icon

Je investícia do odsávačky Medela za 329 € opodstatnená?

6. mar 2025

Ahojte. Vy už ste vedeli dopredu, že budete mať mliečko? Ja vôbec netuším, či Ano alebo nie.. tak čo sa týka odsavaciek veľmi váham, aby to nebolo zbytočne. A na poslednú chvíľu sa nechcem naháňať. Viackrát som si čítala rady od Vás, že medela sú naj. Ale takisto som našla aj rady na tieto , nižšie dam fotky . Čo myslite? 🧐

Strana
z2
autor
6. mar 2025
deti95060810
6. mar 2025

však objednáš aj po pôrode... za pár dní ju máš doma.

oceanahory
6. mar 2025

V pripade, ak je pre tebe prvorade dojcit, tak by som urcite vobec nezainvestovala do drahej odsavacky. Ja som tak tiez spravila...kupila som iba najlacnejsiu variantu Avent rucnej odsavacky, nech ju mam po ruke. Nasledne ked som zistila, ze odsavat budem musiet, tak som objednala kvalitnu drahsiu elektricku cez Alzu a mala som ju rano v boxe 😁🤷.

vkatush
6. mar 2025

Určite by som neobjednavala dopredu. V nemocnici mali niekoľko, mohla som si vybrať a kým som prišla domov, už ma čakala. Či kuriérom za pár dní alebo vybehneš do elektra, lekárne.

Urobiť si len prieskum dopredu, aby si vedela akú, keď na to príde.
V nemocnici som mala medelu, bola fakt úžasná, ale to bola tá najvyššia, čo keď som pozerala na nete, tak stála pár tisíc 😂
A doma som mala Aventku, spokojnosť. Aj na rozpumpovanie a aj na odsávanie, s viacerými stupňami, nastavila som si, ako som potrebovala.

hradnapani
6. mar 2025

cena v poriadku pre bezne uzivatelky nie je. A netreba dopredu kupovat, ved su ovela lacnejsie a tiez posluzia. Ja som mala manualnu za par eur a bohato postacila na tych par krat co som ju pouzila. Pri druhom ju nebolo treba vytahovat vobec.

hipuska
6. mar 2025

Určite nekupuj dopredu. Mne syn skončil v inkubátore, odsavcku mi na ten jeden deň požičali v pôrodnici (aj keď som nemala ešte čo odsať) a na druhý deň mi uz muž kúpil a doniesol. Všetko máš teraz jednoducho a ľahko dostupné, stači ti fakt pár základných veci.

zuzinka888
6. mar 2025

Tak ako si nastavena? Chces kojit? Je to pre teba priorita? Tak si kup kvalitnu elektricku. Pomoze ti na zaciatku rozbehnut mlieko, odsat nadbytocne aj budes mat vela, popripade budes odsavat ak sa babo nebude chciet prisat a materske mlieko je pre teba absolutna priorita. Ak to beries tak- bude mlieko budem kojit, nebude dam sunar -tak je to zbytocne.

autor
6. mar 2025

Ďakujem Vám.
Som nastavená tak, že by som chcela kojiť. Pokiaľ budem mať tu možnosť, tak umelé mlieka chcem vynechať úplne.. Preto sa radšej informujem dopredu, že ktorá by bola lepšia, aj lacnejšia. Pretože za tu medelu sa mi nechce dávať 300€ 🤣🙏 ako pride mi to dosť zbytočne, aj keď sa vraví, že je najlepšia.

autor
6. mar 2025

Určite by som chcela elektrickú, vraj je to oveľa ľahšie. A z tých troch by som si chcela kúpiť, ak sú teda dobré.

autor
6. mar 2025

A tie Odsávačky čo požičiavajú v nemocniciach, som úprimne nechcela po druhých mamičkach.. pride mi to nehygienicke. Ak sa to strieda teda..

janinah
6. mar 2025

Sice davno.ale ja som nutne musela odsavat v noci.prsia kamene a odsavacka zamknuta v akejsi kutici.kde pani s klucom mala prísť az rano do prace.myslela som.ze umrem do rana....
bez vlastnej odsavacky by som do nemocnice ani nešla.

oceanahory
6. mar 2025

Tie odsavacky v nemocniciach su lepsie sterilizovane, ako bude ta tvoja doma (ak bude) 🫣, takze nie vobec to nie je nehygienicke. Ved vacsinou matky odsavaju mlieko detickam, ktore sa predcasne narodili alebo su z akehokolvek ineho dovodu v inkubatore a pod. Myslis, ze by sa nedbalo o hygienu presne pri rizikovych detickach?

hradnapani
6. mar 2025

tak to nemusis mat vobec obavy, ved to sterilizuju

jankamiskova
6. mar 2025

Ani raz som neodsávala, a to bude mať dieťa v lete 2 roky ...za mňa úplná zbytočnosť ...kúpila som si tu z druhej ruky odsávačku, že pre istotu....no tu som hneď následne predala ;)

nattyond
6. mar 2025

Ja plne kojím a odsávačku som použila za 5 mesiacov maximálne 4-5x, ja mám nejakú strednú triedu od Aventu a úplne mi stačí 😊 takže záleží či budeš potrebovať odsávať lebo budeš chodiť od bábätka preč, ak budeš doma, tak ju využiješ len pri navyšovaní tvorby a prípadnom zápale, čo môže byt naozaj pár krát 😊 bolo by mi ľúto dať 300€ za niečo, čo plne nevyuzijem

milanemila
6. mar 2025

Ved medelu elektricku kupis normalne za 100e, ano mozno maju nejaky hyper super model za 300+, ale tu ta nikto kupovat nenuti 🤷🏼‍♀️
Ja som kojila obe deti vyse 1,5r a odsavacka bola pre mna v prvych mesiacoch na nezaplatenie, kedze som mala vela mlieka a deti dobre spali aj v noci, takze som si potrebovala odsavat.

lulu0123
6. mar 2025

Ja som odsavacku napriklad nikdy nepouzila.Dojcila som 3 deti,kazde 2 roky.

michaela789
6. mar 2025

Mám lacnú manuálnu avent len pre prípady núdze - zápaly napr., keď potrebujem vytiahnuť viac mlieka.
Za všetky kojenia dohromady som ju využila 2x. Keby som investovala do drahšej asi by to boli pre mňa zbytočne vyhodené peniaze. Lebo na také "pre istotu" úplne stačí aj lacná a jednoduchá.

diewcatqoo
6. mar 2025

Pri prvom som si odsavacku nekupovala, bola som rozhodnuta dojcit. V porodnici to moc neslo, doma som si neskor kupila Medelu, ale nejaku lacnejsiu variantu (uz si nepamatam, je tomu uz viac nez 8 rokov) a pouzivala som ju dost casto, lebo syn mal problem s prisatim, tak som mu prvych par mesiacov davala svoje odsate.
Druhe sa mi narodilo nedavno a poucena z minula som uz do porodnice brala odsavacku. V porodnici sice su erarne, ale radsej som chcela vlastnu. Kupila som si nejaku uplne lacnu rucnu. Dieta ma aktualne za par dni 8 mesiacov a odsavacku som pouzila raz - ked starsie chcelo silou mocou ochutnat mliecko 🤦‍♀️
Takze ono dopredu radsej moc neinvestuj, nevies, ci to vobec vyuzijes. A 300 Eur by som za odsavacku nedala ani nahodou.

freepalestine
6. mar 2025

Zabal si do porodnice vyzivne jedlo-snacky plne proteinov a dobrych tukov. Po porode vela jedz a pi. Babatko cim skor na prsnik priloz a snaz sa kojit tak casto ako sa da - nepozeraj na hodinky.. kludne aj kazdu hodinu. Prvy den babatku staci par kvapiek tvojho mlieka, ma mini zaludok, takze vobec do neho neni treba tlacit UM.
Ak budes casto prikladat netreba ti ani odsavacku. Priprav sa mentalne (a aj prakticky - kup si krem na bradavky) na to, ze ta prvy tyzden budu boliet bradavky.. treba sa naucit (YT video napr) ako sa ma babo spravne prisat; po kojeni natriet bdadavky, a ak mozno nechat prsia volne vetrat. Tiez tak okolo 3. dna sa ti prsia zvatsia, ztvrdnu, budu horuce a boliet. Na toto najlepsie zabera castejsie kojit a v teplej sprche masirovat. Za den-dva to prejde.
Vela stastia 🧡

ivka21
6. mar 2025

U nás mali len 1 na oddelení.da sa odsať aj ručne pri zápale je to teda aj lepšie ale tak určite takú lacnejšiu ručnú vyuzijes v prvé dni po pôrode. Do drahšej by som šla až keby som fakt musela odsavat

michaela329
6. mar 2025

Mám ručnú, keďže u mňa nakoniec žiadne kojenie nenastalo, úplne mi stačí na to moje odsávanie. Ale ak by som to mala ako na západe, kde ženy oddávajú a chodia do práce, určite by som zainvestovala. Medelu som si vyskúšala v pôrodnici a bolo to naozaj výkonné.

domak2
6. mar 2025

Ak chceš kojit tak ti odsavacku netreba vôbec. Ak chceš kojit aj odsavat, pripadne iba odsavat tak sa oplatí investovať. Ale ak ti je ľúto ceny tiež by som pozrela z druhej ruky, ved sa to dá vyvarit.

samik88
6. mar 2025

Niekto to naozaj nepotrebuje ,ale ak bude tvoje dieťa ako tie moje ,že sa obaja nevedeli dobre prisať a mne sa prsia nalievali ,tak je to dobrá pomoc. V nemocnici mali naozaj parádnu medelu ,ale ja som si kúpila lansinoh a bola som s ňou veľmi spokojná. Stojí okolo 100€. Ale pri prvom som mala pred pôrodom len tú manuálnu ,tiež som dopredu nekupovala elektrickú lebo som nevedela či ju budem potrebovať.

soraya25
6. mar 2025

Ja som dojcila(4 roky) ale aj zo začiatku odsavala mala som tuto v nemocnici a bola perfektná a inu som už nechcela potom aj na doma. Všetky komponenty k nej si kúpiš nové. Prvých 10 dni som len odsavala keďže dieťa bolo predčasne narodené a na neonatologii

radacak
6. mar 2025

Počkaj či budeš potrebovať a kúpiš potom
Pri prvej som nepoužívala vôbec . Teraz pri druhej sme išli kúpiť po caste domov s pôrodnice lebo ma bolelo prsia,rýchlo sa mi naliali...Použila som ju len v ten deň ,od vtedy nie ..kojime sa ,netreba ....

Mala som len obyčajnu , ručnú

nika23t
6. mar 2025

Mala som bayby, odviedla skvelú prácu. Potom som ju predala. Ja som si kupila najskôr ručnú, že pre istotu. Nakoniec som používala denne, tak som odkúpila elektrickú.

autor
6. mar 2025

@freepalestine ďakujem pekne ❤️🙏

majlo1234
6. mar 2025

Vykonnu odsavacku by ti za mna bolo treba, keby si chcela normalne hned chodit do prace a musela odsavat babatku doma. Na doma ti staci aj lacnejsia, a ak budes primarne dojcit, tak aj rucna.

jaroe
6. mar 2025

Ja som nemala doma ani len dojčenskú fľašu, nieto odsávačku. Vedela som, že chcem dojčiť a aj som dojčila. Nebolo mi k tomu treba nič.

Strana
z2