ja som používala v pôrodnici klasické vložky, ktoré som kúpila v zdravotníckych potrebách spolu s jednorázovými nohavičkami. Na nete som si našla zoznam vecí, ktoré budem potrebovať a podľa toho som sa zbalila a potom som ešte pribalila veci pre malého ako teplomer, vlčené obrúsky, plienky a bepanthen care na zapareniny a pre mňa na bradavky.

lilu7
21. sep 2017

Ja som si brala velky kufor a v nom som bola zbalena aj ja aj maly bolo to prakticke ze som nemala milion tasiek. Nocna kosela.zupan.prezuvky aj do sprchy.vlozky.pampersky.bepanthen.vlozky do podprsenky.ostatne som dostala😉aj pre maleho saty a perinku