Kompletný zoznam potrebnej výbavy pre bábätko
Dobrý deň, čakám prvé bábätko som v piatom mesiaci a fakt neviem čo skôr kúpiť. Zatiaľ mám zopár veci ktoré mi niekto podával a viem že na internete sú zoznamy ale ja by som skôr chcela keby ste mi poradili vy. Naozaj všetko čo mi bude treba. 😅 Budem rodiť koncom mája a anonym mám preto že mne ešte brucho vôbec nevidno a veľa ľudí v okolí nevie o Tom že som tehotná. Ďakujem vám za odpovede všetkým.
@lucia13022023 a tu ponožku môžem zabaliť aj do zavinovačky? Lebo keď je monitor dychu nemalo by byť bábätko v perinke a ešte by som chcela si priložiť postieľku rovno k posteli nech mám malého najbližšie tak neviem ako to budem riešiť s tým
Môžeš. Ja som mala tiež malého v postieľke pri mne a nevedela som, našťastie len deň, že monitor dychu zachytí môj dych a keby sa niečo deje, tak nepipa lebo zachytáva mňa...
@lucia13022023 tak čo teda radšej tu ponožku?
Za mňa áno. Napríklad keď budeš mat babo v obývačke /kočíku to je jedno, nemusís prenášať celý monitor dychu, len babo.
@lucia13022023 a to je na káblik alebo cez mobil? 😅
Ja som začala s nákupom okolo 7. mesiaca 😃 Všetko sa dá objednať, do troch dní je to u Teba. Kocarik, vajíčko, deku do vajíčka, postieľku s matracom, vaničku, monitor, kôš na plienky, podložku na prebaľovanie, fľaštičky, hniezdo a zavinovačky aby som mala hneď po príchode doma. Monitor mám na plienku a kameru do izby. Tiež bavlnené plienky - tie si pýtajú aj tri do pôrodnice. Oblečenia mám na prvé tri mesiace asi dosť...potom si určite pozri zoznam vecí do pôrodnice pre Teba, je toho tiež celkom dosť...a ostatné veci ako stolička, odsávačka, hojdačka....to budem riešiť za behu 😁
@michaela329 ďakujem 🤗 a aký monitor na plienku?
Snuza hero - u nás v rodine s ním mali fajn skúsenosti, ale ponožka je tiež fajn.
Cez mobil a áno zabudla som povedať, jedna z najdôležitejších vecí je kvalitné vajco, nie vajco z trojkombinácie
Možno to vyzerá ako blbosť, ale rektalne rúrky proti kolike, Espumisan - nám to skrátilo rev počas večerov
Devit (dáva sa od 2 týždňov)
Odsávačku sopľov
Odsávačku materského mlieka
Bavlnených plienok do aleluja, lebo ak má bábo reflux, tak to len utieraš grcky
Vaničku a podložku do vaničky
Prebaľovaciu podložku tvrdú a na to jednorazové podložky
Bambusovú osušku, máme Xkko z DM, za mňa top
Do pôrodnice na zadoček Bepanthen, my sme potom dávali Weledu proti zapareninám a Weledu aj do kúpeľa, super prírodná kozmetika
Nosič ti stačí aj neskôr, my sme mali od 3 mesiacov, ale elastická šatka pre novorodenca je na nosenie super 😊
Pre seba do pôrodnice určite zabaľ intímnu spŕšku, za mňa asi najlepšia vychytávka, spolu aj s popôrodným vankúšom (akékoľvek poranenie ťa na obyčajnej stoličke bude bolieť)

Voenc toho nepotrebuješ veľa.
Postieľka
Monitor dychu/owlet ponozka
Kamera
Vanička
Oblečenie, idealnw rastúce, vyzdei ti ho aj 4m
Kocik
Spací vak/zavinovacka
Nosič ak chceš
Ostatné môžeš dokúpiť za pochodu, ako lehatko, stoličku,hraciu podložku, penovu podložku atď.
Ale novorodenec a dieťa do 3m nepotrebuje takmer nič.