Kedy je pravý čas na nákup detského tovaru v tehotenstve?

lucia0211
31. mar 2022

Ahojte,kedy ste začali nakupovať v tehotenstve kočík, postieľku, oblečenie?Ja som aktuálne v 23 týždni a moja rodina ma už naháňa do toho, že na čo čakám, že neskôr už bude nakupovanie pre mňa ťažšie... úprimne mám strach aby som tým niečo nezakrikla, keďže som na rizikovom,3 krát som už bola v nemocnici a raz som už aj potratila 😔.. jasné že by som najradšej hneď bežala do obchodov ale ten strach je vo mne a určite len tak nezmizne 🤦😔🤷 ďakujem za odpoveď 🙏

janickacrazy
31. mar 2022

@lucia0211 nuž je to na každej mamičke, kedy je ten správny čas, ja som sa napr. pri druhom bábatku tak tešila, že som hned po potvrdení tehu bežala do obchodu a nakúpila pár vecí len tak pre radosť, no muž tiež krútil hlavou, ale tak mne to nedalo, podľa mňa v tomto týždni už v pohode nakupuj a mysli pozitívne, všetko dobre dopadne

sapetka
31. mar 2022

@lucia0211 ja som 24 a planujem az po 30tt. Veci som si uz nasla na nete od vajicka kociar cez postielku po vanicku atd takze potom to len vsetko obejdam a budem cakat😃 termin mam koncim jula nevidim dovod osobne skor to nakupovat aby mi to tu stalo 3-4m.. ale kazda si robi inak.

miskamicha
31. mar 2022

@lucia0211 zacala som po 28.tyzdni. Ale je to na tebe...vsetko som objednala z netu 😉 nebehala som.kade tade...a slo to aj bez toho

karhu
31. mar 2022

po 24tt som pomaly zacala pozerat co to a okolo 30tt sa uz kupovalo

rora
31. mar 2022

Podla svojich financnych moznosti... kedze uz deti mam, ale vacsie, a nezostala mi po nich ziadna vybava, tak som postupne od 4 mesiaca zacala kupovat veci tak, aby to moc nezatazilo rozpocet, vacsina online, ale napr. oblecenie som kupila za par € v tesco vypredajoch.... za tu cenu som veru nevahala a necakala

paulinkaa2
31. mar 2022

@lucia0211 ahoj nakupovala som postupne od 20tt postupne. V 9m som chcela mať pokoj. Rodila som začiatkom augusta a prala som veci v júny. Co jedine týždeň pred termínom sme postavili postielku.

mamina0078
31. mar 2022

Pravy podla mňa pre každého iný záleží ci prve dieťatko alebo budete mat veci po niekom zdedene alebo všetko od základov bude treba kupovať my kupujeme postupne od 12tt. Nemám rada keď sa všetko kupuje rýchlo na poslednú chvíľu. V 12tt sme začali s kočíkom a autosedackami a postielkou ale postieľka príde až v 24tt (ručná vyroba) okolo 16tt sme zariadili izbičku (vymalovali, komodu postavili, prebalovaci pult atd) okolo 20tt oblečenie a okolo 24tt budeme už robiť posledný nakup hracky, kozmetiku, plienky... A nakoniec okolo 28tt pre seba veci do pôrodnice

nika0204
31. mar 2022

@lucia0211 ahoj je to len na tebe ako ty vhces…mozno maju pravdu vtom ze potom nebudes vladat😀zalezi od toho ako sa citis mne zname vraveli presne to iste ze v 7-8mesiaci uz nevladali s zobrali co prislo..samozrejme ak chces prevazne online tak je to bezpredmetne..pozei najrizikovejsie obdobie mas za sebiu a stat sa moze nieco aj pred a pocas porodu a tiez nebudes mat kupene?treba mysliet pozitivne a mozno si ajurobit radost🙂)ja som menej ako ty-ochvilku 19tt a oblecenie uz nejake pokupene mam a kocik mam vyhliadnuty a olanujem kupit o mesiac ked budu zlavy na den matiek😀😀zvysne tiez orevazne online ale urcite postupne budem kupovat mam ztoho radost😊

vilma7
31. mar 2022

Nezakrikla? Keby každá verí na zakriknutie, tak by všetky deti zomreli ešte pred pôrodom. Do pôrodu som mala všetko nakúpené, izbu nachystanu a syn má 5 rokov.
So zakriknutim to nemá nič spoločné.
Ale ak zdravím. Takže nakupuj kedy uznáš za vhodné.

euka210
31. mar 2022

@lucia0211 tak posledny mesiac uz treba mat vsetko nachystane, uz nebudes vladat...maju pravdu. Vela veci sa da cez net...postielku sme tak kupovali...mozes mat vybrate co kupis a kde a kupit az neskor. Ked si na rizikovom, tak ani vela vybehavat nemozes podla mna.

simona92101
31. mar 2022

@lucia0211 ja som kupovala postupne,len na kocik sme cakali 8 tyzdnov 🤷‍♀️ ono to je potom naraz dost velka suma a ja osobne som ku koncu uz nevladala ani chodit..

bolarazjedna
31. mar 2022

pre mňa správny čas je priebežne. V 4-5. mesiaci som len zbierala informácie, zostavila zoznam, čo nám treba, študovala som, čo všetko zohladniť pri kúpe kočíka, postielky, vajíčka, atď. Od 6. mesiaca sme začali postupne nakupovať, nábytok aj drobnejšie veci, oblečenie sme dostali. Vymalovali sme izbičku. Ešte nám niektoré veci chýbajú, teraz začínam 7. mesiac a plánujem v prienehu apríla dokúpiť, čo treba. V máji už len oprať, ožehliť veci. Čakáme na začiatok júla.
U nás moja mama je zhrozená, že už nakupujeme a zmontujeme nábytok, kočík, podľa nej by to nemalo stáť ani v detskej izbe, vraj to mám zaniesť ku nim radšej.....som v skupinke júloviek, veľa báb už má viac vecí, ako my, dokonca majú zbalenú tašku do pôrodnice. Takže musíš to cítiť ty.
Ja by som nedokázala všetko kúpiť za 2 týždne, a druhá vec, aj teraz sa ľahko unavým, neviem, ako bude keď budem mať ešte väčšie bruško a ešte bude aj teplo, možno mi opuchnú nohy, budem rada, že môžem doma oddychovať, a rátam aj s možnosťou, že čo keď sa začnem otvárať predčasne, potom budem musieť mať kľudový režim, alebo čo keď sa malý narodí skôr.

emalka
31. mar 2022

Ja som bola z tych opatrnejsich a kupovala som co najneskor to islo. Oblecenie z bazaru som zacala kupovat cca v 28tt, kocik v 30tt, postielku v 32tt, autosedacku tusim 36tt a ostatnu vybavu pomedzi to. Ako posledne kupil muz umele mlieko v den prepustenia z nemocnice 😏 Ostatne veci kupujem priebezne ako fusaky, overaly, zavinovacky a pod. Detska izba je velmi spartanska, teraz jej vela netreba. Postupne ako bude rast tak budeme zariadovat podla potreby.

aliaray1
31. mar 2022

@lucia0211 ahoj, mne sa osvedcilo nakupovat v 25tt a dobre sme spravili, vtedy som nebola este tak unavena, nemala som take bolesti, kopance a lahsie sa mi hybalo 😁.
Vela veci sme kupovali online ale je toho tolko na vyber, ze nas to stalo vela casu.

V 30tt som spominala ako dobre sme spravili, ze sme uz mali obehany a vybrany a kupeny kocik a tie veci, ktore sme chceli vidiet. V 33tt sme uz mali vsetko doma a teraz uz na to nemusim mysliet a len si uzivat vela spanku, radosti a prechadzok ked sa mi da a nie ked treba/musim.

jaris84
31. mar 2022

@lucia0211 ja som bola tiež riziková a kočiar som išla kupovať až keď som prišla z pôrodnice. Malú som nakojila,odovzdala babke a do hodiny a pol sme boli doma aj s kociarom😉.

siska53
31. mar 2022

@lucia0211 ja som mala.prvu vec uz v 4.m. okolo 25. Uz aspon neutralne veci, kedze babo sa nechcelo ukazat.. asi v 7.m.som.rieisla.kocik a postielku a zvysne, v 8.sme.uz konecne vedeli pohlavie,ntaknsom dokupila zvysok.
Pri druhom som.len vytiahla vsetko, dokupila ruzove, vymenila s kamoskou farby.. a vybavene. To tak okolo 6.m.asi.