icon

Kupujete hračky a výbavičku popredu?

lulu_lu
25. júl 2013

Babuľky, moja kamaratka ma strasi s tym, ze je este velmi skoro kupovat-ze to nerobi dobrotu... Je poverciva. ja poverciva nie som vobec. Preto chcem vediet Vas nazor ako ste na tom Vy. Ci nakupujete dopredu, ked mate este babo v brusku, alebo ste nakupovali ked ste boli tehotne. 🙂 Vopred dakujem

sense
25. júl 2013

@lulu_lu urcite to bude novy kocik, velakrat na nete najdes velke cenove rozdiely preto je lepsie popozerat viacere stranky...na nete najdes takmer vzdy lacnejsie ako v kamennom obchode....len predtym ako si nieco cez net kupis zvlast co sa vybavicky tyka je dobre vidiet konkretnu vec aj nazivo

kristinaanna
25. júl 2013
lulu_lu
autor
25. júl 2013

@kristinaanna dakujeeeeeem 🙂

katren
25. júl 2013

@lulu_lu prepac, ale ked mas babo v brusku, tak si tehotna, nie?????
to len na margo vety: "Ci nakupujete dopredu, ked mate este babo v brusku, alebo ste nakupovali ked ste boli tehotne"
ja som nakupovala postupne, od 30tt som mala nariadeny kludovy rezim, na kocik som cakala 4 tyzdne, tak som bola rada, ze som to stihla vopred vsetko vybavit 😉

lenkacomrie
25. júl 2013

@lulu_lu No tak tento vyzerá byť cekom v pohode a je aj pekný.

lenkacomrie
25. júl 2013

@lulu_lu a ktorú farbu?

miku1
25. júl 2013

@lulu_lu Nerozumiem síce tvojej vete o bábe v brušku alebo keď som tehotná🙂 Ale nevadí🙂 Ja som nakupovala asi od nejakého 4teho mesiaca. Vkľude a pohode som si postupne nachystala všetko čo som potrebovala. Určite by som to nenechávala na poslednú chvíľu alebo nedajbože po pôrode.

lulu_lu
autor
25. júl 2013

@katren
@miku1 MYSLELA som to tak, že tehuľky teraz,, čo Vám býva bábatko v brušku( teda ste tehotné) a tie čo boli kedysi tehotné (čo bývalo volakedy bábatko v brušku)🙂))) ale uznávam, je to trošku blbo napísané :/, ale už to neviem opraviť :/

lulu_lu
autor
25. júl 2013

@lenkacomrie asi zeleno sivu by som pristala🙂

lenkacomrie
25. júl 2013

@lulu_lu presne tá je tam taká jediná naj , čiže ten hore na obrázku, áno?

katren
25. júl 2013

@lulu_lu 😉 😀 😀

marcela1992
25. júl 2013

Ja som nakupovala od 20tt 🙂

svetlusska
25. júl 2013

ja som kupovala postupne asi od 5 mesiaca 🙂 akurat kocik som kupila ked som bola asi v 8 mesiaci...ak by som mala riesit vsetko naraz tak ma slahne. 🙂

evabb35
25. júl 2013

@lulu_lu To je podľa mňa nevyhnutnosť v dnešnej dobe. Už sa nededia a neposúvajú vecičky v rodinách ako to bolo kedysi a takisto už po narodení rodina nezásobuje mamičku potrebnými vecičkami. Navyše dnes je tovaru pre deti neúrekom, nie ako kedysi bolo v ponuke pár kočíkov, pár dupačiek, jeden typ postieľky, pár typov hračiek a hotovo. Takže kým sa vôbec zorientuješ v celej ponuke, naštuduješ si všetky novinky pre deti či už oblečenie, hračky, kočíky, autosedačky a vyberieš z toho, čo potrebuješ do pôrodu zohnať ešte a čo po pôrode a spíšeš zoznam, tak to zaberie kopec času. Zase niečo to aj stojí, takže málokto si môže dovoliť si všetko nakúpiť z jednej výplaty a dobré je vyhradiť čas aj na zistenie cenových ponúk v rôznych obchodoch, či sledovať výpredaje. Navyše dnes nie je predčasný pôrod, či rizikové tehotenstvo posledné mesiace sci-fi, takže radšej je dobré byť nachystaná skôr ako potom sa naháňať po obchodoch počas šestonedelia s malým plačúcim novorodencom.

miku1
25. júl 2013

@lulu_lu V pohode. Hlavne, že sme sa pochopili 🙂

googlinqa
25. júl 2013

nic som dopredu nekupovala a ked sa blizil den d len vecicky do porodnice, vetko ostatne potom

lulu_lu
autor
25. júl 2013

@googlinqa nebol čas, alebo si poverčivá? :p

googlinqa
25. júl 2013

@lulu_lu v tomto smere som poverciva a najprv nech vsetko dobre dopadne

katrinka8
25. júl 2013

Ahoj, ja som kupovala vybavicku cca od toho 20. tt - ked sme vedeli, ci bude chlapcek alebo dievcatko, ale v konecnom dosledku aj tak najviac tych neutralnych veci (clovek nikdy nema 100% istotu, kym sa babo nenarodi 😀 ). Presne z toho prozaickeho dovodu - neskor uz clovek nebude mat tolko energie a sily na nakupy. Kociar sme tiez kupovali cca v takom obdobi. Nebolo to lahke rozhodovanie, zda sa mi, ze to bola vacsia veda ako auto vyberat 😀

Hracky sme nekupovali skoro asi ziadne, novorodenec toho nepotrebuje vela, a okrem toho sme podostavali po narodeni babatka take kvanta hraciek (tento stav trva stale), ze sa nam byt nimi pomaly ale isto zacal doslova zapratavat (a to malej hracky velmi teda nekupujeme). Pre tie najmensie babatka je dolezite, co sa hraciek tyka, sledovat hlavne "vahu" hracky, lebo vacsina tych hrkaliek a pod. su dost tazke, babatko ich ani nevladze udrzat v rucicke. Ako jedna z prvych hraciek sa nam osvedcila taka detska retaz - su to take umelohmotne kruzky pospajane (no, teda kruzky, kosostvorce a trojuholniky, aby som bola presna), ktore sa daju poodpajat na jednotlive kusy - lubovolne dlhe. Najprv staci babatku len 1 ten clanok, trenuje si drzanie v rucicke a dobre sa im to "ozuzlava" 😉 Kupili sme to v Draciku, mame skusenost, ze ked sme to neskor aj zhanali pre ine deticky ako dar, tak to malo velky uspech - a je to uplne jednoducha, obycajna hracka 🙂 No a este mali uspech u nas a aj u znamych take gumene knizocky. Maju obvykle zo 4 - 5 stran, jedna z nich obvykle piska. Ale take na ozuvanie aj "citanie" 😉

Co sa veciciek tyka, niekto neodporuca kupovat vela malilinkych. Ale neviem, dcerka ked sa narodila, mala 54 cm a 3.750g - co je celkom dost. A aj bezne najmensia velkost oblecenia 56 jej bola asi mesiac velka. A to sa ta najmensia - 50-ka ani nespomina, ze by sa mala kupovat a je urcena akoze pre nedonosene deti. Nakoniec tu 56-ku nosila minimalne 2 mesiace, ak nie viac. A veru som ocenila, ze sme mali tych body a dupaciek, polodupaciek atd. viac ako tie doporucene 3-4 ks. Lebo naplnit pracku tymto systemom by sa mi asi nepodarilo, a prat kazdy den v rukach teda naozaj nebol cas. Takze som radsej pokupila viac kusov (resp. som aj viac mala podedenych) a velmi mi to pomohlo. Nemusela som stresovat, ci budem mat babatku co obliect. A este jedna rada, pozor na kupovanie sezonnych veci dopredu (vetrovky, zimne overaly, vyslovene letne oblecenie atd.) - nikdy sa dopredu neda odhadnut velkost babatka (a ani velkost oblecenia vzdy nesedi s jeho oznacenim od vyrobcov), preto sa moze lahko stat, ze dopredu kupena zimna vetrovka bude babatku dobra az v lete, a tak ju vobec nevyuzijes. Naopak, body akejkolvek velkosti, teplaciky ci tricka, pyzamko - tie sa Ti zidu v v kazdom veku a v kazdom rocnom obdobi 😉

No a co sa kocika tyka, treba zvazit ovela viac veci ako v tom clanku, co tu bol link. V prvom rade velkost kociara ako celok - ak byvate v panelaku a mate obmedzene moznosti, co sa vytahu tyka - pomerat vytah a pomerat kocik. Ak nemate vytah - velmi dolezita vaha kociara - aby si nemusela hore-dole schodmi tahat 20kg kociar + dieta. Ak mate auto aky je velky kufor - a zvazit, aky velky je kociar, ked ho zlozite - ci vojde do kufra. No a ci nieje velmi zlozite ho skladat - rozkladat. Aby ste sa pri "nalodovani" 20 minut nezabavali skladanim kociara. Potom ci mas zimne alebo letne babatko - ja som mala letne. A zdalo sa mi dost od veci davat 6-mesacne babo do sportaka v decembri. To este nesedi, nie je tak velmi pohyblive, v sportaku fuka na dietatko ovela viac ako vo vanicke. Preto som chcela kociar, kde je vanicka vacsia, aby v nej babo vydrzalo viac ako tych 6 mesiacov. Nakoniec vydrzala takmer 10 a do sportaka sla az na jar 😉 Dalsim mojim kriteriom boli kolesa - byvame tam, kde je v zime obvykle aj sneh a lad - s malymi kolieskami by som asi po takom terene tazko manevrovala. Takze vacsie kolesa. No a co sa sportovej casti tyka, najdolezitejsie pre mna bolo, aby sa chrbtova cast dala polohovat uplne do lahu (ak ma babo spat, tak v takom "pololahu" to nie je celkom dobre pre chrbticu, odhliadnuc od toho, ze to ani nie je pohodlne), aby sa dali napolohovat aj nozicky (niektore kociare sice idu do lahu, ale taka cast pod nozickami ostava ohnuta a nozicky su do hora).
Co sa tyka vyskovo nastavitelnej rucky, tak to uz maju takmer vsetky kociare asi. Taksito ako 5-bodove zapinacie pasy pre babo. My sme celkom vyuzili aj vajicko (autosedacku pre babatka) naklikavaciu na podvozok (sucast 3-kombinacie kociarov), obcas sme museli nieco vybavit, a ked babo v aute zaspalo, tak sme ho nemali to srdce budit prenasanim do vanicky - tak sme len rychlo naklikli sedacku. Ale zase nie je to nutnost, podla mna sa bez toho da v pohode vyzit 😀
Tych kriterii je tak vela, ze je celkom zlozite najst kociar - kombinaciu, ktory splna vsetky kriteria. Niekedy premyslam, ci by nebolo jednoduchsie kupit osobitne hlboky kociar a potom osobitne sportak - a kazdy presne "sity na mieru" 😀 Ale je dobre najskor si vytipovat par kociarov, ktore splnaju kriteria, ktore mas (dobre su na to aj diskusie, aj tuto na MK), popytat sa na skusenosti inych mamiciek (tam sa dozvies aj take veci, co by Ti vlastne mozno ani nenapadlo sledovat), a potom si ist vybrane kociky nazivo poobzerat do obchodu, poskusat v reale. A potom skusit kupit ten konkretny cez internet, lebo tam je to naozaj o dost lacnejsie ako v kamennom obchode. Niekedy je dobre zvazit kupu kociara aj v bazare - vacsinou su v dobrom stave a za super cenu.

Tak vela stastia pri vybere - ci uz vybavicky, hraciek ci kocika 🙂

stellamaris
25. júl 2013

@lulu_lu ja som nakupovala od zaciatku tehotenstva,bolo prichystane vsetko ,dokonca aj kocik a maly sa narodil par tyzdnov skor,takze sme vsetko vyuzili.Oblecenia mam dost nakupeneho,myslela som prakticky,posledne tyzdne tehu som chcela vyuzit na oddych,a nie na nakupy 😉

aristka
25. júl 2013

@evabb35 tak to by si sa čudovala ,veci sa dedia a dokonca nielen medzi rodinou, ale aj kamoškami v mama centrách sa robia bazariky....mladý majú hypotéky a nie každý ,najme prvé vecičky ,ktoré vynosí najmenej sú ochotný dať veľké peniaze... 🙂

evabb35
26. júl 2013

@aristka Tak to máš super rodinu a super kamošky. Kočík, lehátko som si kúpila z bazáru. Kočík som mala kúpený asi mesiac pred pôrodom. /Rodila som v 36. týždni/. A samozrejme nejaký čas trvalo, kým som inzerát na kočík našla - nepamätám ako dlho som ho hľadala.

evabb35
26. júl 2013

@lulu_lu veľa malých vecičiek sme museli dokupovať po pôrode, lebo všetci ma strašili, že bude veľké dieťa a nakoniec to dopadlo úplne inak. A keďže nás trápil reflux a musela som bábätko prezliekať často, tak sme mali tých malinkých vecičiek veru dosť. Hračky pre bábätká som dokúpila až po pôrode - takú plátenú mäkkú hrkálku, čo sa dá navliecť na ručičku - pravdupovediac pred pôrodom by som také čudo určite nekúpila, lebo ma to vtedy vôbec neoslovilo. Pre mňa dôležitejšia ako kočík bola autosedačka - tú som kúpila zlacnenú a využili sme ju veľmi dobre. Pôvodne som chcela kúpiť kočík s autosedačkou, ale na predajni také ani nemali, podľa obrázku som kupovať nechcela, lebo boli to už aj drahšie kočíky, tak nakoniec som kúpila zvlášť kočík a zvlášť autosedačku.

lulu_lu
autor
26. júl 2013

@katrinka8 dakujem sa super rady 🙂))))

manika18
6. aug 2013

ja som si nakupovala pomaličky asi od 6 mesiaca i ked som sa tomu bránila, ale teraz som na konci 8 a uz nevladzem, takze som rada ze uz mám skoro vsetko doma 🙂)))

ikeashop
14. sep 2013

Výbavičku stačí kupovať cca 3-4mesiace pred pôrodom 🙂

detskeoblecko
15. sep 2013

veru, ja osobne si tiez myslim, ze skor dopredu...ale nie od skor ako prejde prvy trimester...no hracky sa mi zdaju byt zbytocne pred porodom, mozno max. jednu, skor to oblecko a jasne, v nejakom 7-8 mesiaci aj kocik

zena77
16. sep 2013

@galaxy napísala si to pekne - keď je maminka spokojná je aj drobeček, - je to tak 🙂
🙂 🙂 🙂 🙂

ikeashop
30. sep 2013

u nás v eshope od 10.októbra budete môcť nakúpiť kompletnú detskú výbavu pre vaše bábätko 🙂

bocianikcom
Odpoveď bola odstránená