Látkové plienky na noc

laluska11
7. jan 2014

Ahojte mamičky, chcem vás veľmi pekne poprosiť o vaše skusenosti s látkovými plienkami na noc. Cez deň použivame klasicke bavlnene plienky ake boli za nasich cias a na to vrchne nohavicky, tiez mam este po mne cca 30 rocne a na den su v pohode. Na noc spm doteraz poizivala jednorazove plienky toujours z lidla ale kedze moja dcerka ( 8,5 mesiaca) zacala spavat na baoku alebo na bruchu rano sa budi a ma cely bok mokry nekedy sa zobudi aj v noci alebo nad ranom a musim prebalit co nas obe rusi a je po pokojňom spanku, doteraz mi prespala celu noc, tak by som rada vedela ktore latkove plienky myslim tie moderne a ake nohavicky su dobre na noc aby som nemusela prebalovat a ahlavne aby bola dcerka v suchu. Dakujem za odpovede

seemani
7. jan 2014

@laluska11 neviem si predstaviť kombináciu látková plienka a sucho.. Ja používam výlučne pampersky, a mne nepreciká nikdy. Dávam o 7 večer čistú a až ráno o 8 prebalujem a je v pohode. Na lákovú by sa mi určite v noci rozčuloval. A to tiež spáva prevažne na boku. podľa mňa skús tieto, neverím, že ak preciká toujours tak látkovú nepreciká.. Inak tie lacné precikal aj môj, preto používam len pampersky..

ishani
7. jan 2014

Laluska, neviem ti poradit, ktore latkovky dieta neprecika, viem len, ktore nam nestacili. Mali sme Bumgenius gatky a vkladacky k nim originalne alebo bambusove alebo klasicke z nasich cias. Precikali vsetko. preto som na noc davala jednorazovky a latkove len na den.

tindilindi
7. jan 2014

Ahoj Laluska, mi na noc pouzivame viacvrstvove plienky Bambino Mio a dam tam aj jednu separacku Little Lamb a gatky Bummis Super Brite a nema sancu precikat. Suche to jasne ze neostane, tak sa vypyta prebalit moja 8-mesacna Umka ked sa pocika a zobudi ju to, tak ju prebalim a hned zaspi. Ked idem spat vyskusam ci neni pocikana a niekedy sa ani nezobudi ked ju prebalujem. Podla mna je dolezitejsie cisto ako sucho! A nedavno som narazila na tieto plienky, este ich nemam lebo su drahsie, ale coskoro vyskusam a dam vediet:
http://www.latkoveplienky.sk/produkt-detail/pop...
taak vela stastia

sarracenia
7. jan 2014

Ahoj 🙂, ja davam nocnu plienku bamboolik a neprecikal ani raz. No velka nevyhoda je velmi dlhe schnutie. Ked nemam momentalne ziadnu suchu, tak to isti stvorcova bambusova plienka (kikko) + akakolvek mensia vkladacka - tiez bez precikania. Nohavicky pouzivam obycajne PULky.

laluska11
autor
8. jan 2014

Dakujem vam za odpovede

ditezka
8. jan 2014

@laluska11 Poď do skupiny "latkovkarky". Tam ti isto poradia. Ja tiež používam látkové, ale som začiatočník, Maťko je ešte maly a v noci mi zatiaľ stačia klasické bavlnenými, lebo aj tak prebaľujem po kojení. Určite to potom budete zvládať aj v noci bez jednorazoviek 🙂

behulka
8. jan 2014

@laluska11 Na noc sú fajn bambusové plienky - bambus nasaje viac, než bavlna. Pokiaľ by si chcela "pocit sucha", dá sa kúpiť tzv. stay-dry vrstva, prípadne rovno plienka, ktorá ju má ako vnútornú vrstvu. Skús popozerať sovenských výrobcov - BabyLucy, dobré ohlasy majú aj BambiRoxy soft, mali by byť určené špeciálne na noc.
Pokiaľ vyberieš kvalitnú plienku, dobrú veľkosť a pasujúce vrchné nohavičky, vydrží celú noc.

laluska11
autor
9. jan 2014

Dakujem dievcata včera som si objednala nocnu plienku bamboolik z bambusu vkladacky mam tak uvidim ako bude dam vediet🙂

chestity
24. sep 2014

Ahojte,
ja sa len chystam latkovat, mam toho v celku dost, len mam dilemu, ze co davat novorodencovi pocas noci 😒
Mam BG Newborn, Lollipop 3ks, 1ks LL vsetky 4 bambusove...Potom este 2x Tots Bots TeenyFit... bude to stacit na pranie obden (co sa tyka len nocnych plienok).
Na den mame aj prefoldy a PULky, BabyLucy a pod... ale BL mame myslim, len bavlnene...tie asi nebudu stacit na noc ze? Aj tak sa mi tie XS-ka zdaju byt na nvoorodenca velke....
A este jedna otazocka: Mozem nastrihat deku (zo 100% Polyesteru) ako stay dry vrstvu? 🙂
Dakujem za akukolvek odpoved. 🙂
PS: Latkovkarky forum som nenasla :(.
Sona

chestity
24. sep 2014

Este som zabudla, BG XS mam 4ks...

regetavegeta
21. apr 2015

Ahojte, ja som tu sice nova, ale latkujem uz viac ako rok, najskor som na noc pouzivala pop in, ale zacal to moj maly precuravat. Potom mi kamoska, co latkuje uz druhe dieta, poradila petit lulu a fakt neprecika, uz som si objednala dalsie, cez den uz nosime plienku len na von, ale v noci teda dava 😉, su to vyslovene plienky na noc.