Je elektrická odsávačka mlieka šetrná?

sunny_g
20. nov 2020

Ahojte žienky znalé,
Prosím o radu, akú odsávačku mliečka vybrať?
Elektrickú? Je šetrná? Dá sa regulovať tok?
Ručnú? Je funkčná na občasné odsatie - uľavenie od preplnených prsníkov?

Skrátka vaše postrehy pre a proti a akú konkrétnu odporúčate?

Srdečná vďaka

aneta163
20. nov 2020

@sunny_g Ja som začínala ručnou odsavackou od Aventu ale keďže malý sa skoro vôbec nechcel pridať tak som odsávala stále a pri ručnej by som prišla o zapestie tak som kúpila elektrickú. Schválne som vybrala takú ktorá odsava obe prsia naraz nech pri tom ne strávim pol hodiny.
Nemám žiadnu značkovú len takú bežnú ale odsávanie sa začína stimolovanim bradaviek a po pár minútach sa sama prepne na odsávanie. Odsavat začína na naslabšom ťahu a ja potom pridávam postupne až na najsilnejší výkon.

majamat
20. nov 2020

ja som dlho pouzivala rucnu, nieco cez rok, potom mi zacalo mlieko ubudat a pozicala som si elektricku a ta mi to ciasocne rozbehla,a le len nachvilu. no to sanie bolo sice silne,a le take viac plynule, oproti rucnemu, ja som mala Avent

kate_cs
20. nov 2020

@sunny_g v pôrodnici mali elektrické Odsávačky avent a neznášala som ich 😞 musela som synovi na JIS nosiť mlieko a prsia plné, no aj tak som odsala vždy málo, trápila som sa tam s tým, nevedela som si ju správne prisat na prsia, stále mi niekade išiel vzduch.
Doma mám Avent ručnú a nemám problém behom pár minút odsať potrebné množstvo. Neodsávam pravidelne, len keď treba.

amelia000
20. nov 2020

@sunny_g vyskusala som avent ale mne najviac sadla znacka bayby, nedam nanu dopustit.

andreatytler
21. nov 2020

@sunny_g Najlepsie je kupovat az po tom ked sa dieta narodi a zacnes kojit.
Mozno nikdy nebudes mat preplnene prsia a ziadnu potrbovat nebudes, alebo naopak babatko sa nebude moct prisat a budes potrebovat odsavat niekolkokrat denne.
Ja som pouzivala elektricku Medela. Neviem porovnat s rucnou, lebo taku som nemala. Dolezite je kupit si spravnu velkost toho "lievika". Ja som musela kupovat mensi lebo ten co bol povodne s odsavackou bol prilis velky.

pusinka12221
21. nov 2020

@sunny_g
Ahoj ja mam tuto a som s nou maximalne spokojna 🙂 je na baterky aj elektrinu a mas 3 typy odsavania a este kazde si regulujes silu 🙂

https://www.mall.sk/odsavacky-mlieka/canpol-bab...