Je špeciálny kôš na plienky nevyhnutnosťou?
Ahojte,
viete porovnať využívanie špeciálneho koša na plienky a bežného zatváracieho koša (s použitím sáčku na každú použitú plienku)?
Je rozdiel v smrade v miestnosti? :D Prípadne aký kôš používate, aký máte systém na použité plienky?
Ďakujem
@anonym_autor pocikane plienky v kuchyni do kosa a pokakané von do kosa
Za mna- uplne neprakticke. Ano, neprepusta puchy. Ale ked som vyberala kos do kosa🤮🤮🤮. Plus taky tazky sacok to bol, ze som to ledva do konvy odniesla....pri najmladsiom som to vyperlickovala na 15litrove vedierko s uzatvaracim vekom a klasickymi vonavymi sackami, vynasam kazde 2-3 dni a nesmrdi. Ak smrdi, vyhodim do kosa skor.🤷♀️ vyslo to aj lacnejsie ako klasicky angelcare so speci kazetami🙃
Ak máte podlahové kúrenie tak je to iný zahul. My sme mali v podkroví v spálni kôš na podlahovke a po hoci len jednej pokakanej plienke sme s tým utekali vonku a to nevravim o tom keď sme ten kôš otvorili a vnútri to bolo vsětko mokré sparené a ten smrad bol extrem. Tak sme ten kôš darovali ďalej.
@anonym_autor my mame obyc ikea kos k prebalovaciemu pultu a sacik davam len 1x denne (vynasame pravidelne skoro kazdy den a recyklujem na to hocijake sakle - zo zeleniny, plienok, toaletneho papiera). V lete to aj nápriek tomu citit dost vyrazne, no sacik na kazdu plienku by som nedavala ani omylom, je to sialene neekologicke...
@anonym_autor nemali sme specialny kos, okakane isli na balkon a pri prvej ceste von do kosa.
Máme špeciálny koš od angelcare a kupujem aj špeciálne sačky do toho (kupujem ich na temu). Perfektná vec, chodíme vyhadzovať raz za 2 týždne cca.
Za mňa omnoho jednoduchšie a ekologickejšie ako dávať každú plienku do zvlášť sacku a vkuse vyhadzovať smeti. Je to aj veľký rozdiel, čo sa týka pachov. Zo speci kosa necítiť absolútne nič. A vieš ich kúpiť aj z druhej ruky za pár eur. Existuju väčšie hlúposti, toto je za mňa potrebná vec.
@malaopicka prosím ťa, ktoré sáčky kupuješ na Temu? Však ja tam neviem nájsť také s tou kazetou, len samotné sáčky. Alebo zvlášť si kúpila kazetu a sáčky? Neviem, ktorá by mi tam pasovala, tiež mám Angelcare.
@malaopicka prosím ťa, ktoré sáčky kupuješ na Temu? Však ja tam neviem nájsť také s tou kazetou, len samotné sáčky. Alebo zvlášť si kúpila kazetu a sáčky? Neviem, ktorá by mi tam pasovala, tiež mám Angelcare.
@petronela1985 kazetu mám ešte z originál náplne angelcare, kupovala som ich niekoľko mesiacov, kým som zistila, že sacky viem kúpiť na temu. Musíš mať kazetu ale.
@petronela1985 Na Aliexpresse sa dajú kupit aj s kazetou, ktorá sa dá otvoriť, je to ešte lepšie ako originál. A sáčky sú voňavé. Čiže človeka ani neodpáli keď ide kôš vyprázdniť ako tu niektoré písali 🙂
@petronela1985 Na Aliexpresse sa dajú kupit aj s kazetou, ktorá sa dá otvoriť, je to ešte lepšie ako originál. A sáčky sú voňavé. Čiže človeka ani neodpáli keď ide kôš vyprázdniť ako tu niektoré písali 🙂
@nila0622 ja mám originál otváraciu kazetu angelcare. Mne do môjho koša napríklad nesedela hentá kazeta z Číny. Záleží od koša.
@nila0622 ja mám originál otváraciu kazetu angelcare. Mne do môjho koša napríklad nesedela hentá kazeta z Číny. Záleží od koša.
@malaopicka Asi hej, moja originálna sa zas nedá otvoriť
@anonym_autor my máme obyčajný kôš v izbe tam dávame pocikane plienky a pokakane vyhadzujeme von. A tie pocikane každý druhý deň vyhadzujeme 😅 nič nám v izbe nesmrdi 😀
Zbytočná haraburda....bývam v byte. Na wcko som kúpila kos na bio odpad - lepšie tam drží veko. A vynasal muž vždy keď bol plný... niekedy aj raz za 3 dní. Nikdy nic nesmrdelo.
Mne pride total blbost všetko baliť osobitne do sáčku alebo skladovať hovienka 2 tyzdne v spálni pri posteli - fuj.
Zbytočná haraburda....bývam v byte. Na wcko som kúpila kos na bio odpad - lepšie tam drží veko. A vynasal muž vždy keď bol plný... niekedy aj raz za 3 dní. Nikdy nic nesmrdelo.
Mne pride total blbost všetko baliť osobitne do sáčku alebo skladovať hovienka 2 tyzdne v spálni pri posteli - fuj.
@44janica44 my nič neskladujeme v spálni pri posteli. Môj syn má vlastnú izbu, z ktorej sa vychádza na balkón. Na ňom máme koš. A plienky pokakané nemáme, lebo chodí kakať na nočník od 6 mesiacov. Okrem toho, opakujem, nič nesmrdí, lebo koš má spätnú klapku a vrecká sú voňavé, takže cítiť ak už niečo, tak len príjemnú vôňu. Čiže nie zbytočná haraburda, ale elegantné a omnoho ekologickejšie riešenie ako každý deň-dva behať s košom a vyhadzovať nové a nové sačky.
V kúpeľni sme mali vedro na trávové semeno, ktorý bol vzduchotesný - aj vedrá na farby majú taký vrchnak. V ňom sme mali voňavé sáčky z pepca a úplne to stačilo 🙂 nemáme v byte balkón, ani sa mi nechcelo každú pokakanú plienku baliť osobitne do sáčku ani hneď s ňou utekať do kontajnera. Toto sme vyniesli raz 2-3 dni, podľa potreby, vôbec to neprepustilo smrad okrem pár sekúnd, kým sa otvoril a zatvoril
@anonym_e1df6a tak asi si mala blby typ kosu, ja si bez toho neviem predstavit , dieta ma plienky dlhsie, na prebalovaci sa ti zmesti len do par mesiacov a potom ti na neho bude sadat prach takze treba pozerat na to co realne dlhsie budes potrebovat
@taktotedanie tak u nás som prebalovaci používala hádam do 2 rokov. Najprv na prebaľovanie a potom keď sa dieťa kúpalo som ho posadila a utrela... U nás vôbec nebola zbytočnosť ale bol v kúpeľni. A mala som tam aj kozmetiku pre deti a plienky čiže všetko po ruke.
Čo sa týka koša ja som ho nemala, pienku som dala do sacka a tašky na balkoniku a potom pri prechádzke som vyhodila do koša pred domom... Švagriná mala pri oboch deťoch... Je to individuálne. Mne sa nechcelo dať za to toľké peniaze...
@44janica44 my nič neskladujeme v spálni pri posteli. Môj syn má vlastnú izbu, z ktorej sa vychádza na balkón. Na ňom máme koš. A plienky pokakané nemáme, lebo chodí kakať na nočník od 6 mesiacov. Okrem toho, opakujem, nič nesmrdí, lebo koš má spätnú klapku a vrecká sú voňavé, takže cítiť ak už niečo, tak len príjemnú vôňu. Čiže nie zbytočná haraburda, ale elegantné a omnoho ekologickejšie riešenie ako každý deň-dva behať s košom a vyhadzovať nové a nové sačky.
@malaopicka každý deň idem von ... cize nie je to záťaž cestou zobrat smeti. Ajv kuchyni mam malý kos aby sa častejšie vynasal von, rovnako aj bio odpad vynasame max kazde 2 dní. Nevidím zmysel skladovať doma smeti aj týždeň vo veľkých kosoch.
Okrem toho používam eco plienky a eco vrecia na odpad.
Cize ekologickejšie riešenie ako tie voňavé plastové sáčky- mimochodom predpokladám ze ta vôňa je syntetická ako bežné osviežovače vzduchu cize pre zdravie detí a dospelych absolútne nevhodné.
Ja si neviem inak predstavit doma skladovat 1-2 tyzdne stare pokakane plienky aj ked v specialnom kosi. Radsej ich chodim vyhadzovat kazdy den.
Dala som do sáčku, zaviazala, smeti vyhadzujeme denne.
@anonym_e1df6a tak asi si mala blby typ kosu, ja si bez toho neviem predstavit , dieta ma plienky dlhsie, na prebalovaci sa ti zmesti len do par mesiacov a potom ti na neho bude sadat prach takze treba pozerat na to co realne dlhsie budes potrebovat
@taktotedanie mam skoro stvorrocne dieta, na noc este davame plienku a cely cas na prebalovacom pulte, dokonca si tam dieta samo vylezie, obliekam ju tam aj do pyzama. Najlepsia vec za mna. Kos na plienky sme dostali a nepouzivali, hadzali sme kazdu do sacku na plienky a na balkon.
@malaopicka každý deň idem von ... cize nie je to záťaž cestou zobrat smeti. Ajv kuchyni mam malý kos aby sa častejšie vynasal von, rovnako aj bio odpad vynasame max kazde 2 dní. Nevidím zmysel skladovať doma smeti aj týždeň vo veľkých kosoch.
Okrem toho používam eco plienky a eco vrecia na odpad.
Cize ekologickejšie riešenie ako tie voňavé plastové sáčky- mimochodom predpokladám ze ta vôňa je syntetická ako bežné osviežovače vzduchu cize pre zdravie detí a dospelych absolútne nevhodné.
@44janica44 ty nevidíš zmysel a mne to dáva perfektný zmysel. Každý si vyberie svoje. Ale hovoriť, že je to haraburda, keď nemáš skúsenosť, je absolútne zbytočná “rada”. Ostatné nekomentujem, vyberáš si veci z kontextu a nečítaš s porozumením.
@taktotedanie tak u nás som prebalovaci používala hádam do 2 rokov. Najprv na prebaľovanie a potom keď sa dieťa kúpalo som ho posadila a utrela... U nás vôbec nebola zbytočnosť ale bol v kúpeľni. A mala som tam aj kozmetiku pre deti a plienky čiže všetko po ruke.
Čo sa týka koša ja som ho nemala, pienku som dala do sacka a tašky na balkoniku a potom pri prechádzke som vyhodila do koša pred domom... Švagriná mala pri oboch deťoch... Je to individuálne. Mne sa nechcelo dať za to toľké peniaze...
@kathhii za bazari kupis za par eur este lacnejsie ako taky prebalovaci pult co ti zaberie kopu miesta
Za mna je to ubytocnost no kazdeho vec preferencii
@taktotedanie mam skoro stvorrocne dieta, na noc este davame plienku a cely cas na prebalovacom pulte, dokonca si tam dieta samo vylezie, obliekam ju tam aj do pyzama. Najlepsia vec za mna. Kos na plienky sme dostali a nepouzivali, hadzali sme kazdu do sacku na plienky a na balkon.
@anonym_9e9864 nemala som prebalovaci pult lebo to bola zbytocnost, hned som to po tyzdni davala prec
@44janica44 ty nevidíš zmysel a mne to dáva perfektný zmysel. Každý si vyberie svoje. Ale hovoriť, že je to haraburda, keď nemáš skúsenosť, je absolútne zbytočná “rada”. Ostatné nekomentujem, vyberáš si veci z kontextu a nečítaš s porozumením.
@malaopicka je to haraburda... maka to kamarátka po týždni to letelo z domu....mala som možnosť to vyskúšať, dakujem, neprosím.
Kde nečítam s porozumením?
A je to zbytočná haraburda za tým si stojím. Aké ľudia nakupujú v súvislosti s deťmi plno podobných haraburd.
Proste vyhadzovať plienky obalené vonavym igelitovym sáčkom. Mne to pride aj veľmi neekologicke. Pri všetkom čo robím sa snažím pozerať sj na túto stránku.
@anonym_autor ked mas zdrave babo pijuce materske alebo "normalne" umele mlieko, tak je kos speci kos zbytocny, lebo to prakticky necitit. ale ak mas dieta s nejakou intoleranciou, uziva probiotika, alebo zelezo, alebo nieco ine, tam uz byva zapach vyraznejsi a kos sa uplatni.
Ja mam taky kos aj kvoli vzdialenosti, kos v kuchyni je pomerne daleko od prebalovacieho pultu v izbe. Tie modre sacky z DM su tiez super, tie zas vyuzivam pri vacsich detoch, ked je frekvwncia prebalovania mensia. Takisto v hoteli nam dali taky špeci kos a to bolo super, lebo cim mensia izba, tym viac sa pachy skoncentruju
@kathhii za bazari kupis za par eur este lacnejsie ako taky prebalovaci pult co ti zaberie kopu miesta
Za mna je to ubytocnost no kazdeho vec preferencii
@taktotedanie na bazari kúpiš aj taký prebalovaci pult čo nezaberie veľa miesta... Ja si svoju chrbticu cením a neznášala som prebalovat na zemi alebo nízko na posteli...
Tie sáčky do tých košov mi prišli dosť drahé takže som sa na to vykašľala.
@taktotedanie na bazari kúpiš aj taký prebalovaci pult čo nezaberie veľa miesta... Ja si svoju chrbticu cením a neznášala som prebalovat na zemi alebo nízko na posteli...
Tie sáčky do tých košov mi prišli dosť drahé takže som sa na to vykašľala.
@kathhii ja mam chrbticu odpalenu a vobec mi to nevadilo
Sacky vies kupit lacno
@kathhii ja mam chrbticu odpalenu a vobec mi to nevadilo
Sacky vies kupit lacno
@taktotedanie na všetko máš argumenty 😀😀😀
Niekomu vyhovuje to a niekomu ono...
@taktotedanie na všetko máš argumenty 😀😀😀
Niekomu vyhovuje to a niekomu ono...
@kathhii tak ako ty na pult 🤷🏻♀️

@anonym_autor ja som pri prvej nemala ale teraz som kúpila. Mňa to nebaví nonstop behať von v tomto teple kvôli smrdu z plienok