Moderné látkové plienky, poradíte?

allwiny
16. jún 2019

Ahojte žienky. Určite sa medzi vami nájdu také, čo používajú moderné látkové plienky (niečo ako na obrázku) som prvý krát tehotná a chcela by som začať niečo take používať hneď od narodenia malej. Ale tieto plienky sú pre mna ,,Španielska dedina”. Existuju rôzne druhý- AIO, SIO, PUL plienky, do niektorých sa niečo ešte vkladá, na ďalšie zas sú potrebné vrchné nohavičky. Pozerala som rôzne internetové obchody ale nejaké vysvetlenie po lopate som nenašla. Chcela by som najlepšie take, do ktorých už netreba nič vkladať a niesu potrebné ani vrchné nohavičky, najlepšie také, kde sa dá prepínať veľkosť od novorodenca až po ukončenie plienkovania. Existuju vôbec také podľa mojich požiadaviek? Aké používate vy? Aké sú výhody či nevýhody rôznych druhov? Koľko ich budem potrebovať? Ďakujem za odpovede 🙂

hipuska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jatva
16. jún 2019

Tak take su AIO, ale pocitaj s vyssiou cenou a rychlejsim opotrebenim.

ink
17. jún 2019

https://www.modrykonik.sk/staram-sa-o-dieta/druhy-latkovych-plienok/ tu je to na koníkoskej wiki pekne rozpísané.
Inak, tie, čo opisuješ sú presne AIO, čiže All in one. Ale novorodenca za den prebaluješ minimálne 9krát. čiže vezmi si, že 10 na deň. Jedna várka sa ti perie, jedna várka sa ti schne a druhp máš na daný deň, kým sa ti doperie a doschne. Potrebovala by si ich aspoň 30.

allwiny
autor
17. jún 2019

@ink ďakujem. A koľko toho /čo budem potrebovať ako štartovaciu sadu? Už som niečo prečítala tu na fóre, ak som to správne pochopila, tak do vrchných nohavičiek sa dávajú látkové (štvorcové ) plienky alebo vykladačky? Napríklad by som kúpila 50 vkladačiek/plienok a zo 5 vrchných nohavičiek ? K tomu už nič viac nepotrebujem? A môžem ich používať hneď od prvého dna? Možno sú to hlúpe otázky ale ja o tom fakt nič neviem, celkovo ani o prevalcovaní, nikdy sme nemali malé dieťa v rodine tak je pre mna všetko nové :D

ukulela
17. jún 2019

@allwiny za mna len v rychlosti: tie Al in one - co uz mas nakomplet len natiahnes/zapnes na dieta - tych par, co mam ja, tak tym, ze su hrubsie a maju vsetko, tak napr dlhsie schnu, treba ich mat viac ..
uni velkost - ked sa prepinaju od mala po vacsie, tak sa vlastne nasklada vpredu taka hrca. zdalo sa mi to pre take 3kg babo aj tak velke a mozno aj nepohodlne. minimalne pre miminko by som na zaciatku skusala mensie velkosti.
ja som latkovala starsieho (mladsieho nestiham, snad sa k tomu este dostanem) . a vyhovovl mi system vrchne pulky nepremokave, pod to plienkove nohavicky - bud bambusove, alebo flanelky, pripadne do nich este vkladacka (v pripade potreby - tych som mala najviac) a uplne ku telu separacna papierova vlozka (nepresla stolica az na pleinku, lahsie sa pralo). ked som minula, balila som do obyc stvorcov. ocinko sa naucil balit po svojom - dal jednu, ci dve vkladacky, nedal na to tie plienkove nohavicky bambusove, ale dal iba vrchne 🙂🙂🙂
starsieho som zacala latkovat tak po mesiaci tusim, kym som sa nejako skonsolidovala ... a na noc/von som aj tak davala papierky, nejako som nechcela tahat este aj pocurane plienky domov.

ukulela
17. jún 2019

.. a este - mne viac vyhovuju suche zipsy, ako patentky. a k velkostiam - mala som teda dve - S/M a L/XL. tak mi to vyhovovalo.

ildiko36
25. jún 2019

@allwiny ja som to mala ..kupila som z toho par kusov na vystave v Blave ale sme to nepouzivali.maly sa narodil v maji a tie vlozky ktore mi vtedy predali boli dost teple , banbusove som nemala😏.maly casto cikal a tolko kusov na vymenu som nemala..su aj dost drahe tie vlozky..ja som radsej prve 2mesiace klasicke latkove plienky pouzivala a ked sme isli na dlhsiu cestu normalne pampersku ..sice lekar povedal ze uz netreba deti na siroko balit ja som ho do 3mesiacoch pre istotu tak balila.

ivakri
Odpoveď bola odstránená
Zobraz