Keď monitor dychu zachráni život

zuzska1
3. aug 2014

Ahojte kocky, prave zvazujem kupu monitoru dychu a citam tu rozne diskusie. Viac z vas napisalo, ze vam monitor dychu zachranil zivot. Zaujima ma, co treba robit, ked sa spusti alarm? Ci staci len nejako s babatkom pohnut a rozdycha sa samo, alebo ci ste museli podat prvu pomoc?

petrasto
3. aug 2014

nam v nemocnici ukazovali, ze treba zacat suchat, alebo silnejsie stlacit usny lalocik, pri klucnej kosti, prip. patu, asi az tak, aby to bolo babatku neprijemne, zvykne sa potom chytit naspat s dychanim. ak nie, tak potom uz zostava asi len poskytovanie prvej pomoci. ja monitor jednoznacne odporucam, min. pre pocit vasej istoty, hlavne v noci, aby ste sa kazdu chvilu nebudili ci je vsetko v poriadku.

stastenka42
3. aug 2014

@zuzska1 no ja by som bez monitoru ani nezaspala. ...najlepsie invtestovane peniaze. ..naozaj staci len stuchnut, proste aby sa prebralo a nadychlo. ..

dobromila1111
3. aug 2014

My ho máme tiež, spala som s ním oveľa lepšie. To človek nad tým ani radšej nerozmýšľa, čo ak..odporúčam kúpiť🙂

sjuzan77
3. aug 2014

Vo vacsine pripadov nastartuje dychanie dietatka uz len samotny zvuk toho alarmu. Je prenikavy a hlasny a kym niekto pribehne, dietatko sa zobudi a zacne dychat. Potom sa to moze javit ako falosny poplach. Ak dietatko nedycha, treba skusit bolestivy podnet, ktorym sa zaroven skusa stav vedomia, najcastejsie je to stisnutie usneho lalociku, ako spominala @petrasto. Umele dychanie novorodencom a malym detom sa dava trocha odlisne ako dospelym, dieta das na podlozku, zaklon hlavy sa nerobi a zacnes s dychanim - tvoje usta prilozis tak, aby si nimi obkolesila nielen usta dietata, ale aj jeho nostek. Aspon tak nas to ucili v cervenom krizi, ked sme robili certifikat.
Mna tu inak nevie nic tak nadvihnut zo stolicky, ako ked sa niekto vyjadri, ze za taku zbytocnost ako je monitor peniaze nebyhodi. Pri kupe vybavicky sa vyhadzuju peniaze za znackove kociky, xy bodyciek a dupaciek, ktore dietatko ani neznosi, ale na tuto dolezitu vec uz nezvysi 😕 pri tom kamaratke to zachranilo dieta..

loislane
3. aug 2014

Jednoznačne ísť do toho. Poviem ti, je to šok, keď začne húkať, ale za zachránený život bábätka to stojí!

lavazzake
3. aug 2014

kamarátke zomrel 5.mesačný chlapček...mala dvojičky a osud asi tak chcel, že pod dievčatkom zapla a pod chlapčekom zabudla...už sa nezobudil...ja som ho mala pri staršej a mám ho aj teraz, hocikedy keď sa v noci zobudím, pozriem, či bliká zelené svetielko a pokojne spím ďalej...ako povedala sjuzan77, rodičia kupujú blbosti a do niečoho, čo môže ich dieťaťu zachrániť život, nie sú ochotní investovať, to je na hlavu...

alietam
3. aug 2014

ja ti neporadim my sme to nekupovali a nemali ani pri jednom dietati a spala som vklude ani v porodnici sme to nemali ani jedna na izbe jedna sa pytala sestry ze to chce pre malu a natrafila na sestru ze naco jej to je ze oni to davaju len pre predcastniatka ani jedna z mojich kamosiek nemala ani jedna monitor 🙂

silvia5677
3. aug 2014

Ja monitor dychu nemám ale ani netvrdím ze je to blbosť. Moja sestra ho mala pretože mala bábätko vo vysokom veku a vravela ze dvakrát sa spustil vraj omylom (ktovie, možno naozaj babo prestalo dýchať a to pipanie ho prebralo a ona si myslela ze planý poplach). V každom prípade by bol asi u nás zbytočný, resp. by hucal v kuse lebo moja mala spi len na brusku a v podstate od narodenia stále "cestuje" či uz po postielke alebo posteli..😉

ervenka
3. aug 2014

@sjuzan77 este doplnim, ze pri umelom dychani u babatiek sa clovek nenadychne "z plnych pluc", a cely obsak vydychne, ale vydychne babatku obsah vzduchu, ktory ma v ustach,cize o mnoho menej ako sa robi pri dospelych.

elienka
3. aug 2014

@zuzska1 my sme mali naozajstný poplach 2x, ale stačilo ju silnejšie pohladkať, aby sa z toho najhlbšieho spánku prebrala, a ona sa krásne nadýchla a spinkala spokojne ďalej. ani sa nezobudila na to. zato ja som mala iné nervy potom. to už na monitore bola nonstop, či v postielke, ale aj v kočíku. mala som 3 monitory doma.mne ju nikto potom ani nechcel varovať, kým nemala ten plienkový monitor namontovaný.