Kozmetika do pôrodnice

1mimka18
17. máj 2022

Baby aku preste ste mali kozmetiku ? Citala som ze ma byt neparfumovana len ziadnu mi nenaslo na nete
sampon, sprcháč a intimny gel este nieco som zabudla? ( take ako pasta a pod nepisem)

lenkadenisa
17. máj 2022

@1mimka18 z DM alverde napr je neparfumovana, ale aj väčšina sensitive vecí. Ale veď si vezmi čo chceš, čo tebe vyhovuje.

lara45
17. máj 2022

@1mimka18 ak pre seba tak popôrodné vlošky a ešte som si ja osobne kupovala mastičku na bradavky predsa bolo to moje prvé dieťa a záleži od toho ako bude sať ale mne mastička veľmi pomohla pretože som mala až skoro dokrvavené bradavky len je na tebe aku mastičku si zvoliš.A inú kozmetiku no asi podľa toho čo použivaš doma tak aj tam.

beata_k
17. máj 2022

@1mimka18 Moze byt aj parfumovana. Neboj, babatku je to jedno.

beata_k
17. máj 2022

@lara45 Staci kokosovy olej.

lara45
17. máj 2022

@beata_k ako píšem záleži čo si vyberie mne lekarka odporúčala mesocain gel a použivala som ho max2.dni kým som si telo zvyklo.

beata_k
17. máj 2022

@lara45 No ved ano, kazdemu ako vyhovuje. Nech skusi, sama uvidi.

1mimka18
autor
17. máj 2022

@beata_k takze neje podmienka neparfumovana? Som prvorodicka tak sa pytam

alanko20
17. máj 2022

Ja som mala balea med sprchac aj sampon, boli uplne bez vone

beata_k
17. máj 2022

@1mimka18 Nepocula som o tom. Mam 2 deti a nemali s tym problem. Teda ak hovorime o sprchovom a telovom mlieku. Nie o parfeme vyslovene.

izabela181
17. máj 2022

@1mimka18 tak v pôrodnici kde som rodila nemali prikázané že musí byt neparfumovana, ja som mala normálny Nivea sprchac ale tak ak chceš kvôli bábätku tak si kľudne kup nejaký detský neparfumovany alwbo klasické detské mydlo 😊 to potom využiješ aj pre babo 😊 a sampon…no ja som mala šťastie že maly prespal skoro cely čas v pôrodnici ale kebyze bol ako niektoré deti čo plakali v iných izbách od rana do večera nemal by som čas ísť si umyť hlavu určite 😆 a intímny gél som nemala žiadny, sprchovala som sa odspodu len čistou vodou

1mimka18
autor
17. máj 2022

@izabela181 dakujem a este ma napadlo lieh na pupcek aky si mala? A poporodne nohavicky si mala tie jednorazove ci klasicke?

ckatka
17. máj 2022

@1mimka18 ahoj.. Nič nie je podmienka. Tvoje dieťa....tvoje telo...hádam si nemyslíš, ze v pôrodnici ti niekto bude kontrolovať kozmetickú tašku?
Úprimne....stačí ti detské mydlo. 🤷‍♀️
Parfumovaná kozmetika sa Neodporúča preto, lebo babo chce cítiť tvoju prirodzenú vôňu...nájsť bradavku a cítiť mlieko..nie jazminovy čaj s grepom a pod....
Ja viac ako akúkoľvek kozmetiku som v pôrodnici ocenila vreckový nožík a bebe keksy 😂 (všetko nám dávali hygienicky balené, ze vyklepana a vyčerpaná a ešte s infuzkami a kanylamiv rukách som to proste nevedela otvoriť).
Lanolin na bradavky a suchú kožu...A minibalenie šampónu a krému na tvar...A to stačilo...

ckatka
17. máj 2022

@1mimka18 a lieh na pupcek napríklad môj manžel vôbec neodporúča (lekár). V pôrodnici pupcek ošetrovali sestry a ja som ho viac nechytala, krásne odpadol po par dňoch doma sam. To.ti do.porodnice vôbec netreba.

petamich
17. máj 2022

do porodnice som mala: sprchac neparfumovany od aderma ale to len preto, ze v tehotenstve ma svrbelo telo a tento mi pomahal, sampon normalny, deodorant, krem na tvar, vlhcene vreckovky od molitex, potila som sa jak svina, betadin mydlo na poporodnu ranu, cicatridina sprej na poporodnu ranu, balzam na pery, poporodne vlozky u nas mali, podlozky boli nedostatkovy tovar, medelu krem na bradavky

erinka90
18. máj 2022

@1mimka18 pri 1. dietati som si tiez lamala hlavu nad neparfum.kozmetikou, dlho som sa nesprejovala (len gulickou) a len detskym mydlom kupala a dcerka? Otrasne prisavanie aj dojcenie...teraz pri synovy ledva cakam vecerny relax kedy si vyberiem vonavy sprchac, natriem telovym mliekom a veselo sa sprejujem...a syncek? Ide si ako odsavacka.....jedine co mozem odporucit je mat Lansinoh lanolin, cicatridinu, balzam na pery (ten aj pocas porodu). Drzim palce 🙂

jaskolka
18. máj 2022

Mne ani len nenapadlo, že by mala byť dáka extra kozmetika, mala som v oboch prípadoch to, co bežné používam doma, klasický šampón, sprchac tuším ze Palmolive a balzam na pery
Masticku na bradavky som nepotrebovala vôbec, mala som len cicatridinu sprej.

izabela181
18. máj 2022

@1mimka18 lieh na pupok mali v pôrodnici ale na doma som potom kúpila v lekárni, proste som si vypýtala lieh na pupok a taký aký dali som používala 😆 a poporodne nohavičky sietkovane jednorazové tie boli super tiež som kupovala v lekárni 😊 ja som rodila normálne aj s nástrihom a hlavne pomohlo to že som mala izbu kde bol kúpeľňa tak tie 3 dni v pôrodnici vždy keď som išla cikat išla som rovno do sprchy a opláchne som sa odspodu 😊 a rodil som v lete a bolo brutálne teplo tak občas cez deň keď maly spal a sa dalo tak som si stiahla nohavičky a vetrala na posteli 😊 to mi poradili sestričky

kantruska
18. máj 2022

@1mimka18 Ja som si nebrala do pôrodnice sprchový, ale detské mydlo bupi. To mi aj tam odporučili, pretože má hojivé účinky a je neparfumovane. Malinka už má 3 mesiačiky a keďže kojím, tak stále používam mydlo bupi. Ale šampón som mala klasický Head&shoulders.
Co ti môžem poradiť, rodila som klasicky s na strihom, tak si kúp domov Betadin. V pôrodnici mi ho striekali, ale doma som si ho dávala sama v sprche. Rýchlo som sa vďaka nemu zahojila.

1mimka18
autor
18. máj 2022

@kantruska https://www.drmax.sk/betadine-dezinfekcny-rozto... tento? 😊 ako si ho pouzivala neje pri nom pisane

kantruska
19. máj 2022

@1mimka18 Ja mam inú krabičku, takú bielo hnedú, ale asi to je to iste. Keď sa v lekárni opýtaš, tak ti dajú správne. Je pri ňom napísané ako používať. Dala som si trosku na ruku, rozmydlila, natrela zospodu, chvíľu počkala a oplavhla vodou.