Ortopedické topánočky - za a proti

anicka246
27. máj 2014

Ahojte maminky, malý má pomaly 9 mesiacov, dosť sa snaží už chodiť, sám ešte nie, len by som chcela vedieť či je lepšie hned kupovať ortopedické topánočky, alebo ho nechať učiť sa bosého ?? Niekde som čítala že najlepšie sa naučia deti bosé, neviem čo je na tom pravdy.. ako to bolo s vašími drobcami? Dakujem za všetky rady..

denisafono
27. máj 2014

@anicka246 nas ortoped nam odporucil. Doma vnutri papuce, najlepsie take vyssie s otvorenou spicou. Vonka na trave na boso, ze je to vyborne na vyvijanie klenby ked ju trava stekli na nozicke-s tymto suhlasim. A topanocky prve sme mali Wanda kozene na snurovanie, tenka podrazka a vnutri vystupena klenba. Hovoril nam ze pri vybere topanok mam sledovat to aby sa dobre ohynali-cize aby nemali taku tvrdu podrazku ktoru rukou neviem ohnut tam kde sa ma ohynat pri chodzi a tu vnutornu klenbu, nech nie su uplne rovne. Napr Protetika su take tvrde ze az a este aj tazke. mame ich aj sandale sme mali ale bolo vidno rozdiel pri chodzi. Na kontrole ked mala 1.5roka u ortopeda sme mali protetika hned povedal ze klenba ok ale vsetko ostatne zle.

zuzka1008
27. máj 2014

Doma bosé nohy, von ortopedické topánky

sednaja
27. máj 2014

@anicka246
@denisafono Súhlasím, tiež nám lekárka odporučila už od začiatku topánočky a podľa možnosti vonku po teréne (trávičke) aj naboso 😉 Dokonca v súčasnom trende plávajúcich podláh sa mi to zdá byť aj rozumné, aspoň sa dieťatku nešmýkajú nožičky

hamca
27. máj 2014

@anicka246
Urcite naboso, resp. My sme kupili dcerke liliputi topanocky, aby sa jej na parketach nesmykalo.
A na rehabilitacii mi bolo povedane, ze deti nepotrebuju ortopedicke topanky, pretoze oni maju v klembe tukovy vankusik, takze to je kontraproduktivne. Ortopedicke topanky len na nozky, ktore uz maju problem.

nicolle21
27. máj 2014

akurat vcera sme mali poradnu.. nasa dr je za chodenie naboso, mame doma koberce vsade, takze tak, pri podlahach protismykove ponozky, aj v lete co najviac naboso, topanky len makke, ohybne, uz jedny mame little blue lamb a chodi v nich super

lilysk
27. máj 2014

@anicka246 Ahoj ja som bola za ortopedom a ma vysmial ,ze co studujem blbosti na nete 🙂)) Povedal mi ,ze doma na boso - ak je chladno tak ponozky protismykove a vonku najlepsie kvalitne topanky = ja som mala Ecco na snurky 🙂 A inak ten doktor je top ortoped v Ke .Moje obe deti tak boli a nemaju ziaden problem .

mikymiky
27. máj 2014

Jednoznacne co najviac naboso po co najrozlicnejsich povrchoch, absolutne najlepsia je pre deti chodza po piesku naboso. Na von potom kvalitne topanky bez klenby, s makkou ohybnou podrazkou. Na prve krociky su super Little Blue Lamb, Liliputi,. Ortopedicke topanky su vhodne iba pre dieta, ktore ma nejaky ortopedicky problem, vsade na svete je to tak, len u nas z neznamych pricin obcas nejaki pozabudnuti doktori odporucaju ortopedicke topanky vseobecne.

sirinka
27. máj 2014

@anicka246 na boso a pokial zo zdravotnych dovodov nepotrebujete ortopedicke topanky, tak postacia akekolvek. Pouzivala som nizke, aby aj clenok pracoval a spevnel.