Koľko obliečok a plácht do postieľky potrebujeme?

sophieeee
4. máj 2015

Ahojte kocky. Zhanam postelnu bielizen do postielky. Neviete mi poradit kolko ks plachiet nam bude treba a z akeho materialu? A ci treba zhanat deku na spanie ked cakame babo v juny a mame uz zakupeny spaci vak aj perinky. A este sa chcem opytat ze ci ste taketo zalezitosti objednavali z netu a ak ano tak z akej stranky.. Budem vdacna za kazdu radu 😊

dankaa78
4. máj 2015

nasa 15 mesacna slecna spi vo vaku.perinu a vankus planujeme dat az neskor ak bude spat na normalnej posteli.perinku sme vyuzili iba par mesiacov od narodenia.vyliezla z nej🙂objednavala som cez anjelikobchod🙂

seahorse27
4. máj 2015

Perinky a obliečky sme vôbec nepotrebovali. Plachty stačia 2-3 na výmenu, ja mám najradšej džersej - kupovali sme v Ikey. Vankúšik a paplonik som dávala pri dcérke az od roka, pri synčekovi plánujem rovnako. Spava vo vaku a zakrytý je takou pletenou dekou, ktorá sa da rôzne navrstvit ( tiež Ikea). Ešte by som odporučila mantinel/hniezdo - proti prievanu aj aby sa bábätko neudrelo o tyčky postieľky, ked sa začne viac pohybovať. Na leto Vám bude uplne stačiť spací vak a na jeseň ešte prikryjes dekou😉

bubulatko
4. máj 2015

My sme mali dve plachty a stacili nam a obliecky mame jedny lebo do roka babo aj tak nepotrebuje ani vankus ani paplon az po roku si mozes kupit aj mi sme tak kupili druhe obliecky a spacak som kupovala tiez neskor lebo zo zaciatku len v zavinovacke spala a potom len pod dekou takou tensiou v lete a v zime hrubsou asi tak.

bonaqa2013
4. máj 2015

malá ma 2 plachty -bavlnenú a frotú. Pozri detskápostel.com. Ja som objednávala z tejto stránky, ale určite predávajú aj inde.

gretocka
4. máj 2015

nakupovala som v Ikea plachty (asi styri) , gumene podlozky pod ne aj obliecky - pozor, Ikea ma svoje vlastne rozmery, takze ak obliecky, je dobre mat aj ich perinu. Vankusik som detom davala do postielky az v roku a su to len take nizke placate vankusiky. Spaci vak sme doma nikdy nepouzivali, maju ho len ako spacak na cestovanie.

esterba
4. máj 2015

Plachty bavlnené - Ikea, ks 3, ale nespáva na nich.
Perinku - máme len takú prešívanú deku, odkedy spí bez zavinovačky, do 5 min je odkopaná. Prakticky spí bez perinky. Vankúš - vôbec, keď mala soplíky, spala na mojom.
Spací vak - mali sme požičaný, bez úspechu.
Zavinovačka - cca do 5 mesiacov, obišli sme sa s 3-mi.

janickacrazy
4. máj 2015

My máme tri plachty do postieľky a perinku, malý spával najskor v perinke a potom, ked sa do nej už nezmestil tak na nej. Vankúš som nedávala do roka, paplon odmietal, takisto spací vak nula bodov. Tiež odporúčam to hniezdo, je to pekné a praktické. Vankúš a paplon som kúpila až neskor, tiež z nejakej webovej stránky, ael už si napamatám ktorej. Kúpila som neutrálnu žltú farbu, aby bolo aj pre chlapca aj pre dievčatko.

jasminet
4. máj 2015

vsetko co sme potrebovali do 1 roka pri detoch bolo: hniezdo 2ks, plachta 3-4ks, spaci vak 2ks, 1ks deka - ani hruba, ani tenka...nic viac, nic menej...smejem sa ked vidim tie 14 dielne supravy do postielky pre novorodenca...

mima9999
4. máj 2015

My sme potrebovali 3 ks plachticiek, Španielsku decku, potom aj tenisu nejakú, 2ks zavinovaciek, spací vak sa mne neosvedčil lebo maly mi dosť grckal, ešte 2 ks hniezd okolo postieľky a mala som vankúšik proti grckaniu je taký zošikmený- ten bol super. Maly sa mi narodil na konci apríla a spinkal v zavinovačke kde pod hlavičkou mal plienku bavlnenu keď grckal vymenila som a keď bolo chladnejšie ešte som prikryla decku. Perinku som používala od roka. Od 16mesiacov ten úplne prvý tenučkých vankúšik.