Monitor dychu pre bábätko - skúsenosti

werony_n
1. feb 2021

Ahojte baby, chcem sa opýtať, aké mate skúsenosti s monitorom dychu pre bábätko. Zvažujem, že by som si rezervovala v lekárni.

lellla
1. feb 2021

@werony_n určite neobanujes ...ja sommmala rpi prvom a budem mať aj pri druhom ...budeš si istejšia

ikonica
1. feb 2021

Pouzivala som do jedneho roka... Pre kludnejsi spanok... Kupila som bazarovy babysense 7 s dvoma platnami...

ivka21
1. feb 2021

Aj v nemocniciach prenajímajú

selest
1. feb 2021

Pouzivali sme az do 2.5 roka. 2x piskal opotstatnene cize som rada ze ho mame. Odporucam s dvoma platnami, ked sa zacne dieta hybat. Omnoho kludnejsie sa spalo, nekontrolovala som kazdu chvilu ci dycha ako ked nahodou spal na gauci ci v kociari. Ked uz zacal chodit tak ma rano monitor zobudil ked sa nahodou maly postavil alebo ked vyliezol v noci z postielky. Inak by som spala a on by behal po byte😂
Teraz uz je pripraveny v postielke pre druhe babatko😊

amelie2017
1. feb 2021

Pri prvej sme nemali, teraz urcite kupime. Kamaratovi takto umrel 4 mesacny syncek.

vikybotka
1. feb 2021

@werony_n moja skúsenosť z pôrodnici , pozriem na dieťa a vidím že sa dusi-podložka ani necekla, rýchle volanie o pomoc vytrhli mi dieťa a odsavali zvyšnú plodovu vodu, druha skúsenosť v pôrodnici, sprchujem sa a v tom začala pipat vyletim zo sprchy nahá a mokrá a malička v klude spinkala a dýchala 🤦🏼‍♀️ Za mna nie mame skoro dva roky a sme v poriadku 😊 a to sme predčasne narodený

danulicek
1. feb 2021

Pri prvom tehotenstve som si ho kupila, nevedela som, že sa da požičať. Vtedy si niektorí v rodine tukali na čelo, na čo mi je taká zbytočnosť... syn sa narodil a mával spánkové apnoe a zabúdal dýchať. Vtedy som povedala, že monitor je to najlepšie, čo som v rámci výbavy mala. Pri druhom synovi som si ho požičala z nemocnice, našťastie pipal iba vtedy, keď sa maly premiestnil v postielke 😅 ja monitor odporúča všetkými desiatimi, nie sú to vobec zbytocne minute peniaze - človek nikdy nevie a predsa len, mnohi si potrpia na kociky a oblecko atd, kde oplieskaju oveľa viac peňazí, ako stoji monitor, ktorý možno práve tomu ich bábätku zachráni život.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenkakravcova
1. feb 2021

@vikybotka Keď sa dieťa duši tak monitor nepipa. Začne pipat až keď nie je cítiť vibrácie dychové = keď už dieťa nedýcha alebo keď neleží na podložke. 🙂

andreatytler
2. feb 2021

@werony_n Za mna je to najdolezitejsia vec, spolu s dobrou autosedackou... proste ak mi nieco moze zachrani zivot babatka je to pre mna nutnost.

vikybotka
2. feb 2021

@lenkakravcova tak neviem ako dieťa je fialove-nedýcha lebo sa dusi a podložka nič 🤷🏼‍♀️ Takze podložka pipa až keď sa dieťa udusí 🤦🏼‍♀️ Veľmi zaujímavé to ti je už ale na dve veci si myslím

evaachesa
2. feb 2021

@vikybotka ktovie či v pôrodniciach robia aj nejaký servis monitorov. Treba ich dať po nejakom čase prekalibrovať a skontrolovať. Možno už mali svoje za sebou. Vzhľadom na to že si mala takúto reálnu skúsenosť s dusením sa bábätka, nebojíš sa že sa to môže opäť zopakovať? My sme mali za celý čas len jeden poplach a zdá sa že malý prestal na chvíľku dýchať, no hneď začal plakať ako sa spustil monitor...u kamarátov sa rozziapal monitor akurát keď sme boli na návšteve....s dcérkou triasli hodnú chvíľu kým sa prebrala. Och až mi je zle keď si na to spomeniem 😩

andreatytler
3. feb 2021

@vikybotka Ten monitor je hlavne na to aby zachranil deti, ktore jednoducho prestanu dychat v spanku. Je to prevencia pred SIDS. A ano zial, monitor spusti alarm az vtedy ked nie je ziadny pohyb tusim 10 sekund... teda aj ziadne dychanie, kaslanie alebo kopanie nozickami. Ak sa ale zacne okamzite umele dychanie a vola sa zachanka, su dobre sance ze dietatko prezije.
Ja by som tiez neverila monitorom ktore su pozicane.... aj ked ono sa to da otestovat. Nas monitor fungoval skvele a vzdy spustil alarm 10 sekund po tom ako sme dieta vybrali z kolisky a zabudli ho pred tym vypnut.

lenkakravcova
3. feb 2021

@vikybotka Keď sa dieťa dusí, tak sa hýbe - podložka eviduje pohyb, keďže funguje na snímaní pohybu (pri dýchaní, alebo iného pohybu). Ak dieťa prestane úplne dýchať, nehýbe sa, začne pípať. Je to dobré na to, že ak dieťa prestane len tak dýchať z ničoho nič, a matka napríklad spí (nevšimne si to), tak po tom čo dieťa prestane dýchať a podložka začne alarmovať - môže matka podať dieťaťu umelé dýchanie a oživovať.
Kamarátke takto podložka zachránila dcérku.

Čo sa týka plodovej vody - s ňou sa dieťa nedusí napríklad v 3.mesiaci 😀 a pri kŕmení si to matka odsleduje. Podložka nie je na sledovanie tohto, ale na monitoring úplného výpadku dýchania (predchádza smrti dieťaťa z nezistených príčin).

ritalein
3. feb 2021

Ja som tiez kupila, kedze minuly rok, ked sa maly narodil, nepoziciavali kvoli korone. A fakt som mala kludnejsi spanok, ze nemusim maleho kontrolovat. nemali sme ani jeden falosny poplach.

vikybotka
3. feb 2021

Milé dámy ja som napísala vlastnú skúsenosť bolo to síce 12 hodín po narodení no verte mi že to nebolo nič prijemne nebyť mojej pohotovosti tak sa mi dieťa zadusí preto za mna je podložka nezmysel každý má svoj názor a je to vec každého človeka 🙂 verte mi že som si ako viacero matiek deti narodených predčasne prešla viacerými vecami a to že si to niekto kúpi pre lepší pocit je jeho vec

cervenaruza123
3. feb 2021

@werony_n My sme za monitor dychu vdacni, zatial nam nepipal (len ked sme ho zabudli vypnut 😀 ), ale bez monitora by som asi vkuse sedela pri postielke, ci dcerka dycha. Este aj svokrovci, stara generacia, co vychovali deti bez takychto somarin podla niekoho, nam vraveli, nech ho urcite pouzivame, ked v dnesnej dobe su take moznosti.

lenkakravcova
3. feb 2021

@vikybotka Kebyže ti prestane dýchať polročné dieťa (navždy) v noci, kedy ho nemáš šancu odsledovať, tak by si také nepísala. Nie je to vec pre lepší pocit. Mnohým deťom to skutočne zachránilo a zachraňuje život. Buď vďačná Tomu tam nahore (ak veríš), že sa ti niečo také v rodine nestalo.. Nie každý má také šťastie.

evaachesa
3. feb 2021

@cervenaruza123 moja mamka sa tiež vyjadrila že čo by za taký monitor dala keď sme boli deti...že vtedy im v okolí takto zomreli 2 deti a ona mala hrozný strach, tak nás stále kontrolovala a poriadne sa nikdy nevyspala.

evaachesa
3. feb 2021

@lenkakravcova tiež mi to hlava neberie že má reálnu skúsenosť, no napriek tomu monitor nepoužíva...to je veru odvaha😳

kika2810
3. feb 2021

@werony_n za mna odporucam vsetkymi “desiatimi”. Najlepsia vec. Ten pokoj co Ti to zabezpeci je neopisatelny. Dokonca my sme kupili novy Nanny monitor od Jablotronu aj s ich speci matracom testovanym ako najlepsie “spolupracujuci” s danym monitorom. A do kocika ked zaspal som mala prenosny Snuza Pico.

vikybotka
4. feb 2021

@lenkakravcova ja naozaj nerozumiem tomu ako nemôžete akceptovať názor iného človeka a o tom čomu mám ďakovať a aké šťastie mám sa pani nestarajte 😉 vy napríklad môžte byt šťastná že vaše dieťa nemá cystu v mozgu nehonte si tu ego prosím vás keď nič o ostatných neviete šťastie mám a veľké no mne k nemu osobne žiadna podložka nepomohla 🙂