icon

Kedy nakupovať veci pre predčasné narodenie dieťaťa?

nikaromankova2017
21. sep 2025

Ak by som mala tretí krát krvácanie a prišlo by predčasne narodené dieťa. Kedy je najlepšie kupovať už veci? Som 12tyzdni a 5 dní. Ďakujem.

zojanka
21. sep 2025

@nikaromankova2017 Podľa mňa stačí od 20 týždňa postupne. Každý mesiac niečo.
Ale pozerám že už máš 4 deti, takže už asi aké také skúsenosti máš, aj nejakú výbavu určite, takže asi nerozumiem otázke 😄

nikaromankova2017
autor
21. sep 2025
@zojanka

@nikaromankova2017 Podľa mňa stačí od 20 týždňa postupne. Každý mesiac niečo.
Ale pozerám že už máš 4 deti, takže už asi aké také skúsenosti máš, aj nejakú výbavu určite, takže asi nerozumiem otázke 😄

@zojanka Ďakujem pekne za radu.

domka222
21. sep 2025

Neverím, že aj keby sa predčasne narodilo,tak nemáš doma žiadne veci po 4 deťoch a ostalo by holé. Ak by sa aj narodilo o dosť skôr, mala by si čas tie veci kúpiť, pretože dieťa by hneď domov aj tak nepustili.

stellarstar
21. sep 2025

@nikaromankova2017 ty po deťoch nič nemáš? Ved najmenšie ma rok 🙈

thereisabear
21. sep 2025

Za hranicu prežitia sa považuje ukončený 24. týždeň. Predtým by som veľké nákupy nerobila. Skôr maj vyhliadnuté veci a pripravené peniaze na ne.

anonym_aab8db
21. sep 2025
@thereisabear

Za hranicu prežitia sa považuje ukončený 24. týždeň. Predtým by som veľké nákupy nerobila. Skôr maj vyhliadnuté veci a pripravené peniaze na ne.

@thereisabear no neviem ... poznám prípad kedy sa bábo narodilo v 24 tt - pred rokom a veselo si bábo žije bez komplikácii. sama tomu nechápe, ale v inkubátore bolo dlho to je pravda. .

thereisabear
21. sep 2025
@anonym_aab8db

@thereisabear no neviem ... poznám prípad kedy sa bábo narodilo v 24 tt - pred rokom a veselo si bábo žije bez komplikácii. sama tomu nechápe, ale v inkubátore bolo dlho to je pravda. .

@anonym_aab8db tak to dosť pochybujem, toho by bol plný internet. Tam je rekord 21. týždeň.

anonym_dffcdb
21. sep 2025
@thereisabear

@anonym_aab8db tak to dosť pochybujem, toho by bol plný internet. Tam je rekord 21. týždeň.

@thereisabear aj ja mam mamičku na fb v skupine ktorej sa dieta narodilo v 23tt a je zdravé už väčšie. Teraz tiež poznám jedno co sa narodilo v 24tt ale tam je to ešte krátka doba tak sa uvidí

betulinka1
21. sep 2025

@nikaromankova2017 nenakupuj. Ved aj tak by bolo v inkubátore este dlho. Nakupis podla toho aku bude potrebovat velkost, ked sa narodi. Teba poslu domov.

thereisabear
21. sep 2025
@anonym_dffcdb

@thereisabear aj ja mam mamičku na fb v skupine ktorej sa dieta narodilo v 23tt a je zdravé už väčšie. Teraz tiež poznám jedno co sa narodilo v 24tt ale tam je to ešte krátka doba tak sa uvidí

@anonym_dffcdb ja som v tom príspevku, na ktorý som reagovala, čítala 14tt, asi som slepá alebo to bolo zmenené. 24tt viem že je možné.

anonym_4d34f0
21. sep 2025
@betulinka1

@nikaromankova2017 nenakupuj. Ved aj tak by bolo v inkubátore este dlho. Nakupis podla toho aku bude potrebovat velkost, ked sa narodi. Teba poslu domov.

@betulinka1 neposlu...ma na výber... Aj ja som v nemocnici s malým... Narodil sa predčasne v 26tt...

betulinka1
22. sep 2025
@anonym_4d34f0

@betulinka1 neposlu...ma na výber... Aj ja som v nemocnici s malým... Narodil sa predčasne v 26tt...

@anonym_4d34f0 co som mala kamosky, tak tie isli domov a chodili za detmi cez den. To som nevedela, ze si mozu vybrat.

kiwi3
22. sep 2025

ja som zacala az koncom druheho trimestra.

evinku
Autor odpoveď zmazal
anonym_4d34f0
22. sep 2025
@betulinka1

@anonym_4d34f0 co som mala kamosky, tak tie isli domov a chodili za detmi cez den. To som nevedela, ze si mozu vybrat.

@betulinka1 všade som sa stretla, že som dostala na výber... Prešli sme zn jednej nemocnice do druhej a tienisté možnosti... Je to na tebe.. Si prijatá ako doprovod... Platíš si len stravu na deň ( raňajky, obed, večera) na každý deň, ktorý si tam... Je len na tebe, ci bývaš blízko a budeš chodiť do nemocnice denne, či viac krát, alebo budes ubytovana tam.. Neviem v ktorej nemocnici lezis a koľko to máš domov... My sme najprv ležali od domu 150km, tak odchod od dieťaťa by som neprežila a ostala tam s nim... Potom nás previezli do miesta trv. bydliska, kde mame nemocnici 10 min. tak by bolo zbytočné tak ostať (i keď sme dostali možnosť ostať, ak by som chcela).

nikaromankova2017
autor
8. okt 2025

Ďakujem Dámy. Nemám 4 deti. Dcérka nám zomrela po týždni a pár dní. Teraz čo som čakala tiež mi zomrelo. Chodím teraz po vyšetrenia. Ďakujem a vám držím palce.

anonym_8026e0
9. okt 2025

@nikaromankova2017 ja som rodila v 33. Ale podľa prvého pôrodu (37tt) som sa začala teda pripravovať skôr no i tak som toho veľa nestihla lebo som nepredpokladala taký skorý pôrod. Ak máš indície k tomu že bude predčasný tak sa príprav aj tak na začiatok ti toho moc netreba.
Mne potom mama a svokra pomohli a kúpili čo som nestihla.