Látkové plienky do nemocnice

13. okt 2021

Ahojte do nemocnice si mame vziať Jednorazové plienky ale aj látkové/bavlnené plienky aspoň 2-3ks chcem sa opýtať to používate na prebaľovanie alebo ako podložku pod hlavičku dieťaťa alebo vlastne na čo sú potrebné? Ďakujem som prvorodicka a veľmi ma to zaujíma ci ich mam kúpiť tie klasické štvorcové alebo také ako plienka bavlnené. Preto sa pýtam ci sa používajú ako podložka pod hlavičku + prebaľovanie alebo len čisto na prebaľovanie sa to používa.

sweetdreams1
13. okt 2021

Pod hlavičku, pod bábätko v tej ich postieľke/vozíku, ale napr. aj po kojeni na utretie bábätka aj seba. A je úplne jedno, aké kúpiš.

nikpa
13. okt 2021

Používa sa to na utieranie po kúpaní, na utieranie keď sa ti ogrcka, na spotenu hlávku, keď mu bude tiecť mlieko po brade a podobne. Látkové plienky majú milión možnosti využitia. Na prebaľovanie si zober jednorazové.

lenuska0075
13. okt 2021

My sme ich davali za hlavicku v zavinovacke, tiez ked babo papalo a bolo treba utriet pusu, alebo cez rameno ked sa dalo odgrgnut 🙂

autor
13. okt 2021

@nikpa
@sweetdreams1
@lenuska0075

Ďakujem vám veľmi pekne baby 🙂

maminkadeticiek
13. okt 2021

Aj na balenie na siroko.V mnohych nemocniviach to stale odporucaju preventivne aspon do 1.sona klbikov.

fifina75
13. okt 2021

U nás sa používali okrem vyššie spomínaného aj pri balení na široko

canis_lupus
13. okt 2021

Do zavinovačky, keď sa dieťa pogrcká, netreba ju celú prať 😁 Dať si ju na rameno, keď dávaš odgrgávať, tiež pre rovnaký dôvod. Ja som ich dávala aj na podložku na prebaľovanie, keďže bola z nejakej gumy či čoho, aby bábätko nechladila.

gvenduska
13. okt 2021

Jednu potrebuješ hneď pri pôrode
A ostatne Pod hlavičku na kúpanie na utieranie atd
Nap.ja som si brala viac kusov maly sa pogrckaval tak sme spotrebovali viac a tiež mi balili nožičky do nich

dory11
13. okt 2021

Záleží od nemocnice ja som napríklad potrebovala iba oblečenie pre malu na domou
Jednorazové plienky aj to som dostala pár kusov a zo svojich som minula iba 4
A z zvlhčene ale tie som ne použila
Pre malú mi dali všetko od oblečenie počas pobytu, látkové plienky, masť na zadocek, liehu na pupcek a podobne veci ešte aj deky keďže sme mali chladnú izbu

zuzanka.zuzu
13. okt 2021

ja som nepotrebovala vobec, ani som nemala v porodnici a doteraz nam netreba (doma mame, obcas pouzijeme, ale keby nemame ani si nevsimnem... napr.v lete som pricvikla do okna v aute aby nesvietilo 😀 cize fakt "vyuzite" 🙄 )

evinka3007
14. okt 2021

Ja som si tie velke latkove nakupila (120x120) a pouzivala som ich miesto zavinovacky, pod hlavicku, lahku prikryvku, pri krmeni...ako bolo povedane vyssie, maju vsestranne vyuzitie 😊